اختصاصی شمانیوز/
خودرو سال آینده باز هم گران میشود/ دولت نمیتواند قیمت ارز را کنترل کند
یک نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است؛ با شرایط کنونی اقتصاد کشور، خودرو سال آینده باز هم افزایش قیمت خواهد داشت.
به گزارش شمانیوز، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شمانیوز در خصوص وضعیت بازار خودرو در کشور گفت: صنعت خودرو سازی در کشور یک صنعت انحصاری و در اختیار دولت است و دولت تصمیم میگیرد که وضعیت بازار این صنعت چگونه باشد.
"احمد علیرضابیگی" اظهار داشت: هر ساله دولت، نظام تعرفهای را به گونهای تنظیم میکند که خودروهای وارداتی خارجی بسیار گران شود و مردم مجبور باشند از تولیدات انحصاری داخلی با هر قیمتی استفاده کنند.
وی افزود: هر سال به جهت اینکه کارخانههای ایران خودرو و سایپا سرپا بمانند و بتوانند تولید خودرو را ادامه دهند، دولت رقم قابل توجهی تسهیلات به این واحدها تزریق میکند و از طرفی کارخانهها نیز برای اینکه سود بیشتری ببرند، خودرو را با قیمتی که در خارج با دلار عرضه میکنند در بازار داخلی نیز عرضه میکنند و این سبب میشود که قیمتها به صورت غیرمتعارف بالا رود. به عنوان مثال زمانی که دلار به ۱۸ هزار تومان رسید خودرو پراید افزایش قیمت پیدا کرد و انتظار این بود که وقتی دلار ارزان میشود پراید نیز ارزان شود، ولی این اتفاق نیفتاد و قیمتها بی حساب و کتاب افزایش یافت. این نشانه این است که نرخ دلار کنونی غیر واقعی و ارزان است.
وی با بیان اینکه دولت با تزریق ارز به بازار به صورت تصنعی قیمت ارز را پایین نگه داشته است گفت: دولت با تزریق ارز نمیتواند بازار را کنترل و قیمت را پایین نگه دارد و با این روش موفق نخواهد شد.
"بیگی" تصریح کرد: به دلیل عدم نظارت و سازوکار نامناسب ارزهای حاصل از صادرات کالا و خدمات، به صورت کامل به داخل کشور برنمی گردد و وقتی کمبود ارز وجود داشته باشد کنترل بازار با تزریق ارز هم ممکن نیست. این نماینده مجلس خاطرنشان ساخت: دولت نمیتواند قیمت خودرو را کنترل کند و به همین دلیل سال آینده شاهد افزایش دوباره قیمت در این حوزه خواهیم بود.
وی در خصوص وضعیت نابسامان قیمت گوشت نیز گفت: در حال حاضر دولت به عدهای ارز ۴۲۰۰ تومانی میدهد تا گوشت وارد کشور کنند. این افراد گوشت گرم تازه را در خارج از کشور کیلویی زیر ۵ دلار خریداری میکنند یعنی با ارز دولتی گوشت را کیلویی حدود ۲۰ هزار تومان میخرند، اما آن را در داخل کشور با قیمتهای گزاف و نامتعارف به فروش میرسانند و سودهای کلانی به جیب میزنند و متاسفانه نظارتی هم اعمال نمیشود.
او ادامه داد: دولت در بودجه سال آینده برای تامین کالاهای اساسی ۱۴ میلیارد دلار یعنی حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان درخواست کرده بود. این رقم ۵ برابر یارانه پرداختی به مردم است. پس اگر دولت میخواست میتوانست یارانه مردم را ۵ برابر کند و منابع مالی آن هم موجود است، اما دولت ارادهای برای این کار ندارد.
وی گفت: مجلس، چون دید دولت از ابتدای سال که نرخ ۴۲۰۰تومانی برای ارز در نظر گرفت، در تخصیص این ارز برای واردات چه مشکلات عدیدهای برای کشور بوجود آورد، تصمیم گرفت این پول مستقیم در اختیار مردم قرار گیرد و خود مردم تصمیم بگیرند در کجا هزینه نمایند. به همین دلیل در قالب کوپن الکترونیک مابه التفاوت ارز دولتی و ارز شبکه نیما برای خرید کالاهای اساسی، ماهانه به حساب مردم واریز میشود و دیگر این رقم در اختیار دولت نیست و مستقیم به مردم پرداخت میشود.
گفتگو از: شهرام درویش