شمانیوز
شما نیوز

همه چیز درباره خواص و فواید امگا 3 + نکات مصرف

همه چیز درباره خواص و فواید امگا 3 + نکات مصرف

مصرف امگا 3 فواید و خواص فوق العاده ای را برای بدن به همراه دارد، از خواص امگا 3 می توان به کمک به کاهش وزن، تسکین افسردگی، درمان بیماری آلزایمر، کنترل دیابت و مراقب از پوست و مو اشاره کرد.

این روزها کمتر کسی است که نام امگا 3 را نشنیده باشد. مصرف این ماده سبب بهبود توان ذهنی و حافظه، جلوگیری از پیری زودرس و ... و می شود. به همین منظور بهتر است که سیر تا پیاز مصرف امگا 3 را بدانید. فواید سلامتی روغن ماهی، شامل مزایای آن برای کمک به کاهش وزن و بارداری سالم است. هم چنین باعث تقویت در باروری و سلامت پوست می شود (به ویژه برای پسوریازیس و آکنه). در درمان بیماری های قلبی، کلسترول بالا، افسردگی، اختلال کم توجهی، بیش فعالی، سیستم ایمنی ضعیف، دیابت، ورم مفاصل، بیماری آلزایمر، اختلالات چشمی، انحطاط ماکولار و زخم مفید است.

 

طبق گزارشات پایگاه ملی مواد مغذی وزارت کشاورزی آمریکا، بیشتر فواید روغن ماهی را می توان به وجود اسیدهای چرب ضروری امگا 3 مانند دوکوزاهگزانوئیک اسید (مرجع پشتیبانی مسکن) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) در آن نسبت داد.دیگر اسیدهای چرب ضروری در روغن ماهی شامل اسید آلفا - لینولنیک یا ALA و گاما - لینولئیک یا GLA است. انواع مختلفی از ماهی ها که منبع خوبی از روغن ماهی هستند، شامل ماهی ماکرو، ماهی قزل آلا، شاه ماهی، ماهی ساردین، اره ماهی، صدف، ماهی تن آلباکور، ماهی تن زرد، ماهی پهن، ماهی کولی و ماهی سالمون میباشند.کیفیت روغن ماهی به میزان زیادی به نوع ماهی که از آن گرفته می شود، بستگی دارد.

فواید سلامتی امگا 3 روغن ماهی:

روغن ماهی تاثیر زیادی بر بدن ما دارد چون به کاهش وزن، مراقبت از پوست، بهبود بینایی و دیگر مسائل سلامتی کمک می کند که در قسمت پایین شرح داده می شوند.

 خواص امگا 3

 

ارزش غذایی روغن ماهی منبع اصلی امگا 3 :

  • آب ؛ صفر گرم
  • انرژی 902
  • پروتیین :صفر گرم
  • کل چربی:100 گرم
  • کربوهیدرات:صفر گرم
  • فیبر، کل رژیم غذایی:صفرگرم
  • کلسیم:صفر میلی گرم
  • آهن:صفر میلی گرم
  • منیزیم:صفر میلیگرم
  • فسفر:صفر میلی گرم
  • پتاسیم؛صفر میلی گرم
  • سدیم:صفر میلی گرم
  • روی:صفر میلی گرم
  • ویتامین C، مجموع اسید ascorbic :صفر میلی گرم
  • تیامین:صفر میلی گرم
  • ریبوفلاوین:صفر میلی گرم
  • نیاسین:صفر میلیگرم
  • ویتامین ب 6:صفر میلی گرم
  • فولات :0 میلیگرم
  • ویتامین B - 12 [μg] 0]
  • ویتامین A، RAE [μg] 0]
  • اسیده ای چرب، اشباع شده کلی:21.29 گرم
  • اسیده ای چرب، تک اشباعی :56.56 گرم
  • اسیده ای چرب، اشباع نشده چند گانه:15.6 گرم
  • کلسترول؛ 766 میلی گرم

روغن ماهی امگا 3

ارزش غذایی روغن ماهی 

 

خواص و فواید امگا 3 یا همان روغن ماهی برای سلامت بدن و درمان بیماری ها

 

تقویت سلامت قلب:

طبق گزارش انجمن قلب آمریکا (AHA)، آزمایش ها کلینیکی نشان داده اند که امگا 3 در کاهش مشکلات بیماری های قلبی عروقی موثر است (CVD). روغن ماهی منبع عالی امگا 3 است و بنابراین خطر بیماری های قلبی و آریتمی های قلبی را کاهش می دهد. همچنین سطح کلسترول بد را کاهش می دهد و سطح کلسترول خوب را افزایش می دهد (HDL). روغن ماهی از انباشت تری تری گلیسیرید جلوگیری می کند و همچنین سطح تری از تری تری گلیسیرید اضافی را کاهش می دهد.

 

کمک امگا 3 به کاهش وزن:

تحقیقات انجام شده نشان داده است که روغن ماهی تاثیر خوبی بر ورزش برای کاهش وزن دارد. داوطلبانی که در رژیم غذایی خود روغن ماهی داشتند، کاهش وزن بیشتری نسبت به کسانی داشتند که به طور منظم آن را مصرف نمی کردند.

 

امگا 3 برای تقویت سیستم ایمنی: 

مصرف منظم روغن ماهی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و در نتیجه باعث می شود که شما در برابر بیماری های شایعی مثل سرماخوردگی، سرفه و انفلانزا مقاومت کنید. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن ماهی فعالیت و مقدار سیتوکین ها و ایکوزانوئیدهای موجود در بدن که مسئول سیستم ایمنی بدن هستند را تقویت می کنند. روغن ماهی برای بیمارانی که از لوپوس رنج می برند مفید است، که یک بیماری خود ایمنی است.

 

فواید امگا 3 برای کودکان

 

روغن امگا 3 موثر برای درمان ایدز:

تحقیقات انجام شده، روغن ماهی را به عنوان یک روش درمانی برای ایدز مورد بررسی قرار داده است. با این حال، هنوز یک تحقیق در عمق نیاز است.

 

روغن ماهی برای کاهش التهاب:

روغن ماهی در کاهش التهاب خون و بافت ها موثر است. روغن ماهی در درمان اختلالات گوارشی، بیماری سلیاک، سندرم روده کوتاه و بیماری روده ملتهب (IBD) از جمله بیماری کرون و کولیت روده موثر است که هر دو اختلالات معمول روده هستند.

 

امگا 3 برای کمک به درمان ورم مفاصل:

روغن ماهی در درمان آرتروز، روماتیسم، علائم رینود و شرایط مشابه مفید است. استفاده از روغن ماهی می تواند به کاهش نیاز به دوزهای زیاد داروهای ضد التهاب (non) کمک کند. در آرتروز، روغن ماهی می تواند در کاهش تاثیر آنزیم هایی موثر باشد که غضروف را نابود می کنند.

 

امگا 3

 

امگا 3 برای تسکین افسردگی و اضطراب:

به خاطر وجود اسیدهای چرب امگا 3، روغن ماهی به تسکین افسردگی، ناراحتی، اضطراب، بی قراری، خستگی ذهنی، استرس، کاهش تمایل جنسی، تمایلات خودکشی و دیگر اختلالات عصبی کمک می کند. محققان بیان می کنند که روغن ماهی می تواند در ثبات روحی و درمان اختلالات دو قطبی مفید باشد. یافته های یک مطالعه تحقیقاتی نیز نشان داد که مصرف ماهی می تواند برای سلامت روانی زنان مفید باشد و خطر گسترش افسردگی در زنان را کاهش دهد.

 

امگا 3 برای مراقبت از چشم:

روغن ماهی توانایی بینایی را بهبود می دهد. هم چنین به اجتناب از انحطاط ماکولار مربوط به سن کمک می کند. مطالعه ای علمی قوی در مورد فواید روغن ماهی برای مراقبت از چشم ارائه داده و در نتیجه به ادارات دولتی و پزشکان اجازه داده شده تا روغن ماهی را برای انحطاط ماکولار توصیه کنند.

 

امگا 3 برای درمان بیماری آلزایمر:

تحقیقات انجام شده نشان داده اند که اسیدهای چرب روغن ماهی در درمان بیماری آلزایمر موثر هستند. از آنجا که روغن ماهی یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب ضروری است، به درمان بیماری آلزایمر کمک می کند.

 

درمان بیماری آلزایمر

 

کمک به درمان بیش فعالی:

روغن ماهی با توجه به غلظت بالای اسیدهای چربش، توانایی برخورد با اختلال بیش فعالی را دارد. برای کودکانی که از بیش فعالی، نارساخوانی، دیسپراکسیا، ناتوانی در انجام وظایف، بی ثباتی احساسی، نگرش تکان دهنده، هماهنگی ضعیف، ک توجهی، حافظه کوتاه مدت ضعیف، تمرکز پایین، تمایل به قطع دیگران، بی پرواگی، عجله، تحریک پذیری، تکانشگری، IQ پایین و یا اختلالات یادگیری رنج میبرند،روغن ماهی یک درمان قطعی است.تحقیقات انجام شده نشان داده است زمانی که کودکانی که از اختلال بیش فعالی رنج می برند، به مدت 15 هفته روغن ماهی و پامچال داده شود پیشرفت های چشمگیری در رفتار آن ها بروز می کند.

علاوه بر این، اعتقاد بر این است که روغن ماهی در رشد طبیعی مغز مفید است و به کودکان کمک می کند تا بر روی درس خود تمرکز کنند.همچنین مشخص شده است زمانی که زنان باردار مقادیر منظمی از روغن ماهی مصرف می کنند، کودکان نوپای آن ها هماهنگی چشم - دستشان افزایش می یابد.

امگا 3 برای مراقبت از پوست:

برای بهبود مشکلات پوست خشک با این که به نظر براق به نظر برسد، عالی است. برای درمان مشکلات پوستی مختلف مانند اگزما، پسوریازیس، خارش، قرمزی پوست، جراحات پوستی و جوش ها نیز می تواند مفید باشد. همچنین برخی از مردم ادعا می کنند که روغن به جلوگیری از آفتاب سوختگی کمک می کند اما تحقیقات این ادعا را تایید نکرده است.

 

امگا 3 برای درمان آکنه:

روغن ماهی یک درمان موثر برای آکنه است. EPA موجود در روغن ماهی برای مهار شکل گیری آندروژن معروف است، که می تواند بر شکل گیری چربی در کیسه های ترشحی مو تاثیر بگذارد، که منجر به آکنه می شود.

 

فواید امگا 3

 

امگا 3 برای کنترل دیابت:

بیماران دیابتی نوع دوم مستعد مشکلات قلبی عروقی مانند بیماری های قلبی عروقی، آترواسکلروز ، و سکته هستند. تحقیقات انجام شده نشان داده است که روغن ماهی در کاهش سطح تری گلیسیرید در بیماران مبتلا به دیابت مفید است.

 

امگا 3 برای جلوگیری از زخم معده:

EPA و DHA موجود در روغن ماهی، باعث می شود که در صورت ایجاد زخم معده ناشی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مفید باشد.

 

امگا 3 برای حمایت از بارداری سالم:

امگا 3 موجود در روغن ماهی برای زنان باردار بسیار مفید است، زیرا DHA موجود در آن به رشد چشم ها و مغز کودک کمک می کند. هم چنین به جلوگیری از تولد زودرس، وزن کم و سقط جنین کمک می کند. مصرف روغن ماهی با خوردن ماهی و یا مصرف مکمل های روغن ماهی در دوران بارداری برای رشد کلی کودک و سلامت مادر بسیار مفید است.

با این حال، لازم به ذکر است که روغن ماهی که از کبد ماهی به دست می آید، نباید در طول دوران بارداری مصرف شود. چون دارای رتینول هستند و ویتامین A معمولاً باعث مشکلاتی در زایمان می شود.

 

فواید امگا 3 برای زنان باردار

 

امگا 3 برای بهبود باروری:

روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به بهبود باروری و تقسیم سلولی کمک می کند و کیفیت اسپرم افزایش می یابد. پس از انزال، عمر اسپرم در برابر حملات پراکسیداسیون چربی موجود در دستگاه تناسلی زن را افزایش می دهد و در نتیجه شانس بارداری را افزایش می دهد.

 

امگا 3 برای مراقبت از مو:

این روغن به حفظ درخشندگی خوب مو کمک می کند، زیرا امگا 3 دارای ویژگی های محرک رشد است و منبع تغذیه کیسه های ترشحی مو است. به رشد مو و جلوگیری از ریزش مو کمک می کند.

 

امگا 3 برای جلوگیری از بیماری لو جیرگ:

روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. تحقیقات اخیر نشان می دهد که اسیده ای چرب امگا 3 ممکن است باعث کاهش یا تاخیر بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروپیک (ALS) نیز به بیماری لو جیرگ شود.

امگا 3 و لاغری ؟

 

امگا 3 برای بهبود سیستم گردش خون:

امگا 3 موجود در روغن ماهی توانایی بهبود گردش خون همراه با کاهش سطح کلسترول را دارد.همچنین اعتقاد بر این است که روغن ماهی به پیش گیری از آسم و نارسایی کلیوی کمک می کند.بسیاری از مردم نیز دوست دارند که روغن ماهی به حیوانات خانگی خود، به ویژه سگ ها و گربه هایشان بدهند، چرا که موهای آنها را براق و صاف می کند.هم چنین می تواند به سگ ها و گربه ها کمک کند تا با ورم مفاصل، که یک بیماری شایع در میان حیوانات خانگی است، مقابله کنند.

روغن ماهی باعث کاهش فشار خون در بیماران با فشار خون بالا میشود. تحقیقات انجام شده نشان داده اند که دوزهای متوسط از مکمل های روغن ماهی تاثیر کمی بر شرایط فشار خون بالا دارند.

 

عوارض جانبی روغن ماهی و امگا 3 :

با اینکه روغن ماهی فواید زیادی دارد اما مصرف زیادی آن می تواند باعث ایجاد آلرژی و عوارض جانبی شود. افرادی که به غذاهای دریایی یا ماهی آلرژی دارند، به طور خاص، اثراتی مانند کهیر و تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو تجربه خواهند کرد.

در مورد مصرف بیش از حدش، فرد ممکن است تنفس بد بو، ناراحتی شکم، مدفوع شل، آروغ، تهوع، ضربان قلب نامنظم و بیماری مزمن در این مورد را تجربه کند. دقت کنید که بیش از میزان مصرف توصیه شده مصرف نکنید. اجازه دهید نگاهی به برخی از اثرات جانبی بیندازیم:

 

کودکان:

جذب بیش از حد روغن ماهی توسط کودکان می تواند منجر به واکنش های آلرژیکی مثل خارش، خس خس یا سرفه خشک شود و همچنین ممکن است سیستم ایمنی آن ها را تضعیف کند.

عوارض امگا 3

 

عوارض جانبی امگا 3

زنان باردار:

با اینکه روغن ماهی فواید بسیاری برای زنان باردار دارد، اما محتوای جیوه ای موجود در آن می تواند به حافظه، توانایی های شنوایی، مهارت ها و بینایی نوزاد آسیب برساند.

 

احتمال افسردگی و اختلال دو قطبی:

جذب بیش از حد روغن ماهی می تواند علائم افسردگی و اختلال دوقطبی را افزایش دهد.

 

سرطان، بیماری کبدی:

اگر از دیابت، سرطان و بیماری های کبد رنج می برید، از مصرف اضافی این روغن اجتناب کنید چون ممکن است وضعیت بیماری را بدتر کند.

عوارض و فواید امگا 3

 

روغن ماهی یا امگا 3 چه عوارضی دارد؟

 

دیابت و فشار خون پایین:

مصرف روغن ماهی در حد افراط می تواند سطوح فشار خون را پایین تر از سطح نرمال کاهش دهد.

 

آیا باید روغن گیاهی را با روغن ماهی جایگزین کنیم؟

پاسخ خیر است. وب سایت های زیادی وجود دارند که به مردم توصیه می کنند که مصرف روغن گیاهی را متوقف کرده و روغن ماهی را جایگزین کنند تا دریافتی اسیدهای چرب امگا 3 را افزایش دهند. روغن ماهی منبع خوبی از اسیدهای چرب ضروری امگا 3 است و باید مصرف شود، اما ضرورتاً به این معنی نیست که فرد باید کاملاً روغن های گیاهی را با روغن ماهی جایگزین کند.

 

در این بخش از سلامت تغذیه خلاصه ای از اسیدهای چرب امگا 3 وجود دارد:

سه نوع اسید چرب امگا 3 وجود دارد، یعنی اسید آلفا - لینولنیک (ALA)، دوکوزاهگزانوئیک اسید (مرجع پشتیبانی) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) که هر سه برای بدن مهم هستند.منابع گیاهی روغن دانه کتان، روغن سویا، روغن کنف، روغن کانولا، روغن گردو، کلزا، پریلا، چیا و توفو غنی از ALA هستند.بدن انسان توانایی تبدیل ALA به DHA و EPA را دارد اگر چه محدودیت هایی در این تبدیل وجود دارد.

 

چقدر روغن ماهی برای مصرف ایمن است؟

روغن ماهی می تواند به روش های مختلفی مثل کپسول مصرف شود و یا می تواند در وعده های غذایی روزانه گنجانده شود.میزان مصرف نباید بیش از 3 کپسول در روز بیشتر باشد.

1000 میلی گرم روغن ماهی حاوی حدود 300 میلی گرم اسید چرب امگا 3 است، بنابراین می توانید از مقدار روغن ماهی در وعده های غذایی خود استفاده کنید.دریافت روزانه 300 میلی گرم یا کم تر برای همه ایمن است. زنان باردار و شیرده می توانند حدود 320 میلی گرم در روز مصرف کنند.

روغن ماهی یا امگا 3

 

خالص بودن روغن ماهی و امگا 3:

هنگام خرید آن به کیفیت روغن ماهی توجه کنید. تقریباً از تمامی ماهی ها - آب شیرین، پرورشی، اقیانوسی، دریایی عمیق و دریایی کم عمق به دست آمده است.تمام این ماهی ها می توانند با ترکیبات سمی مثل جیوه، آرسنیک، سرب، اشکال کلسیم، فوران، دیوکسین ها، و متیل کربن ، بر بدن انسان تاثیر منفی بگذارند.بنابراین روغن ماهی باید خالص باشد.

 

روغن ماهی و ویتامین ها:

ویتامین A و D:

روغن ماهی، به خصوص روغن ماهی که از جگر ماهی به دست می آید، منبع غنی ویتامین A و ویتامین D است. اما مصرف بیش از حد روغن ماهی می تواند منجر به مسمومیت غذایی، تجمع ویتامین اضافی در بدن شود که می تواند موجب عوارض جانبی جدی شود.

ویتامین E:

روغن ماهی در اکسیداسیون قرار می گیرد و می تواند فاسد شود که منجر به تشکیل رادیکال های آزاد می شود. افزودن آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین E به روغن می تواند به جلوگیری از تشکیل این رادیکال های آزاد کمک کند.

مقدار بیش از حد روغن ماهی منجر به کاهش سطح ویتامین E در بدن انسان می شود.این از دست دادن ویتامین E باید با مکمل های ویتامین E تکمیل شود.ترکیب روغن ماهی و ویتامین E در بسیاری از سرطان ها و بیماری های قلبی می تواند مفید باشد.

 
منبع : نمناک
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین