شمانیوز
شما نیوز

جاماندگان یارانه نقدی رمضان بخوانند | واریز یارانه نقدی به حساب جاماندگان

جاماندگان یارانه نقدی رمضان بخوانند | واریز یارانه نقدی به حساب جاماندگان

واریز یارانه رمضان از شب گذشته آغاز شده و بسیاری می‌گویند هنوز یارانه خود را دریافت نکرده‌اند. برای پیگیری عدم واریز یارانه رمضان با چه شماره‌ای باید تماس گرفت؟

یارانه نقدی برای حمایت از خانوارها پرداخت می شود. یارانه نقدی بیستم هر ماه به حساب سرپرستان خانوارها واریز می شود.مبلغ یارانه نقدی برای هر نفر 44هزار و500 تومان است که طبق گفته مقام های دولتی یارانه نقدی امسال تغییراتی خواهد داشت. در ادامه به آخرین خبر از یارانه نقدی می پردازیم.

واریز یارانه رمضان از شب گذشته آغاز شده و بسیاری می‌گویند هنوز یارانه خود را دریافت نکرده‌اند. برای پیگیری عدم واریز یارانه رمضان با چه شماره‌ای باید تماس گرفت؟

 پرداخت یارانه مناسبتی ماه رمضان مانند دیگر اقدامات اقتصادی دولت بحث برانگیز شده است. برخی این یارانه را امروز دریافت کرده‌اند و برخی نه. مساله این است که وزارت کار می‌گوید بانک‌ها مکلف هستند که واریز یارانه امروز تمام می‌شود. اما برخی حتی نمی‌دانند مشمول یارانه هستند یا نه.

افراد برای اطلاع از واریز یارانه رمضان باید چه کنند و با چه شماره‌ای تماس بگیرند؟

بنابر اعلام این سازمان بانک ها از روز پنجشنبه ۲۵ فروردین فهرست اسامی دریافت کنندگان این یارانه را در اختیار داشته و قرار است تمامی اعتبارات یارانه رمضان تا پایان امروز به حساب مشولان واریز شود.

سازمان هدفمندی یارانه ها از مردم خواسته است تا برای پیگری اعتراضات خود با وازت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با شماره تلفن ۰۲۱۶۳۶۹ در تماس باشند.

بر این اساس افراد برای اطلاع از اینکه مشمول یارانه هستند یا نه و اینکه اگر هستند چرا هنوز یارانه به حساب آنها واریز نشده، باید با شماره ۰۲۱۶۳۶۹تماس بگیرند.

با این حال همزمان با اعلام این خبر شماری از شهروندان در فضای مجازی اعتراض خود را نسبت به نحوه پرداخت این یارانه اعلام کردند.

اقدامی مشابه آنچه که در زمان واریز یارانه های مناسبتی بیست و دوم بهمن و عید نوروز اتفاق افتاد.

در آن ایام هم سازمان هدفمندی یارانه ها ۱۰۰ و ۱۵۰ هزار تومان به حساب عده ای از شهروندان واریز کرد.

هدفمندی یارانه ها، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی را مسئول معرفی کردن دریافت کنندگان یارانه های مناسبتی اعلام می کند.

این سازمان خود را مجری دستور پرداخت سازمان برنامه و بودجه قلمداد می کند. دستوری که برمبنای داده های آماری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بدست آمده است.

سازمان هدفمندی یارانه ها تاکید دارد که دریافت کنندگان یارانه ۱۵۰ هزار تومانی ماه رمضان شبیه دریافت کنندگان یارانه ۲۲ بهمن هستند.

براساس این اطلاعات ملاک پرداخت این یارانه نداشتن سهام عدالت و داشتن درآمد ماهانه کمتر از ۲٫۷ میلیون تومان است.

در ابتدای هفته یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی به حساب یارانه بگیران واریز می‌‎شود، همچنین احتمال واریز یارانه ماه رمضان وجود دارد.

یارانه‌ای که در ابتدای هفته آینده به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود، یارانه نقدی است. مبلغ این یارانه از ابتدا تاکنون تغییری نکرده و همان ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به‌ازای هر نفر است.

قاعدتا باید در ساعت ۲۴ روز شنبه ۲۰ فروردین ماه صد و سی‌ و چهارمین مرحله یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار حدود ۷۸ میلیون نفر واریز شود.

همچنین بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا و اطلاع‌رسانی‌های قبلی، این ماه بیست و دومین قسط از اقساط تسهیلات قرض‌الحسنه یک میلیون تومانی از یارانه سرپرستان خانواری که تسهیلات را دریافت کرده‌اند، کسر خواهد شد.

یارانه دیگری که احتمالا در هفته آینده واریز شود، یارانه مخصوص ماه رمضان است.

 که دولت قصد دارد همانند سال قبل، در ماه رمضان امسال نیز یارانه مخصوص این ماه را پرداخت کند.

به نظر می‌رسد جزئیات پرداخت یارانه ماه رمضان، یعنی مبلغ یارانه، تعداد یارانه بگیران و شرایط مشمولان در مراحل پایانی است. در واقع دولت در پله آخر نهایی کردن واریز این یارانه قرار دارد و احتمالا جزئیات کامل آن به زودی منتشر می‌شود.

بیشترین احتمالات درباره مبلغ یارانه ماه رمضان مبلغ ۱۵۰ هزار تومان است.

در سال گذشته ۶۰ میلیون نفر یارانه‌بگیر معیشتی، معادل یک یارانه معیشتی دیگر را به‌عنوان یارانه زمضان دریافت کردند. یعنی خانوارهای یک نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوارهای پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان گرفتند.

اگر همان یارانه پارسال برای امسال نیز تکرار شود، مبلغ یارانه بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان است. اما اگر قرار باشد مبلغ یارانه ۱۵۰ هزار تومانی واریز شود، احتمالا تعداد یارانه بگیران کمتر از ۶۰ میلیون نفر تعیین شود.

بررسی آماری معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد جمعیت کل خانوارهای یارانه‌بگیر ۷۷.۴میلیون نفر بوده که از این میزان ۲۷میلیون و ۱۰۳هزار نفر در فقر به‌سرمی‌برند. البته ساختار و مناسبات ۷درصد از کل خانوارهای ایرانی که یارانه نقدی نمی‌گیرند، در نقطه کور این پایگاه اطلاعاتی قرار دارد و عملا وارد فرایند دهک‌بندی نمی‌شود.

در مطالعات انجام شده براساس داده‌های پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان، ۹۳ درصد خانوارهای ایرانی یارانه‌بگیرند که از این میزان ۳۵ درصد فقیر، ۵۷ درصد جزو طبقه متوسط و ۸ درصد از طبقه برخوردار و ثروتمند محسوب می‌شوند.

در گزارش معاونت رفاه اجتماعی وزارت کار، تمام خانوارهای یارانه‌بگیر ایرانی براساس اطلاعات اقتصادی، درآمدی و شغلی به ۳دسته کلی شامل خانوارهای فقیر، متوسط و برخوردار تقسیم شده‌اند و در هر دسته نیز به فراخور وضعیت شغلی و درآمدی خانوارها، زیردسته‌های دیگری اضافه شده است.

براساس معیارهای دهک‌بندی خانوارها، ۹.۳میلیون خانوار فقیر شناسایی شده‌اند که ۲.۸میلیون خانوار معادل ۳۰درصد کل خانوارهای فقیر تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و ۶.۶میلیون خانوار معادل ۷۰درصد کل خانوارهای فقیر فاقد پوشش حمایتی محسوب می‌شوند و باید به‌عنوان اولویت در طرح پوشش بیمه همگانی، حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه، طرح اشتغال عمومی و حمایت نقدی و اعتباری قرار گیرند.

با دسته‌بندی خانوارها، براساس اطلاعات اقتصادی، در مجموع ۱۳.۹میلیون خانوار یارانه‌بگیر معادل ۵۷درصد کل خانوارهای یارانه‌بگیر در قالب طبقه متوسط قرار می‌گیرند و این خانوارها براساس اطلاعات اقتصادی، درآمد و شغلی به ۵دسته کلی تقسیم می‌شوند.

دسته نخست، شامل کارکنان و مستمری‌بگیران دولت است که ۲.۲میلیون خانوار معادل ۱۵.۸درصد کل خانوارهای متوسط را دربرمی‌گیرد. طبق آمار، ۶۴درصد این خانوارها دارای خودرو بوده و ۹۱درصد آنها نیز سهام عدالت دارند. این در حالی است که به‌طور میانگین فقط ۲۴درصد خانوارهای فقیر دارای خودرو هستند و ضریب بهره‌مندی آنها به سهام عدالت نیز از ۸۲.۵درصد فراتر نمی‌رود.

دسته دوم، کارگران و مشاغل خصوصی را شامل می‌شود و ۶میلیون خانوار معادل ۴۳.۳درصد کل خانوارهای متوسط در این دسته قرار می‌گیرند. براساس آمارها، به‌طور میانگین ۶۶درصد خانوارها در این دسته دارای خودرو هستند و ۷۰درصد آنها نیز سهام عدالت دارند.

در دسته سوم، بازنشستگان غیردولتی قرار می‌گیرند که ۲.۴میلیون خانوار معادل ۱۷.۳درصد کل خانوارهای متوسط را شامل می‌شود. براساس آمار، ۴۶درصد این خانوارها نیز دارای خودرو هستند و ۷۲درصد آنها سهام عدالت گرفته‌اند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین