شمانیوز
شما نیوز

​توسعه هوش مصنوعی در صنعت بانکداری؛ گام جدید بانک ملت با دانشگاه تهران

​توسعه هوش مصنوعی در صنعت بانکداری؛ گام جدید بانک ملت با دانشگاه تهران

اولین مؤسسه هوش مصنوعی و فناوری‌های شناختی نظام بانکی کشور، با هدف توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و بهره‌گیری از فناوری‌های تحول‌آفرین در صنعت بانکداری، به صورت رسمی در دانشکده فنی دانشگاه تهران افتتاح شد.در این مراسم مدیران ارشد این بانک و نهادهای علمی بر نقش هوش مصنوعی به‌عنوان زیربنایی برای ساخت آینده‌ای هوشمند و تأثیرگذار در صنعت بانکداری تاکید کردند.

به گزارش شمانیوز،‌ مراسم افتتاحیه موسسه هوش مصنوعی بانک ملت با حضور فرشید فرخ‌نژاد مدیرعامل بانک ملت، سید حسین حسینی رئیس دانشگاه تهران، صادق خیاطیان مدیرعامل صندوق نوآوری و شکوفایی، مهدی الیاسی معاون سیاست‌گذاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سعید سرافراز رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه و مدیران ارشد بانک ملت برگزار شد.

بانک ملت

فرشید فرخ‌نژاد، مدیرعامل بانک ملت، در ابتدای مراسم آغاز همکاری این بانک با دانشگاه تهران، در زمینه هوش‌مصنوعی، ضمن ابراز خوشحالی از این رویداد، اظهار داشت: این روز را به‌عنوان آغاز یک همکاری ارزشمند بین بانک ملت، به‌عنوان بزرگ‌ترین بانک تجاری کشور، و دانشگاه تهران، به‌عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور، گرامی می‌داریم.  ما در بانک ملت همواره تلاش کرده‌ایم که در حوزه نوآوری و تحول دیجیتال پیشگام باشیم و این همکاری را گامی مهم در راستای تحقق اهداف مشترک می‌دانیم. با تلفیق دانش و تخصص موجود در دانشگاه تهران و تجربه عملیاتی گسترده بانک ملت، امیدواریم بتوانیم دستاوردهای ارزشمندی را رقم بزنیم.  

وی با اشاره به اهمیت فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی افزود: هوش مصنوعی دیگر فقط یک ابزار یا فناوری نیست؛ بلکه زیربنایی برای ساخت آینده‌ای بهتر محسوب می‌شود. ما باید از این ظرفیت به بهترین شکل بهره ببریم تا پاسخگوی نیازهای روزافزون مشتریان باشیم. بانک ملت تلاش دارد خدمات خود را متناسب با سلایق و نیازهای متغیر مشتریان شخصی‌سازی کند و این همکاری بستری مناسب برای دستیابی به چنین اهدافی فراهم خواهد کرد. 

فرخ‌نژاد در ادامه تأکید کرد: در بانک ملت برنامه‌های متعددی در حال اجراست که برخی از آن‌ها در مرحله تصویب قرار دارند و امیدواریم با همکاری دانشگاه تهران بتوانیم آن‌ها را به بهترین نحو عملیاتی کنیم. این مشارکت نه‌تنها در توسعه بانکداری دیجیتال تأثیرگذار خواهد بود، بلکه می‌تواند به رشد علم و دانش در کشور کمک کند.  

وی با اشاره به شناسایی و بهره‌گیری از نخبگان در حوزه‌های مختلف، گفت: یکی از وظایف این همکاری، شناسایی و هم‌راستاسازی استعدادهای بانکی و علمی است. ما در بانک ملت نیازمند استفاده از دانش و تجربه اساتید دانشگاه تهران هستیم تا با کمک یکدیگر راه‌حل‌هایی خلاقانه برای چالش‌های موجود بیابیم. امیدوارم نتایج این همکاری را در آینده‌ای نزدیک جشن بگیریم و شاهد تأثیر مثبت آن بر بانک و کشور باشیم.  

مدیرعامل بانک ملت در پایان ضمن تأکید بر لزوم سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین از سوی تمامی نهادهای مرتبط افزود: برای توسعه اکوسیستم نوآوری در کشور، نیازمند تلاش و همکاری همه‌جانبه فعالان این حوزه هستیم. ما در بانک ملت به این مسیر امیدواریم و دست مدیران دانشگاه تهران را برای این همکاری به گرمی می‌فشاریم.  

بانک ملت

راه‌اندازی مؤسسه هوش مصنوعی بانک ملت با تأکید بر تحول دیجیتال  

مدیرعامل بهسازان فردا، حبیب‌الله اژدهاکش، در مراسم افتتاح مؤسسه هوش مصنوعی بانک ملت، با اشاره به اهمیت توسعه فناوری‌های نوین، گفت: هوش مصنوعی تحولی شگرف در جهان ایجاد کرده و ما باید از لایه‌های عمیق و پیشرفته این فناوری بهره‌مند شویم، نه صرفاً مصرف‌کننده باشیم.

 وی افزود: هوش مصنوعی با تغییر سریع و غیرقابل پیش‌بینی، نیازمند زیرساخت‌های قوی و تعامل مؤثر با اکوسیستم نوآوری کشور است.

به گفته اژدهاکش، بانک ملت با سرمایه‌گذاری گسترده و همکاری دانشگاه تهران، زمینه‌های توسعه فناوری هوش مصنوعی را فراهم کرده است. این همکاری از اردیبهشت ۱۴۰۲ آغاز شد و از آذرماه سال گذشته تا سی‌ام خرداد ۱۴۰۳ با برگزاری ۲۰ جلسه و با امضای موافقت‌نامه‌های مختلف، مصوبات هیئت مدیره، و تشکیل کمیته‌های تخصصی، مسیر راه‌اندازی مؤسسه هموار شد.  

وی همچنین از راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه برای حمایت از طرح‌های مبتنی بر هوش مصنوعی خبر داد و گفت: مؤسسه هوش مصنوعی بانک ملت با هدف پاسخ به نیازهای صنعت بانکداری، توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی، و تجاری‌سازی ایده‌ها تأسیس شده است.

بنابر اعلام مدیرعامل بهسازان فردا ، چهار محصول هوشمند شامل دستیارهای هوشمند در حوزه مدیریت ارتباط با مشتریان و مراکز تماس آماده بهره‌برداری هستند. اژدهاکش تأکید کرد : این مؤسسه قصد دارد به عنوان یکی از اپراتورهای کلیدی هوش مصنوعی در صنعت بانکی شناخته شود و در این راستا دوره‌های آموزشی تخصصی، جذب نخبگان، و اجرای طرح‌های ملی را در دستور کار دارد.  

بانک ملت

تاکید معاونت علمی ریاست جمهوری بر نقش پیشتاز هوش مصنوعی در توسعه صنعت بانکداری

دکتر مهدی الیاسی، معاون سیاست‌گذاری و توسعه در معاونت فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در مراسم افتتاحیه موسسه هوش مصنوعی بانک ملت، گفت: یکی از اولویت‌های ما در این برهه زمانی، نقش‌آفرینی بنگاه‌های بزرگ از جمله بانک‌ها در اکوسیستم دانش‌بنیان است. ما باید این بنگاه‌ها را به عنوان رهبران این اکوسیستم شناسایی کرده و آنها را به شرکت‌های بزرگ تبدیل کنیم. اکنون بیش از ده هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند و لازم است این شرکت‌ها خوشه‌بندی شوند تا شرکت‌های بزرگ به عنوان پلتفرم‌های اصلی عمل کنند.

وی افزود: هدف دیگر ما، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است که در دل دانشگاه‌ها و هسته‌های فناور استادمحور شکل می‌گیرند. برای این منظور، معاونت علمی زیرساخت‌های فیزیکی و فضای منتشکل از تیم‌های دانشگاهی را فراهم کرده و همچنین حمایت‌های مالی اولیه را برای تیم‌ها و پروژه‌های فناور ارائه خواهد کرد. ما برنامه‌های حمایتی مؤثری از جمله اعتبار مالیاتی و سرمایه‌گذاری وی‌سی داریم که می‌تواند به بانک ملت نیز کمک کند تا در این حوزه نوآوری کرده و در اکوسیستم سرمایه‌گذاری به پیشتازی بپردازد.

معاون سیاست‌گذاری و توسعه در معاونت فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، تاکید کرد: موضوع دیگر برای ما، نقش فناوری هوش مصنوعی در اقتصاد کشور است. ما معتقدیم که هوش مصنوعی دیگر صرفاً یک ابزار نیست، بلکه به عنوان پایه‌ای برای آینده‌ای بهتر عمل می‌کند. باید از این فناوری به‌درستی استفاده کنیم تا خدماتمان را به‌طور شخصی‌سازی شده ارائه دهیم و نیازهای متغیر مشتریان را برآورده سازیم. با همکاری صنعت و دانشگاه، می‌توانیم فرصت‌های بزرگی در این حوزه خلق کنیم و اقتصاد کشور را به سمت هوشمندسازی بیشتر سوق دهیم.

بانک ملت

توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی، اولویت و حمایت دولت

در مراسم افتتاحیه موسسه هوش مصنوعی بانک ملت، دکتر محمد صادق خیاطیان، رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، با اشاره به نقش دولت در توسعه فناوری‌های نوظهور ، گفت: نقش دولت در توسعه فناوری‌های جدید، از دو جنبه اساسی باید بررسی شود. اول اینکه دولت باید با شناخت دقیق و ارزیابی صحیح، به درک عمیقی از این فناوری‌ها دست یابد و با اتخاذ رگلاتوری مناسب، بستری برای توسعه این فناوری‌ها فراهم کند. نمونه این مسئله را در مواجهه با تاکسی‌های اینترنتی می‌توان مشاهده کرد، جایی که ابتدا قاعده مشخصی برای این حوزه وجود نداشت و پس از پذیرش عمومی و مطالبه مردم، دولت ناچار به وضع قوانین شد.

خیاطیان ادامه داد: علاوه بر این، وظیفه دولت حمایت از توسعه زیرساخت‌های لازم برای فناوری‌های جدید است. صندوق نوآوری و شکوفایی نیز به عنوان یکی از ارکان حمایتی، در حوزه هوش مصنوعی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند. در این راستا، ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که حمایت‌ها به گونه‌ای باشد که بتواند نیازهای فناورانه این شرکت‌ها را برطرف کند.

وی همچنین با اشاره به ضرورت ایجاد تعاملات میان نهادهای علمی و بانکی برای حمایت از پژوهشگران و تیم‌های فناورانه ، افزود: همکاری میان بانک ملت و دانشگاه‌ها می‌تواند به ایجاد تجربه‌های موفقی منجر شود که الگویی برای سایر نهادهای کشور باشد. این حمایت‌ها به توسعه زیرساخت‌های دانش بنیان و تجاری‌سازی فناوری‌های نوظهور کمک شایانی خواهد کرد.

دکتر خیاطیان در پایان، بر اهمیت ایجاد ساز و کارهای حمایتی جدید برای شرکت‌های دانش بنیان در حوزه هوش مصنوعی تأکید کرد و از دانشگاه تهران خواست تا ظرفیت‌های خود را به اشتراک گذاشته و زمینه‌های تازه‌ای برای همکاری‌های فناورانه فراهم کند.

وی ابراز امیدواری کرد که این همکاری‌ها به نتایج مثبتی در جهت توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی در کشور منجر شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین