شمانیوز
شما نیوز

خواب رفتن| خواب رفتگی دست و پا

هشدار برای کسانی که دست و پایشان مدام به خواب میرود| خواب رفتگی میتواند نشانه این بیماری ها باشد

هشدار برای کسانی که دست و پایشان مدام به خواب میرود| خواب رفتگی میتواند نشانه این بیماری ها باشد

اگر دست و پایتان زیاد خواب می‌رود یعنی به این بیماری دچار شده‌اید.

به گزارش شمانیوز، اکثر افراد خواب رفتن دست و پا را تجربه میکنند. خواب رفتن دست و پا میتواند ناشی از یک بیماری جدی باشد. بی حسی و خواب رفتن دست و پاها اتفاقی است که بیشتر افراد آن را تجربه کردند و در برخی موارد ممکن است این احساس نشانه یک بیماری در بدن باشد. همه ما به احتمال زیاد احساس سوزن سوزن شدن و گزگز موقت در دست یا پاهایمان را تجربه کرده ایم. این اتفاق زمانی می افتد که ما بیش از حد نشسته یا ایستاده ایم. شما همچنین ممکن است این احساس را به صورت مور مور شدن یا حتی بی حسی دست بیان کنید.ممکن است به عنوان احساس سوختگی یا "خواب رفتگی" توصیف شود.

علاوه بر سوزش، شما ممکن است بی حسی، درد یا ضعف در دست و پا و یا اطراف آن را داشته باشید. خواب رفتگی یا بی حسی در دست و پا ممکن است با عوامل و شرایط مختلف ایجاد شود که به طور کلی، فشار، آسیب به اعصاب و غیره می تواند باعث ایجاد خواب رفتگی شود ؛ در ادامه این بخش تمام دلایل خواب رفتگی دست و پا را برایتان آورده ایم.

 

۱. نوروپاتی دیابت:

نوروپاتی به علت آسیب به اعصاب رخ می دهد. در حالی که انواع بسیاری از نوروپاتی وجود دارد، نوروپاتی محیطی یا پیرامونی می تواند بر روی دست و پا تأثیر بگذارد. نوروپاتی دیابتی هنگامی اتفاق می افتد که آسیب عصبی، ناشی از دیابت باشد ومی تواند پاها و گاهی اوقات دست ها و دست ها را تحت تاثیر قرار دهد.

در نوروپاتی دیابتی، آسیب عصبی به دلیل قند خون بالا در جریان خون ایجاد می شود. علاوه بر آسیب عصبی، همچنین می تواند به عروق خونی که اعصاب شما را تامین می کند، آسیب برساند.

هنگامی که اعصاب اکسیژن کافی دریافت نمی کنند، همچنین ممکن است عملکرد خوبی هم نداشته باشند. موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی تخمین می زند که تا نیمی از افرادی که دیابت دارند، از نوروپاتی محیطی هم رنج می برند.

 

۲. عصب پیچیده:

هنگامی که فشار عصبی در بافت های اطراف وجود دارد، ممکن است که یک نوع عصب پیچیده را تجربه کنید. به عنوان مثال، مواردی مانند جراحت، حرکات تکراری و شرایط التهابی می توانند باعث ایجاد چنین عصبی شوند.

عصب پیچیده، ممکن است در بسیاری از قسمت های بدن رخ دهد و می تواند روی دست یا پا هم تاثیر گذارد، و باعث خواب رفتگی، بی حسی یا درد شود. عصب پیچیده، در پایین ستون فقرات، ممکن است باعث ایجاد این احساسات در پایین پشت پای شما شود.

 

۳. کمبود ویتامین:

کمبود ویتامین ممکن است که ناشی از عدم داشتن یک ویتامین خاص در رژیم غذایی یا عدم جذب نوع خاصی از ویتامین باشد. بعضی از ویتامین ها برای سلامت اعصاب مهم و ضروری هستند، که عبارتند از:

ویتامین B-۱۲

ویتامین B-۶

ویتامین B-۱

ویتامین E

کمبود این ویتامین ها می تواند موجب احساس خواب رفتگی در دست یا پا شود.

 

۴. تونل کارپ:

تونل کارپ، یک حالت شایع است و زمانی اتفاق می افتد که عصب محیطی به سمت مچ انتقال یافته باشد و می تواند به دلیل آسیب، حرکات تکراری یا شرایط التهابی رخ دهد. افراد مبتلا به تونل کارپ، ممکن است در چهار انگشت اول دست خود احساس بیحسی یا سوزن شدن و یا خواب رفتگی داشته باشند.

 

۵. نارسایی کلیه:

نارسایی کلیه زمانی اتفاق می افتد که کلیه های شما دیگر به درستی کار نمی کنند و عملکرد مناسبی ندارند. شرایطی مانند فشار خون بالا یا دیابت، می تواند منجر به نارسایی کلیه شود.

هنگامی که کلیه های شما به درستی کار نمی کنند، مایعات و مواد زائد ممکن است در بدن تجمع پیدا کنند و منجر به آسیب عصبی شود. چنین آسیب ناشی از نارسایی کلیه، اغلب به صورت خواب رفتگی در دست و پاها ایجاد می شود.

 

۶. بارداری:

ورمی که در طول دوران بارداری در بدن رخ می دهد، می تواند فشار روی بعضی از اعصاب شما را افزایش دهد. از این جهت، ممکن است احساس سوزش و خواب رفتن در دست ها و پاها داشته باشید، این علائم معمولا بعد از بارداری ناپدید می شوند.

 

۷. استفاده از داروها:

انواع داروها ممکن است موجب آسیب عصبی شوند، که می تواند موجب احساس سوزن شدن و خواب رفتن دست یا پا شود. در واقع، این می تواند یک عارضه جانبی معمول داروهایی باشد که برای درمان سرطان (شیمی درمانی) و HIV استفاده می شود. سایر نمونه هایی از داروهایی که ممکن است باعث سوزش و خواب رفتن در دست و پا شوند، عبارتند از:

داروهای قلبی یا فشار خون مانند آمیودارون یا هیدرالازین

داروهای ضد عفونی، مانند:مترونیدازول و داپسون

ضد انعقادی، مانند:فنوتیوین

 

۸. اختلالات خود ایمنی:

به طور معمول، سیستم ایمنی بدن شما را از مهاجمان خارجی محافظت می کند. یک بیماری اتوایمیون زمانی است که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول های بدن شما حمله می کند و این نیز باعث خواب رفتن دست و پاها می شود.

 

۹. آرتریت روماتوئید:

آرتریت روماتوئید، یک بیماری خودایمنی است که موجب ورم و درد در مفاصل می شود. این اغلب در مچ دست و دست ها رخ می دهد، اما می تواند بر سایر قسمت های بدن نیز تاثیر بگذارد، از جمله مچ پا و پاها. التهاب از این وضعیت می تواند بر روی اعصاب فشار وارد کند و باعث خواب رفتن شود.

 

۱۰. مولتیپل اسکلروزیس:

مولتیپل اسکلروز (MS)، یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به پوشش محافظتی اعصاب شما حمله می کند و می تواند منجر به آسیب عصبی شود. احساس سوزش یا خواب رفتن دستها، پاها و حتی صورت یک علامت رایج MS است.

 

۱۱. بیماری سلیاک:

بیماری سلیاک، یک بیماری خود ایمنی است که بر روده کوچک تاثیر می گذارد. وقتی یک فرد مبتلا به بیماری سلیاک، گلوتن مصرف می کند، واکنش های خود ایمنی اتفاق می افتد. برخی از افراد مبتلا به بیماری سلیاک ممکن است علائم نوروپاتی، از جمله سوزش و خواب رفتن دست و پا داشته باشند. این علائم همچنین ممکن است در افرادی بدون علائم گوارشی رخ دهد.

 

۱۲. لوپوس:

لوپوس، یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی به بافت های بدن حمله می کند و می تواند روی هر قسمتی از بدن، از جمله سیستم عصبی تاثیر بگذارد. خواب رفتن و بی حسی انگشتان دست یا پا می تواند به علت التهاب یا تورم ناشی از لوپوس باشد.

 

۱۳. عفونت ها:

عفونت زمانی اتفاق می افتد که ارگانیسم های ایجاد کننده بیماری، به بدن شما حمله می کنند. عفونت ها می توانند از منبع ویروسی، باکتری یا قارچی باشند.

 

تشخیص علت خواب رفتن دست و پا

اگر از پزشک خود برای سوزش و خواب رفتن ناخوشایند در دست یا پا مشورت بخواهید، کارهای مختلفی را برای کمک به تشخیص آنها تجویز خواهند کرد. بعضی از نمونه ها، عبارتند از:

معاینه فیزیکی:

که ممکن است شامل معاینه عصبی برای رفلکس و عملکرد حرکتی یا حسی شما باشد. با توجه به تاریخ پزشکی شما، آنها در مورد چیزهایی مانند علائم ، شرایط و داروهایی که مصرف کرده اید، سوالاتی می پرسند.

تست خون:

که به پزشک این امکان را می دهد تا چیزهایی مانند سطوح مواد شیمیایی خاص، میزان ویتامین ها یا هورمون ها را در خون، عملکرد اعضای بدن و میزان سلول های خون شما ارزیابی کند.

تست های تصویربرداری:

 مانند اشعه ایکس، MRI، یا سونوگرافی.

تست عملکرد عصبی:

 با استفاده از روش هایی مانند تست سرعت هدایت عصب یا الکترومیوگرافی. 

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • ناشناس

    خوب بود ممنون

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین