شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

برچسب اصالت وزارت بهداشت ، یک اعتبار انکار نشدنی

در این مقاله، به برچسب اصالت وزارت بهداشت، تحت عنوان یکی از مهمترین ابزار های شناسایی کیفیت و اصالت محصولات بهداشتی پرداخته شده است.

در این مقاله به این سوال می پردازیم که لیبل اصالت وزارت بهداشت چیست؟ چرا باید با آن آشنا باشیم؟ و نقش تعیین کننده آن در سلامت مصرف کنندگان چگونه است؟ بنابراین تا انتهای مقاله را با ما همراه باشید.

 

 برچسب اصالت وزارت بهداشت چیست؟

 برچسب اصالت وزارت بهداشت یکی از معروف ترین برچسب‌ ها در حوزه سلامت می باشد. ممکن است برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که نسبت به سلامت و اصالت یک محصول مرتبط با حوزه پزشکی، مثل لوازم آرایشی بهداشتی، دارو و یا تجهیزات پزشکی نگران باشید. ممکن است این حساسیت را بر روی سایر محصولات و کالا هایی که خریداری می کنید نداشته باشید. اما بحث سلامت و حوزه پزشکی مثل سایر حوزه ها نیست و حساسیت بیشتری دارد. بنابراین اطمینان از اصل بودن و با کیفیت بودن یک محصول مرتبط با سلامت، یک موضوع بسیار مهم است.

 

برچسب اصالت

برچسب اصالت

 در سال های اخیر و با توجه به رشد صنایع دارویی و صنایع وابسته به آن، همه تولید کنندگان داخلی محصولات مرتبط با این حوزه، ملزم به دریافت لیبل اصالت وزارت بهداشت شده اند. در سال های دور، صرفاً داشتن برچسب سیب سلامت برای تایید سلامت و اصالت محصول کافی بود. اما امروزه علاوه بر محصولات داخلی، همچنین برای محصولات وارداتی نیز داشتن برچسب اصالت وزارت بهداشت الزامی است. داشتن این برچسب باعث می شود تا مصرف کنندگان با خیالی آسوده تر نسبت به خرید اقدام کنند. در حقیقت، هر برچسب اصالت وزارت بهداشت ضمانت کننده قوی بر کیفیت و سلامت محصول است.

 

 لیبل اصالت وزارت بهداشت چه شکلی است؟

 برچسب اصالت وزارت بهداشت از آن برچسب هایی است که دارای یک شکل و ساختار یکپارچه و مشخص در همه محصولات این حوزه می باشد. این برچسب به صورت دو رنگ و با رنگ های زرد و سفید طراحی شده که نوشته های روی آن مشکی رنگ در نظر گرفته شده است. بر روی هر برچسب اصالت وزارت بهداشت یک سری کد ها شناسه ها و اطلاعاتی از این قبیل دیده می شود. شما پس از استعلام شناسه موجود بر روی این لیبل می توانید به همه اطلاعات مندرج بر روی بسته دسترسی داشته باشید.

 هر لیبل اصالت وزارت بهداشت دارای یک بارکد و یک کد اسکرچ شده است. بارکد قرار گرفته و زیر اسکرچ یک کد ۱۶ رقمی تحت عنوان شناسه اصالت کالا می باشد. همچنین بر روی این برچسب یک شماره سامانه پیامکی و یک شماره تلفن درج شده است. شما می‌ توانید با استفاده از این شماره ها نسبت به اعتبار سنجی برچسب اقدام کنید.

 پس از آن که بارکد مربوطه را از طریق سامانه های ذکر شده استعلام کنید؛ یک سری اطلاعات و مشخصات با جزئیات کامل از محصول به شما نشان داده می شود. شما می بایست آن اطلاعات را با اطلاعات مندرج بر روی بسته بندی کالا مقایسه کنید. در صورتی که اطلاعات موجود در سامانه با اطلاعات مندرج بر روی بسته ‌بندی مطابقت نداشته باشد به این معناست که شما با یک محصول تقلبی روبرو هستید. بنابراین می توانید به سرعت مراتب اعتراض و گزارش را به سازمان های مربوطه ارائه کنید. سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت دو ارگان نظارتی بر این محصولات هستند. بنابراین به سرعت به شکایت و اعتراض شما رسیدگی کرده و با افراد خاطی به شدت برخورد می کنند.

لیبل اصالت

لیبل اصالت

 

 گرفتن برچسب اصالت وزارت بهداشت چه قوانین و شرایطی دارد؟

 باید بدانید که گرفتن برچسب اصالت وزارت بهداشت قواعد و قوانین خاص خودش را دارد. به همین خاطر است که داشتن این برچسب خود نوعی اعتبار و استاندارد است. از آنجایی که هر تولید کننده و یا وارد کننده ای نمی‌تواند برچسب اصالت وزارت بهداشت را بگیرد؛ بنابراین داشتن برچسب اصالت یک موضوع بسیار مهم است که نمی توان از آن گذشت. برای دریافت این برچسب بایستی موارد مهمی را در نظر داشت.

 اول اینکه بر اساس یک دستور از سازمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کلیه محصولات مرتبط با حوزه سلامت، اعم از محصولات آرایشی و بهداشتی، محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی و... ملزم به دریافت لیبل اصالت وزارت بهداشت و نیز سیب سلامت هستند.

 دوم این که کلیه محصولات مرتبط با حوزه سلامت که توسط واردکنندگان به کشور وارد می شود. فقط و فقط در صورتی می توانند برچسب اصالت وزارت بهداشت داشته باشند که از طریق گمرکات رسمی کشور وارد شده و یا به عبارت دیگر قاچاق نباشند.

 برای هر محصول مرتبط با صنایع آرایشی و بهداشتی که تولید داخل باشد؛ می توان با ارائه مدارک و اسناد ویژه ‌ای مجوز سیب سلامت را دریافت کرد. کالا های وارداتی هم باید دارای تاییدیه های سازمان غذا و دارو و برچسب TTAC باشند.

 

استعلام برچسب

استعلام برچسب

 

 پس از فراهم کردن اسناد و مدارک لازم و البته داشتن شرایطی که در بالا ذکر شد. شما به عنوان وارد کننده و یا تولید کننده می توانید لیبل اصالت وزارت بهداشت را درخواست کنید. البته انجام فرایند دریافت برچسب اصالت وزارت بهداشت ممکن است برایتان سخت بوده و یا مدت زمان طولانی زمان ببرد. بنابراین می توانید با خیالی آسوده، دریافت آن را به یک شرکت معتبر چاپ لیبل های وزارت بهداشت واگذار کنید. آن ها فرآیند دریافت مجوز برچسب را انجام می دهند.

 

چه روش هایی برای استعلام برچسب اصالت وزارت بهداشت وجود دارد؟

 برچسب اصالت وزارت بهداشت فقط و فقط به محصولاتی تعلق می گیرد که معیار های ذکر شده در بالا را داشته باشند. شما باید به این نکته توجه داشته باشید که به صرف داشتن برچسب اصالت وزارت بهداشت ، نمی توان به اصل بودن محصول پی برد. از آنجایی که برچسب‌ های تقلبی زیادی وجود دارد. بنابراین تنها راه صحت سنجی این برچسب ها، استعلام از سامانه های معتبر است. برای انجام این استعلام روش های ویژه ای طراحی شده است.

 یکی از روش ها برای استعلام لیبل اصالت وزارت بهداشت، استفاده از بارکد است. استعلام این بارکد می‌تواند از طریق دستگاه های بارکدخوان و یا اپلیکیشن های نصب شده بر روی هر گوشی هوشمند انجام می گیرد. بنابراین شما می توانید به آسانی و در کمتر از یک دقیقه، برچسب مورد نظرتان را بررسی کنید. روش دیگر استفاده از سامانه پیامکی و یا تلفن گویا است. شما بایستی کد اسکرچ شده را از طریق این سامانه ها استعلام کنید. همچنین می توانید با استفاده از وب سایت TTAC نیز استعلام خود را انجام دهید.

 پس از آن که از صحت اطلاعات مندرج بر روی برچسب اصالت وزارت بهداشت مطمئن شدید؛ می توانید با خیال راحت کالای خریداری شده تان را مورد استفاده قرار دهید. 


این مطلب، یک خبر آگهی بوده و شمانیوز در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین