شرایط استخدام فرزندان فرهنگیان
شرایط استخدام فرزندان فرهنگیان
به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)، علی اصغرفانی در گفتوگو با ایسنا، درباره ساماندهی نیروی انسانی به عنوان یکی از اولویتهای مهم وزارت متبوع خود گفت: ساماندهی نیروی انسانی با توجه به اینکه در ارتباط مستقیم با افراد است موضوع مهمی است و طی یک سال نمیتوان به اهداف پیشبینی شده در اینباره رسید.
وی با بیان اینکه طرح ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش باید در یک فرآیند نسبتا طولانی اجرایی شود، افزود: دستورالعمل ساماندهی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش پس از پنج ماه جلسات مفصل کارشناسی آماده ابلاغ شده است و هفته آینده به استانها ابلاغ میشود.
فانی ادامه داد: با توجه به اینکه تا پایان تیرماه باید ساماندهی نیروی انسانی به اتمام برسد، باید در مدت زمان اعلام شده موقعیت و محل کار تمام نیروهای آموزش وپرورش مشخص شود و مرداد و شهریور ماه تنها برای رسیدگی و رفع مشکلات احتمالی باشد تا در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ بهرهوری نیروی انسانی افزایش چشمگیری داشته باشد و بهترین استفاده را از نیروهای خود داشته باشیم.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: نیروهای آموزش و پرورش برحسب امتیازی که دارند از اختیاراتی در بخش ساماندهی برخوردارند که سطح تحصیلات، خدمت در مناطق محروم و دورافتاده و سابقه خدمت بخشی از این امتیازها محسوب میشود.
وی درباره طرح بومیگزینی آموزش و پرورش که یکی از راهکارهای ساماندهی نیروی انسانی در بازه زمانی بلندمدت است، گفت: دانشگاه فرهنگیان با حدود ۱۰۰ واحد در سراسر کشور از طریق کنکور سراسری پذیرش دانشجو در رشته های مورد نیاز آموزش و پرورش را برعهده دارد که این دانشجویان پس از فارغ التحصیلی جذب آموزش و پرورش شده و نیروی وزارتخانه محسوب میشوند. در این برنامه ، کشور با توجه به شرایط استان و منطقه و همچنین میزان توسعه یافتگی و نیروی انسانی که دارد به بومهایی تقسیم شده و طبق نیاز بوم، نیرو تربیت میشود.
اعلام بوهای آموزش و پرورش در دفترچه شماره ۲ سازمان سنجش
وزیرآموزش و پرورش با اشاره به اتمام مطالعات میدانی بومها در سراسر کشور اظهار کرد: در گردهمایی معاونین نیروی انسانی و پژوهشی استانهای کشور بومها قطعی شده و دفترچه شماره ۲ سازمان سنجش بومهای آموزش و پرورش و ظرفیتهای هر بوم اعلام میشود و از هر بوم دانشجو برای دانشگاه فرهنگیان و مراکز تربیت معلم همان بوم انتخاب میشود و پس از فارغ التحصیلی درهمان بومی که از طریق کنکور پذیرش شده بکار گرفته خواهد شد.
به گفته فانی با این روند بومگزینی در دراز مدت با مشکل جدی تحت عنوان نقل و انتقال کمتر مواجه خواهیم شد و جابجایی به حداقل خواهد رسید، لذا پذیرش دانشجویان بومی برای بوم یک اقدام ارزشمند است که آیندگان آموزش و پرورش از آن بهرمند خواهند شد، اما در شرایط فعلی تلاش بر این است تا نیروی انسانی فعلی را به به بهترین شکل سازماندهی کنیم.
وی درباره آخرین وضعیت بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان گفت: بازنشستگی پیش از موعد در همه نظامهای مدیریتی منابع انسانی دنیا برای تنظیم کمیت نیروی انسانی است و در زمانی که عرضه و تقاضای نیروی انسانی متعادل نباشد و عرضه بیشتر از تقاضا باشد باید آن را از طریق بازنشستگی پیش از موعد یا انتقال نیرو به وزارتخانه و سایر دستگاهها کاهش داد لذا آموزش و پرورش نیروی را پیش از موعد بازنشسته میکنیم که بتوانیم جایگزین کرده و ضمن حل مشکل پرسنل، مشکلی برای آموزش و پرورش نیز ایجاد نشود .
فانی ادامه داد: در سالهای گذشته بازنشستگی ها پیش از موعدی که انجام شد قرار بود در مناطقی که آموزش و پرورش با تورم نیروی انسانی مواجه است بازنشسته شوند اما این برنامه عمومی شد و مشکلاتی را برای امروز آموزش و پرورش ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه در سال جاری این موضوع را خود وزارتخانه از طریق لایحه و دولت به مجلس پیشنهاد داد افزود: هدف از بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان این است که با توجه به مطالعات هر منطقه آموزشی و هر استانی در جاهایی که با تورم نیروی انسانی و در رشته ها و جنسیت مواجه هستیم با بازنشستگی پیش از موعد موافقت میشود و در مناطقی که نیاز به نیرو داشته باشیم قطعا موافقت نخواهیم کرد.
وزیر آموزش و پرورش درباره این مسئله که بازنشستگی با احتساب سنوات ارفاقی و بدون آن است یا خیر؟ نیز گفت: پیشنهاد آموزش و پرورش بازنشستگی با سنوات ارفاقی بود که در مجلس تصویب نشد و بر همین اساس وزارتخانه تابع اجرای قانونی است که مجلس مصوب کرده است.
پیگیر بکارگیری فرزندان فرهنگیان در آموزش و پرورش هستم
وی درباره استخدام و بکارگیری فرزندان فرهنگیان در آموزش و پرورش آن را یک خواسته قدیمی فرهنگیان عنوان کرد و گفت: از زمانی که معاون وزارتخانه بودم در ملاقات با فرهنگیان و بازدید در استانها همواره این خواسته خود را مطرح میکردند واستقبال بالایی از این موضوعع خواهند داشت اما باید مراحل آن طی شود.
فانی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در دیدار هفته گذشته با معاون اول ریاست جمهوری داشتم بحث بکارگیری فرزندان فرهنگیان در آموزش و پرورش بود و مقررشد این درخواست بررسی و مشخص شود که آیا این بحث در حد مصوبه وزیران کفایت می کند یا باید مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کند ؟ که مقررشد از نظر حقوقی مورد بررسی قرار بگیرد و ما در آموزش و پرورش نیز پیگیر نهایی شدن این اقدام خوب هستیم.
وی با اشاره به اینکه این اقدام دو ثمر برای آموزش و پرورش دارد، خاطرنشان کرد: این اقدام ضمن تحقق یکی از مهمترین خواستههای فرهنگیان ، با توجه به آشنایی فرزندان فرهنگیان با فرهنگ سازمانی آموزش و پرورش میتوانند معلم بهتری برای وزارتخانه نسبت به سایرین باشند، لذا امیدواریم مراحل اداری و قانونی آن طی و شاهد اجرای آن باشیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره میزان مطالبات فرهنگیان به ویژه پاداش پایان خدمت بازنشستگان نیز گفت: در آخرین روزهای سال ۹۲ با همکاریهای خوب دولت و دستور رییسجمهور و همکاری معاونت راهبردی ریاست جمهوری بسیاری از پرداختها انجام شد اما همچنان بخشی از پاداش پایان خدمت بازنسشتگان که قبل از استقرار دولت یازدهم بازنشسته شده بودند را نتوانستیم به طور کامل پرداخت کنیم و به دنبال پرداخت این بخش از مطالبات بازنشستگان هستیم تا در اولین فرصت پرداختها صورت گیرد.
فانی درخصوص پرداخت حق الزحمه امتحانات نیز با بیان اینکه بخشی عمده از این مطالبات پرداخت شده اضافه کرد: بخش کمی از این حق الزحمهها تاکنون پرداخت نشده که به محض تامین اعتبار از سوی سازمان مدیریت آن را پرداخت خواهیم کرد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ۲۳ هزار ۵۰۰ بازنسشته فرهنگی وجود داشت که پاداش پایان خدمت خود را دریافت نکرده بوند که اواخر سال گذشته پاداش ۲۰تا۲۵ درصد از این تعداد برحسب استانها پرداخت شد اما ۷۵ تا ۸۰ درصد از این مطالبات باقی مانده و میانگین پاداش پایان خدمت هر بازنشسته ۴۰ میلیون تومان است که باید اعتبارات آن تامین شود.
وی مطالبات خاص از جمله مطالبات جانبازان و هزینه درمان آنها را بخش دیگیر ازدیون آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت:به دنبال پرداخت این بخش از مطالبات فرهنگیان نیز هستیم چرا که مطالبه به حق آنهاست و به محض تامین اعتبارات پرداخت خواهد شد و فرهنگیان بدانند که با جدیت پیگیر تامین منابع این دیون هستیم .