جلیل پیران:
اجماع ملی در حذف گلوگاههای فساد
یک قاضی دادگستری، گفت: یکی از مهمترین برنامههای اساسی و بنیادین ریاست محترم قوه قضائیه از زمان تصدی ریاست عدلیه، مبارزه با فساد در عرصه های مختلف است.
به گزارش شما نیوز: «شمس الدین جلیل پیران» قاضی دادگستری در گفتگو با خبرنگار شما نیوز، اظهار داشت: سخنان حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه مورخ ۱۴۰۰/۶/۲۲ شورای عالی قوه قضائیه، نشان از عزم جدی و قاطعانه ی ایشان و مجموعه ی سیستم قضایی در مبارزه با فساد است.
وی افزود: اما نکته اصلی در مبارزه با فساد، ابتدا شناسایی مسیرها و گلوگاههای فساد در عرصه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... است و این امر نیز نیازمند تصمیم جدی قوای سه گانه برای تحلیل و تشریح جوانب متعدد موضوع و نتیجه گیری متناسب با واقعیت موجود در جامعه است و به نظر اینجانب، نیاز مبرم به مهندسی مجدد در خصوص موضوع موصوف احساس می شود.
جلیل پیران، بیان کرد: موضوعی که امروزه به عنوان دغدغه اصلی مسئولین به خصوص شخص رئیس محترم قوه قضائیه و مردم عزیز است؛ حساسیت و مهم بودن موضوع در سخنان مختلف مقام معظم رهبری مدظله العالی به راحتی قابل درک است.
وی افزود: هر چند از اصطلاح مهندسی مجدد بیشتر در فضای کسب وکار و در مورد سازمان ها و شرکت ها استفاده می شود اما می توان با ظرافت خاص و به صورت کاملآ علمی و عملی در موضوع مبارزه با فساد و شناسایی گلوگاههای فساد از این عنوان استفاده کرد و به نتایج بسیار دقیقی در آینده دست پیدا کنیم.
این قاضی دادگستری، بیان کرد: امروزه در سراسر دنیا سازمان ها دریافته اند که فقط تغییرات تدریجی راهگشای مشکلات کنونی سازمان ها نیست و گاهی برای بقای سازمان لازم است تغییرات به صورت اساسی و زیربنایی در سازمان ایجاد شود امروز در سراسر دنیا این تغییرات انقلابی را با نام مهندسی مجدد می شناسند.
جامعه نیازمند تغییرات اساسی است
جلیل پیران، گفت: در بحث مبارزه با فساد و شناسایی گلوگاههای مختلف فساد هم جامعه کنونی ما نیازمند تغییرات اساسی و زیربنایی (تغییرات انقلابی) است و باید نسبت به تحلیل و تشریح مسیرهای فساد در عرصه های مختلف و روشهای مبارزه با آن حداقل از چندین دهه قبل تا الان بپردازیم.
وی افزود: از چه نقطهای شروع کردیم و چه اقداماتی در این زمینه انجام دادیم که به این نقطه( منظور زمان فعل) رسیدیم و سپس آسیب شناسی علمی و عملی منطبق با واقعیت جامعه را انجام دهیم و برای آینده خود برنامه ریزی مدون و مصوب داشته باشیم.
جلیل پیران، اظهار داشت: در مهندسی مجدد مبارزه با فساد و شناسایی گلوگاههای مختلف فساد باید به دنبال باز اندیشی بنیادین و ریشه ای فرایندها برای دستیابی به پیشرفتی شگفت انگیز باشیم. در مهندسی مجدد اعتقاد بر این است که مهندسی مجدد را نمیتوان با گام های کوچک و محتاط به اجرا درآورد.این قضیه همان قضیه ی صفر یا یک است به عبارت دیگر یا تغییری تحقق نیابد و یا در صورت تحقق از ریشه و بنیان تغییر حاصل گردد.
وی گفت: مهندسی مجدد به این معنا نیست که آنچه را که از پیش وجود دارد ترمیم کنیم یا تغییراتی اضافی بدهیم و ساختارهای اصلی را دست نخورده بگذاریم مهندسی مجدد یعنی از نقطه صفر شروع کردن، یعنی به کنار نهادن روش قدیمی و افکندن نگاهی نو به کار است.
جلیل پیران در پایان، بیان کرد: ما در بحث مهندسی مجدد مبارزه با فساد باید به دنبال طراحی مجدد فرآیندهای اصلی باشیم به عبارتی باید روی طراحی مجدد ریشه ای و معماری مجدد تمرکز کنیم.