شمانیوز
شما نیوز

شیر خشک

آزاد سازی صادرات شیر خشک

آزاد سازی صادرات شیر خشک

وزارت جهاد کشاورزی، ضمن ابلاغ آزادسازی صادرات شیرخشک از تخفیف مابه‌التفاوت صادراتی شیر خام خبر داد.

به گزارش شمانیوزوزارت جهاد کشاورزی، ضمن ابلاغ آزادسازی صادرات شیرخشک از تخفیف مابه‌التفاوت صادراتی شیر خام خبر داد. صادرات شیر خشک موجب افزایش قیمت شیر می‌شود یا روند کاهش صادرات می‌تواند توقف تولید شیرخشک را در پی داشته باشد. این موارد به یکدیگر وابسته هستند.

امید گیلان‌پور، معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کار‌های کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای به رئیس سازمان توسعه تجارت ایران وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، آزادسازی صادرات شیرخشک را ابلاغ کرد.

متن نامه به این شرح است:

احتراماً با توجه به مصوبه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی به شماره ۸۶۰۳ / ۰۲۰ مورخ ۱۴۰۰/۴/۱۷ قیمت تضمینی شیرخام به ازای هر کیلوگرم درب واحد‌های دامداری به میزان ۶۴،۰۰۰ ریال تعیین شد.

از سوی دیگر، برابر بند ۲ مصوبه فوق، حسب اعلام این وزارت، صادرات آن بخش از شیرخشکی که شیرخام آن با قیمت تضمینی خریداری شده، مشمول تخفیف در مابه‌التفاوت صادراتی خواهد بود. در نتیجه صادرات شیرخشک با دو مابه‌التفاوت متفاوت قابل انجام می‌باشد.

خواهشمند است دستور فرمائید ترتیبات اداری لازم برای انجام این مهم عملیاتی گردد. بر این اساس جهت برخورداری صادرکنندگان از این امتیاز، این معاونت حجم و صادرکنندگان ذینفع را به طور مرتب به آن سازمان محترم اعلام خواهد نمود. فهرست اولین گروه از صادرکنندگانی که شیرخام را با قیمت تضمینی خریداری کرده‌اند، آماده ثبت در سامانه‌های مرتبط می‌باشد که به محض اعلام آن سازمان در خصوص آن اقدام خواهد شد.

مواد تشکیل دهنده شیرخشک

شیر خشک در درجه اول از آب تشکیل شده است. بعد از آن میتوان به کربوهیدراتهای به کار رفته در آن از جمله لاکتوز، کورن مالتو دکسترین، مواد معدنی هیدرولیز شده پروتئین وی اشاره کرد. چربی‌های شیر خشک شامل اولئین پالم، روغن سویا، روغن نارگیل، روغن آفتابگردان، روغن آلپینا، روغن آلگال است. مواد معدنی شیر خشک نیز سیترات پتاسیم، فسفات پتاسیم،‌ کلرید کلسیم،‌ فسفات تری‌کلسیم، کلرید منیزیوم،‌ فروس سولفات،‌ زینک سولفات، کاپرسولفات، سولفات منگنز، سلنات سدیم را شامل می‌شود. اما از جمله ویتامین‌های مهم موجود در شیرخشک می‌توان به آسکوربات سدیم، اینوزیتول کولین، آلفا توکوفرول استات، نیاسینامید، پنتوتنات کلسیم، ریبوفلاوین، ویتامین A، هیدروکلروین پیروکسین، مونونیترات تیامین،  اسید فولیک، فیلوکوئینون، بیوتین، ویتامین D3، ویتامین B12 اشاره کرد. آنزیم تیریپسین و اسید آمینه‌های تائورین،‌ ال کارنتین و نوکلئوتیدها هم در شیر خشک وجود دارند. 

مواد تشکیل دهنده شیر مادر

در شیر مادر آب وجود دارد. از جمله کربوهیدراتهای موجود در شیر مادر لاکتوز و اولیگوساکاریدها و کربوکسیلیک اسیدهایی مانند لاکتیک اسید و آلفا هیدروکسی اسید وجود دارد. پروتئین‌های شیرمادر شامل پروتئین وی،‌آلفا لاکتالبومین، لاکتوفرین، کازئین،  سرم آلبومین است. علاوه بر این مواد، شیرمادر کراتین، اوره، اسید اوریک، پپتید، آمینو اسیدهای مختلف، چربی‌هایی مانند تری‌گلیسرید، اسید لینولئیک،‌ آلفا لینولئیک اسید، و اسیدهای چرب آزاد، اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع، استرول، فسفولیپید، اسفنگولیپید و ویتامین‌هایی مانند D، E،   C، K، B12 ، B8 ، B6، A، ریبوفلاوین، فولیک اسید، نیاسین، بیوتین و مواد معدنی مانند کلسیم،‌ روی،‌ پتاسیم، سدیم، آهن،‌ کلرید، فسفر، منیزیوم  و... دارد. شیرمادر هورمون‌های متعدد،‌ پپتیدها، آنزیم‌ها و فاکتورهای ضدمیکروبی فراوانی دارد.

همه ما می‌دانیم که شیر مادر خواص ایمنی و محافظتی زیادی دارد. شیر مادر تعادل مناسب بین پروبیوتیک‌ها ایجاد می‌کند و این مواد به ایجاد باکتری‌های سالم در روده کمک می‌کنند. مهم‌ترین عامل ضدعفونی بودن شیر مادر یک آنتی‌بادی به نام ایمونوگلوبولین A است که کودک را در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند به دلیل وجود عوامل ضدالتهابی در شیر مادر نسبت به عفونت‌های بی‌علامت هم ایمن هستند. چربی موجود در شیر مادر بسیار مهم است. از چربی‌ موجود در شیر مادر 88 درصد اسیدهای چرب با زنجیره بلند ساخته می‌شود. همین اسیدهای چرب با زنجیره بلند بافت مغز و اعصاب را تشکیل می‌دهند و در اوایل تولد برای رشد ذهنی و بصری اهمیت دارند. در نهایت خواص شیر مادر بسیار زیاد است به گونه‌ای که براساس سن کودک و نیازهای او می‌تواند خودسازی کند. شیری که مادر برای فرزندش در روز اول دارد با روز سی‌ام متفاوت  است. برای مثال شیرمادری که توسط مادری که نوزاد نارس دارد،‌ تولید می‌شود غلظت متفاوتی از مواد مختلف با توجه به نیاز خاص نوزاد دارد و زمانی که نوزاد جان می‌گیرد تمرکز شیر مادر بر عوامل محافظت ایمنی است تا به فرزندش نهایت ایمنی را با تغذیه شیر مادر بدهد. 

منبع: فارس

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی