یک کارشناس بورس:
پیشنهادی مهم برای بورس بازان
یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: طبق پیش بینی های صورت گرفته، انتظار می رود بازار سرمایه در ۶ ماه دوم سال بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازارها در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد.
به گزارش شما نیوز: «پیمان حدادی» به روند معقول معاملات بورس در وضعیت فعلی اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه بورس اکنون در موقعیت مناسب سرمایهگذاری قرار گرفته است اما همچنان برخی از ریسکها، تهدیدکننده معاملات این بازار هستد که میتوان از آنها به عنوان عامل تغییر مسیر این بازار از روند صعودی یاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه وجود ریسک در روند بازار چندان اتفاق عجیبی در معاملات بازار نیست، اظهار داشت: در همه دورههای معاملاتی بازار سهام، شاهد وجود ریسکهای متعدد در بازار هستیم و نمیتوان آن را به عنوان موضوعی موقتی تلقی کرد.
سهامداران از وجود ریسک بورس ترسی نداشته باشند
حدادی وجود ریسک در بازار را همیشگی اعلام کرد و گفت: میزان اثرگذاری ریسک در بازار در دورههای مختلف متفاوت است؛ بنابراین سهامداران نباید از وجود ریسکهای بازار ترسی داشته باشند و با ایجاد کوچکترین تغییری در روند معاملات بورس اقدام به فروش سهام و رفتارهای هیجانی کنند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، ریسک های تهدیدکننده معاملات بورس که اکنون روند این بازار را تحت تاثیر خود قرار داده است، ابهامات موجود در چند حوزه است که با رفع آنها می توان شاهد افزایش سرعت در روند صعودی معاملات بورس باشیم.
ریسک فعلی معاملات بورس
وی مهمترین ریسک فعلی بازار سهام را نگاه دولت جدید به سیاست خارجی در خصوص موضوع برجام و مذاکرات وین عنوان کرد و افزود: باید دید نتیجه مذاکرات وین به چه صورتی خواهد بود زیرا نتیجه نهایی آن می تواند با تاثیر متفاوت در روند بازار همراه باشد.
حدادی به افزایش اهمیت مذاکرات برجام نسبت به گذشته اشاره کرد و گفت: مباحثی که در روزهای گذشته به نقل از آژانس بین المللی هسته ای در رابطه با فعالیت های صلح آمیز کشور مطرح شده است، اثرات مذاکرات وین را نسبت به گذشته بسیار بیشتر کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه برخی چنین تصوری را دارند که مذاکرات برجام باعث کاهش قیمت ارز می شود و به مراتب بر روند بازار تاثیرگذار خواهد بود، تاکید کرد: این موضوع باید مدنظر سهامداران حاضر در بازار باشد که روند اصلاحی بازار تحت تاثیر اتفاقات رخ داده موقتی خواهد بود و بازار دوباره بعد از مدتی به مسیر اصلی معاملات خود باز می گردد.
وی افزود: در مقابل برخی معتقدند که ممکن است توقف در مذاکرات ادامه دار باشد که این امر منجر به افزایش قیمت دلار و تاثیر مثبت بر روند بازار می شود.
رشد ۴۰ درصدی شاخص بورس
حدادی با بیان اینکه بازار سرمایه خوشبینی زیادی را نسبت به انتخابات ریاست جمهوری ایران داشت که همین امر منجر به رشد ۴۰ درصدی شاخص بورس از زمان انتخابات تاکنون شد، گفت: از اینجا به بعد بازار در انتظار اقداماتی است که قرار است تیم جدید اقتصادی کشور در دستور کار خود قرار دهند، چرا که اتفاقاتی مانند قیمت گذاری دستوری از جمله مسایلی است که به شدت بر روند بازار تاثیرگذار خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در کنار این مسایل ریسک دیگری تهدید کننده معاملات بازار نیست، اظهار داشت: در مقابل ریسک های تهدیدکننده بازار با موضوع عملیات خوب شرکت ها همراه هستیم که در میزان تولید، فروش و قیمت روند باثبات و رو به رشدی را شاهد خواهیم بود.
بورس در آینده چگونه خواهد بود؟
وی روند معاملات بورس را پیش بینی کرد و افزود: معاملات بازار سهام تا پایان شهریور ماه به صورت نوسانی خواهد بود، به نظر می رسد از ابتدای مهر ماه با انتشار گزارش شهریور ماه شرکت ها در تولید و فروش شاهد افزایش ارزش معاملات، سپس رشد قیمت ها و عبور شاخص بورس از محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی باشیم.
معاملات بورس نیازمند صبر است
حدادی روند معاملات بورس را با دیگر بازارها را به لحاظ بازدهی مورد مقایسه قرار داد و گفت: طبق پیش بینی های صورت گرفته، انتظار می رود بازار سرمایه در ۶ ماه دوم سال بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازارها در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در معاملات این روزهای بازار استراتژی صبر در خرید بسیار مهم است، گفت: شرکت ها باید برای سرمایه گذاری در این بازار در ابتدا موقعیت شرکت ها را از لحاظ بنیادی مورد بررسی قرار دهند و در شرکت هایی که با فاکتورهای خوبی همراه هستند و سودآوری آنها ادامه دار است اقدام به سرمایه گذاری کنند اما سهامداران باید آن سهم را در زمانی که قیمت آن در مدار اصلاحی قرار گرفته است، شناسایی و خرید کنند.
گفتنی است، شاخص کل بازار بورس روز گذشته (شنبه، ۲۰ شهریورماه) با چهار هزار و ۵۰۹ واحد افزایش در جایگاه یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحدی قرار گرفت.