با این خوراکی ها به جنگ بیماری های قلبی بروید!
براساس نتایج یک مطالعه جدید جایگزینی گوشت قرمز با غذاهای گیاهی ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
براساس نتایج یک مطالعه جدید جایگزینی گوشت قرمز با غذاهای گیاهی ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. جایگزینی گوشت قرمز با غذاهای گیاهی با کیفیت بالا مانند لوبیا، آجیل یا سویا ممکن است کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب را به همراه داشته باشد. جایگزینی غلات و محصولات لبنی برای گوشت قرمز و تخم مرغ برای گوشت قرمز فرآوری شده نیز ممکن است در کاهش این خطر نقش داشته باشد. در این مطالعه تیمی از محققان آمریکایی رابطه بین گوشت قرمز فرآوری شده و نشده و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را مورد بررسی قرار دادند و اثرات جایگزینی سایر منابع پروتئینی برای گوشت قرمز با خطر این بیماری را تخمین زدند. یافته های آنها براساس داده های 43 هزار و 272 مرد آمریکایی با متوسط سن 53 به دست آمده که هنگام ثبت نام شرکت کنندگان به بیماری قلبی عروقی و سرطان مبتلا نبوده اند.
شرکت کنندگان در سال 1986 و هر چهار سال پس از آن تا سال 2016، یک پرسشنامه دقیق رژیم غذایی پر کردند و اطلاعاتی در مورد تاریخچه پزشکی و سبک زندگی خود ارائه دادند. سوابق پزشکی شرکت کنندگان برای ردیابی بیماری عروق کرونر قلب در این دوره 30 ساله مورد استفاده قرار گرفت. در این مدت 4 هزار و 456 مورد ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب ثبت شده که هزار و 860 نفر جان خود را از دست دادند.
جایگزینی گوشت قرمز با ماهی با خطر بیماری عروق کرونر قلب ارتباطی ندارد، اما محققان اظهار می دارند این می تواند به دلیل روش پخت و پز یعنی سرخ کردن باشد.
این یک مطالعه مشاهده ای است، بنابراین محققان نمی توانند احتمال تاثیر سایر عوامل اندازه گیری نشده بر نتایج آنها را رد کنند. علاوه بر این، شرکت کنندگان در مطالعه عمدتا سفیدپوست بودند بنابراین ممکن است یافته ها به طور گسترده تر قابل استفاده نباشد.
به همین ترتیب محققان اظهار می دارند مصرف بیشتر گوشت قرمز فرآوری شده و نشده مستقل از سایر عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در رژیم غذایی و غیر رژیم غذایی با خطر بالاتر بیماری عروق کرونر قلب همراه است.
همچنین آنها می گویند جایگزینی غلات کامل یا محصولات لبنی برای گوشت قرمز و جایگزینی تخم مرغ به جای گوشت قرمز فرآوری شده نیز با خطر کمتر بیماری عروق کرونر قلب ارتباط دارد.
آنها توضیح می دهند این یافته ها با تاثیرات این غذاها بر میزان کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم مطابقت دارد و از مزایای سلامتی ناشی از محدود کردن مصرف گوشت قرمز و جایگزینی با منابع پروتئین گیاهی حمایت می کند.
منبع : دکتر سلام