فعلاً خبری از آنفلوآنزای پرندگان نیست
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: طرح فراگیر واکسیناسیون تب برفکی برای ۵ میلیون رأس دام سنگین و ۳۰ میلیون رأس دام سبک در حال اجراست و با تشکیل ستادهای ملی آنفلوآنزای پرندگان در حال پایش است که فعلاً خبری نیست.
به گزارش شمانیوز، قاسم رضائیانزاده امروز در نشستی خبری به آخرین فعالیتهای انجامشده برای مقابله با بیماریهایی همچون تب برفکی و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که همه ساله با شروع فصل پاییز و سرما احتمال وقوع آن دو چندان میشود، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در ابتدای سال 96 موفق به واکسیناسیون کامل و فراگیر تب برفکی نشدیم و طرح به صورت کانونی اجرا شد، اما در دوره دوم واکسیناسیون امسال که از دوم مهرماه آغاز شده، طرح واکسیناسیون تب برفکی به صورت فراگیر و کاملاً رایگان در حال اجراست
وی با اشاره به آمار حجم واکسن مصرفی برای مقابله با این بیماری گفت: پیشبینی شده که 4 میلیون و 700 هزار تا 5 میلیون دز واکسن تب برفکی برای گاو و گوساله بهعنوان دام سنگین مورد استفاده قرار گیرد و همچنین 30 میلیون دز واکسن برای دامهای سبک مانند گوسفند و بز انجام خواهد شد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی همکاری نهادهایی همچون مدیریت امور عشایر کشور، مجتمعهای تولید شیر و گوشت، اتحادیه تعاونی دامداران کشور و سایر سازمانهای جهاد کشاورزی، استانداریها و شورایاریها را در توزیع و تأمین بهای واکسن مصرفی بسیار مؤثر دانست.
به گفته رضائیانزاده پیش از این واکسن تب برفکی در 5 فاز به صورت نیم بها اجرا شده بود و این برای نخستین بار است که به صورت کاملاً رایگان و فراگیر در کشور اجرا میشود.
وی همچنین در مورد راههای پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان هم گفت: در سال 2017 شاهد بودیم که حداقل 60 کشور جهان بهویژه کشورهای اروپایی که در مسیر دالان هوایی ورود به کشور ما بودند، درگیر آنفلوآنزای پرندگان شدند؛ چراکه با ویژگیهای فیزیکی آنفلوآنزا و حمل آن توسط پرندگان و بقایایی که میتواند بر جای بگذارد، ساختار طیور بومی ما این احتمال را دارد که در فصل پاییز مجدداً شاهد وقوع آنفلوآنزای پرندگان باشیم.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی از تشکیل ستادهای ملی، استانی و شهرستانی از دو ماه پیش خبر داد و گفت: این ستادها علاوهبر فعالیت جاری، امر پایش و بررسی نکات مربوط به وقوع آنفلوآنزای پرندگان را آغاز کردهاند. در عینحال اعتبارات لازم با هماهنگی دولت اختصاص یافته و اکنون مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی همچنین به برخی اخبار مبنی بر از بین رفتن مزارع پرورش میگو در کشورمان اشاره کرد و افزود: با کنترلهایی که در مورد بیماری لکه سفید میگو (وایت اسپات) انجام شده، توانستیم با حداقل خسارت از آن عبور کنیم، بهگونهای که با وجود مزارع پرورش میگو در استانهای سیستان و بلوچستان، گلستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان در پایان فصل برداشت میگو فقط 8 مزرعه است که درگیر بیماری لکه سفید میگو شدند، درحالیکه در سال 94 این رقم 202 مزرعه بود.
طی دو هفته اخیر شایعاتی مبنی بر از بین رفتن حجم زیادی از مزارع پرورش میگو در کشور در فضای مجازی منتشر شد که رضائیانزاده امروز با ارائه آخرین آمار و ارقام این موضوع را رسماً رد کرد.
منبع:فارس