شمانیوز
شما نیوز

تلاش برای سازندگی با اتکا به توان جوانان مستعد

تلاش برای سازندگی با اتکا به توان جوانان مستعد

در سخت ترین شرایط اقتصادی کشور و دشواری های ناشی از تحریم، هستند جوانانی که با امید و انگیزه تلاششان را ادامه می دهند و باور دارند که باید با افتخار در همین آب و خاک فعالیت های اقتصادی شان را دنبال کنند.

به گزارش شمانیوز، امین تقی پور دهکاء یکی از این جوانان موفق است که مجموعه تحت مدیریتیش، هفته گذشته نیز به عنوان رتبه برتر همایش کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور معرفی و تقدیر شد. به این بهانه با او به گفتگو نشستیم و از تجارب این جوان کارآفرین در این عرصه شنیدیم.

هر کسی به یه شیوه ای مسیر رسیدن به اهدافش رو طی میکنه، برای هر انسانی زندگی کردن یک معنا و مفهومی داره و هیچ انسانی نیست که با تلاش و برنامه ریزی به جایی نرسیده باشه، اما مساله ای که بسیار حائز اهمیت هست مساله خودشناسیست، بنده معتقدم تا زمانیکه هر کسی قبل از هر آغازی به شناخت خودش نرسیده باشه نمیتونه شناخت درستی نسبت به مسیر پیش روی خودش داشته باشه، در واقع اینطور باید بگم که مسیر به خودی خود ساخته نمیشه بلکه این ما هستیم که اونو می سازیم.

و در نتیجه این توانایی ما که حاصل تسلط به خودمون هست تعیین کننده یک مسیر درست یا درست تر هست.

 لطفا ابتدا خودتان را معرفی کنید

من خودم را در دو بخش معرفی می کنم. بخش اول معرفی معمول و مرسوم است؛ امین تقی پور دهکاء هستم 40 ساله اهل گیلان . اما در معرفی بخش دوم باید بگویم که یک جوان ایرانی هستم و از وقتی خودم را شناختم در این آب و خاک با وجود بسیاری از مشکلات تلاش کردم کارهای بزرگی انجام بدهم و به اهدافم دست یابم؛ طبیعتا بخشی از این اهداف شخصی بوده اما اهداف بزرگتری هم داشتم و سعی کردم اتفاقاتی را در حوزه اقتصاد و اشتغالزایی کشور رقم بزنم.

شاید برای مخاطبان جالب باشد که بدانند شما به عنوان یک کارآفرین موفق، از کجا شروع کردید و به کجا رسیدید

خاطرم هست از همان دوران کودکی و وقتی 10 ساله بودم، میخواستم استقلال مالی و اجتماعی داشته باشم و این برایم خیلی مهم بود. به لحاظ مالی اوضاع خیلی خوبی نداشتیم و من هم با اینکه بچه بودم اما نسبت به شرایط به یک درکی رسیده بودم و در کنار دیگر اعضای خانواده، کارهای زیادی انجام دادم که شاید کسی حتی حاضر نباشد به آن فکر کند. اما تلاش کردم و آرام آرام شرایط را تغییر دادم و امروز در وضعیتی متفاوت با آن سالها قرار دارم.

برنامه ریزی و هدفگذاری چقدر در موفقیت شما موثر بوده است؟

این روزها خیلی ها در این مورد صحبت می کنند، سمینارها و همایش های زیادی در این خصوص برگزار می شود، مطالب زیادی در شبکه های اجتماعی در حال انتشار هست و کتاب های زیادی هم در این باره چاپ شده، بنظرم همه این ها عالی است اما یک چیزی وجود دارد که خیلی درباره آن صحبت نمی شود. به نظر من هدف گذاری و برنامه ریزی مساله مهمی هست اما مساله مهم  دیگر، اقدام است. اگر شما برنامه ریزی و هدف گذاری خوبی داشته باشید اما هیچ اقدام موثری انجام ندهید، قطعا نتیجه ای نمی گیرد. من معتقدم حتی یک هدف کوچک و یک برنامه ریزی کوتاه مدت اولیه اگر با اقدام موثر بدون توقف همراه شود، نتیجه بهتری دارد.

همه فعالیت های شما در استان گیلان بوده که زادگاه شماست. دلیل این موضوع چیست و چرا آن را به دیگر استان ها توسعه نداده اید؟

استان گیلان شاید به ظاهر استان برخورداری است اما نرخ بیکاری در این استان بالاست و بسیاری از جوانان این منطقه از بیکاری رنج می برند. برای من و همکارانم در هلدینگ آرش که شامل شرکت انبوه ساران آرش، آرش مال و استارتاپ آرش مارکت است، بسیار مهم بود که بتوانیم در ایجاد اشتغال پایدار برای هم استانی هایمان کار موثری بکنیم و این موضوع را در اولویت قرار بدهیم. علاوه بر آن، باور داشتیم که ورود سرمایه گذاران به این استان و به ویژه منطقه آزاد انزلی باعث خواهد شد پتانسیل ها و ظرفیت های استان ما بیشتر معرفی شود و بتوانیم با جذب بیشتر سرمایه گذاران، هم به توسعه استان کمک کنیم و هم برای نیروی جوان همین منطقه اشتغالزایی داشته باشیم.

حوزه فعالیت شما در منطقه آزاد انزلی است. چرا این منطقه را انتخاب کرده اید؟

منطقه آزاد انزلی هنوز در آغاز شکفته شدن پتانسیل های بی شمار خودش است و ما این فرصت را داشتیم که در یکی از مهمترین و استراتژیک ترین مناطق آزاد کشور کسب و کار خودمان را توسعه دادیم.منطقه آزاد انزلی در مسیر کریدور نوستراک بعنوان یکی از مهمترین مسیرهای تجاری جهان قرار گرفته است که اروپا را به ایران متصل می کند. همچنین مسیر ریلی که در آستانه تکمیل و بهره برداری است حلقه اتصال شمالی ترین نقطه ایران به جنوبی ترین نقطه خواهد بود و این یعنی منطقه آزاد انزلی یکی از مهمترین درگاه های تجاری کشور خواهد بود.

نظر شما درباره مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در کشور ما چیست؟

معتقدم تمام مناطق آزاد کشور به دروازهای مهمی برای تبادلات تجاری و فرهنگی تبدیل خواهند شد و با تقویت ارتباطات بین المللی، اقتصاد کشور نیز استفاده بیشتری از این مناطق خواهد کرد. طبیعتا تجارت آزاد که محدودیت های کمتر و مسیر تسهیل شده تری داشته باشد مورد استقبال سرمایه گذاران است و بنظرم این اتفاق در این کشور ما از درگاه مناطق آزاد شکل خواهد گرفت و چشم انداز بسیار خوبی را برای این مناطق متصورم.

در مسیر تحقق اهداف مجموعه اقتصادی تان، از حمایت های دولتی هم استفاده کردید؟

شخصا کمتر تمایلی به این موضوع داشتم و معتقدم که کسب و کارم را باید به نوعی پیش ببرم که استقلال و انعطاف پذیری خودش را داشته باشد. هرچند که طبیعتا این رویکرد باعث مواجهه ما با چالش های مالی بواسطه فراز و نشیب های اقتصادی هم شده است اما سعی مان این بوده که به توان خودمان تکیه کنیم. ما حتی می توانستیم برای برخی طرح ها و برنامه هایمان از تسهیلات و اعتباراتدولتی استفاده کنیم اما این کار را نکردیم و ترجیح دادیم هرچند با سرعت کمتر، اما با سرمایه خودمان کار را ادامه بدهیم.

شرایط اقتصادی کشور در عملکرد فعالان بخش خصوصی مانند شما چه تاثیراتی داشته است؟  

قطعا نمی شود گفت که تاثیری نداشته است. کسب و کار ما در همین کشور است و طبیعی هست که هر اتفاقی بصورت ناگهانی و یا غیر قابل پیشبینی در مباحث اقتصادی کلان،  تمام کسب و کارها را به نوعی تحت تاثیر قرار می دهد. قطعا ثبات اقتصادی مساله مهمی برای هر مدیری است و ترجیح می دهد در فضایی سرمایه گذاری کند که مطمئن باشد. اما یک موضوع مهم دیگر این است که به هر حال ما در این مرز و بوم فعالیت می کنیم و انتخاب خودمان هم بوده است که اینجا بمانیم. به همین خاطر با اینکه همیشه پیشنهاداتی از سطرفمت کشورهای دیگر برای سرمایه گذاری در آنجا داشته ایم اما انتخاب ما همین آب و خاک بوده و به این تصمیم افتخار می کنیم و هیچ بهانه ای را هم برای متوقف شدن نمی پذیریم. به عقیده من فراز و فرودهای اقتصادی در هر کشوری وجود داره و شاید در ایران شدن آن بیشتر است اما این موضوع جدیدی نیست و همیشه وجود داشته است. حالا در این شرایط به جای اینکه از کشورمان برویم یا بینشینیم و نظاره گر باشیم، یک انتخاب دیگر هم این است که با تلاش مسیرمان را داده دهیم و متوقف نشویم.

چقدر به کار تیمی و گروهی باور دارید؟

در عصر و دوره ای زندگی می کنیم که هیچ فعالیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بصورت فردی قابل انجام نیست و ما هم به این مهم باور داریم. در مجموعه ما هم اساس کار بر فعالیت تیمی منسجم شکل گرفته است و واحدهای مختلف شرکت تعامل خوبی با هم دارند. ما اعتقادی به مدیر پروری نداریم و بیشتر تمرکز روی پرورش رهبران کارها است چون معتقدیم مدیران فقط وظایف دیکته شده را پیش می برند اما رهبران، خلق ارزش و خلق نوآوری دارند. سلسله مراتب هم در شرکت ما ما متفاوت تر از شرکت های دیگر است و علاوه بر ساختار سازمانی، یک ساختار ارتباطی توسعه یافته هم بین کارکنان جریان دارد و من یکی از دلایل موفقیت گروهمان را در همین همدلی و یکپارچگی می بینم.

استفاده از فناوری های روز در کسب و کار شما مورد توجه بوده است؟

با توجه به سرعت تغییرات این حوزه در سطح جهان، هرگز نمی شود آن را نادیده گرفت، بخصوص که حوزه فعالیت ما در مناطق آزاد، شکل و قالب بین المللی تری به خود گرفته است و باید سطح استانداردهایمان را افزایش دهیم. مجموعه ما نه امروز بلکه از سالها پیش روی این زیر ساخت های خود در این حوزه کار کرده و نتیجه اش هم این شده است که توانستیم سهم بیشتری از بازار را به دست بیاوریم. در دوران پاندمی کرونا شاهد بودیم شرکت هایی که روی زیرساخت های تکنولوژی خود کار کرده بودند سهم کسب و کارهای قدیمی و سنتی را گرفتند و از نظر مالی و اعتبار قدرتمندتر شدند. ما هم با تشکیل تیم فناوری اطلاعات خود از سال ها قبل سعی کرده ایم که در این مسیر پیشگام باشیم.

برای کسانی که تازه قصد راه اندازی یک کسب و کار را شروع کنند چه پیشنهادی دارید؟

اگر بخواهم یک فرمول ساده و غیر پیچیده را عنوان کنم باید بگویم هیچ چیزی مهمتر از اقدام و عمل نیست، به شما اطمینان میدم که اگر جرات قدم برداشتن نداشته باشید هرگز نمی توانید حتی یک کسب و کار کوچک راه بیاندازید. اگر در مورد افراد و شرکت های موفق هم تحقیق کنید متوجه می شوید که با کمترین امکانات و کوچکترین مکان و ناچیزترین سرمایه شروع کرده اند اما بدون توقف تلاش کردند. بارها زمین خوردن و دوباره بلند شدن و ادامه دادند چون انگیزه و اراده کافی و پشتکار زیاد داشتند. پس اول یک ایده خوب، دانش، تخصص و بعد انگیزه، پشتکار و عمل، حتی با کوچکترین قدم ها.

آینده کسب و کارها در این شرایط اقتصادی چگونه می بینید؟

اگر برای شروع یا ادامه یک کسب و کار دنبال شرایط خیلی ایده آل باشیم، نمی شود هچ آینده ای را متصور بود اما اگر انگیزه و پشتکار لازم وجود داشته باشد، هیچ شرایط سختی نمیتواند مانع شما برای رسیدن به اهدافتان شود. منظورم این نیست که در حال حاضر در شرایط اقتصادی مناسبی هستیم یا اینکه بسترهای آماده ای داریم اما در همین شرایط هم استارت‌آپ های زیادی هستند که با یک ایده کوچک، یک تیم منسجم، هدف گذاری و حرکت، سهم بزرگی از بازار را نصیب خود کرده اند.

به عنوان یک فعال موفق بخش خصوصی، انتظارات شما از دولت و دستگاه های اجرایی چیست؟

خیلی ساده باید بگویم که اگر واقعا هدفشان اعتلای این مملکت است، به گونه ای حرکت کنند که چرخه اقتصاد این مملکت متوقف نشود. در کنار آن، اگر واقعا یک بنگاه اقتصادی را شناسایی می کنند و متوجه می شوند که جان و مال و فکرش را برای سازندگی و تولید در کشور پای کار آورده است، لااقل حمایت معنوی از او داشته باشند که با روحیه قوی کارش را ادامه دهد.

توجه به مسئولیت اجتماعی چه جایگاهی در کسب و کار شما داشته است؟

شاید صحبت درباره فعالیت های اجتماعی و انسان دوستانه، نوعی خودنمایی دیده شود اما شخصه معتقدم که کارهای خوب را باید نشر داد تا فراگیر شود. ما در این خصوص کمپینی به نام «خوبی رو دنبال کن» را راه انداخته ایم و سال هاست که در حال توسعه آن هستیم. در این کمپین توسط یک تیم مستقر در شرکت افرادی را که در حوزه های مختلف نیاز به حمایت ما دارند شناسایی میکنیم و در حوزه های درمانی، تحصیلی، تشکیل زندگی، تامین کمک هزینه و مایحتاج معیشتی کمک حالشان می شویم.

 

خبرگزاری برنا

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین