شمانیوز
شما نیوز

برگزاری کمیته ساماندهی سواحل استان

توسعه حمل و نقل دریایی، اقتصاد خوزستان را تقویت می‌کند

توسعه حمل و نقل دریایی، اقتصاد خوزستان را تقویت می‌کند

علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان در جریان برگزاری کمیته ساماندهی سواحل استان گفت: توسعه حمل و نقل دریایی، با توجه به تقویت ارتباط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس، قدرت استان را در حوزه اقتصاد دریا افزایش می‌دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بنادرودریانوردی، حسینی محراب رئیس کمیته ساماندهی سواحل استان خوزستان در جریان این نشست بیان کرد: یکی از سیاست‌های کلان نظام و از برنامه‌های اولویت‌دار وزارت راه و شهرسازی، توسعه دریامحور و رونق اقتصاد و اشتغالزایی با استفاده از ظرفیت‌های دریا است.

وی با تاکید بر اینکه باید با انجام مطالعات دقیق و عملیاتی توسعه دریامحور در استان به سرانجام برسد، افزود: باید از دریا به عنوان یک ظرفیت عظیم خدادادی به نفع مردم استفاده کرده و اقتصاد دریامحور را در خوزستان رونق داد.

استاندار خوزستان تصریح کرد: ضروری است از ظرفیت شرکت‌های خصوصی برای توسعه حمل و نقل با کشتی در استان استفاده شود و شبکه حمل و نقل کشتیرانی بین شمال و جنوب خلیج فارس راه‌اندازی شود.

رئیس کمیته کمیته ساماندهی استان خوزستان اظهار داشت: کار مطالعاتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان در تهیه طرح مطالعاتی گردشگری دریا  در این نشست ارائه شد و اقدامات عملیاتی این طرح باید در شورای برنامه‌ریزی استان نیز تصویب شود.

استاندار خوزستان به پیشنهادهای مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان در خصوص شهر لجستیک و پایانه بار  بندر امام خمینی(ره) اشاره و اظهار کرد: بندرامام خمینی(ره) قطب حمل و نقل کشور و مرجع توزیع کالاهای اساسی است به همین دلیل ساماندهی پایانه این منطقه بسیار مهم است.

ابوطالب گرایلو نیز در حاشیه برگزاری کمیته ساماندهی سواحل استان خوزستان با بیان اینکه تخلیه کالای اساسی در بندر امام‌خمینی(ره) ۳۰ درصد رشد یافته است، بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) یک بندر بسیار حیاتی برای کشور است و اجرای سیاست‌های توسعه اقتصاد دریا محور باعث واقعی‌سازی هزینه‌ها و درآمدها در بنادر استان خواهد شد.

وی منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) با وسعت بیش از 11 هزار هکتار را  از زیرساخت‌های شاخص در خوزستان را اعلام و عنوان کرد: در حال حاضر یک هزار و ۳۰۰ هکتار آن را در قالب سیاست‌های توسعه دریا محور در اراضی  به بهره برداری عملیاتی رسیده است و  ایجاد زیرساخت های بندری  لازم  در ۳۲۹ هکتار  اراضی توسعه‌ای جهت مشارکت بخش خصوصی به آن افزوده می‌شود. 

مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان ادامه داد: کانال دسترسی خورموسی اهمیت فوق‌العاده زیادی برای بندر امام  خمینی(ره) دارد که خوشبختانه  با انجام عملیات لایروبی اکنون حداقل عمق ۱۴ متر  رسیده است و  مشکلی برای پذیرش کشتی‌های پهن پیکر اقیانوس‌پیما ندارد.

گرایلو بیان کرد: باید بتوانیم با پذیرش کشتی‌های بزرگ تا قیمت تمام شده در حوزه حمل و نقل دریایی را کاهش دهیم و در کنار آن نیز اراضی مجتمع بندری را با جذب مشارکت بخش خصوصی توسعه دهیم.

وی افزود: انجام مطالعات در راستای ایجاد بندر جدید خلیج فارس از جمله اقدامات صورت گرفته است که خوشبختانه مطالعات بازار آن انجام شده و اگر به تصویب سازمان بنادر و دریانوردی برسد، مطالعات پایه و تفصیلی آن آغاز خواهد شد که این خود پایه‌گذار یک اتفاق جدید در بندر امام خمینی(ره) خواهد بود.

گرایلو خاطرنشان کرد: همچنین اگر مقدمه فراهم شود که بتوانیم پایانه بندری امام خمینی را به جای دیگری که وسعت بیشتری دارد منتقل کنیم آنگاه می‌توانیم اراضی که اکنون در اختیار پایانه است را به زیرساخت‌های بندری اختصاص دهیم تا سرمایه گذاران را جذب کنیم.

به گفته وی، در سایر بنادر خوزستان نیز فعالیت‌های خوبی صورت گرفته، شتاب خوبی در زمینه سیاست‌ها صورت گرفته و حداقل ۵۴۰ میلیارد تومان در بنادر کوچک با کارهای زیرساختی انجام شده است که ساخت انبار، اسکله و برق رسانی از جمله آنها بوده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه 17 هزار میلیارد تومان سرمایه برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های بنادر صرف شده است، گفت:  در حوزه بندر امام خمینی(ره) 7 هزار میلیارد تومان از اعتبارات سرمایه سازمان بنادر برای تقویت و یا ایجاد زیرساخت‌ها استفاده کرده‌ایم و همزمان موفق به جذب  بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان  سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه تخصصی شدن پایانه های تخلیه و بارگیری و ایجاد فضای انبارش استاندارد کالا در این مجتمع بزرگ بندری شده‌ایم.

یادآور می‌شود در جریان برگزاری کمیته ساماندهی استان خوزستان پس از ارائه گزارش اقدامات  اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در خصوص اجرای سیاست‌های ابلاغی نه‌گانه توسعه دریامحور توسط مقام معظم رهبری در بخش‌های مختلف، به موضوعات ساماندهی اسکله ها و بنادر صیادی استان خوزستان، ساماندهی طرح 395 هکتاری میگوی هندیجان، ظرفیت‌سنجی جایگاه‌های سوخت ساحلی به شناوران تجاری و صیادی پرداخته و با حضور اعضا تصمیمات لازم اتخاذ شد.

همچنین گزارش طرح مطالعاتی سواحل و دریا توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان ارائه شد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین