رپرتاژ آگهی/
بررسی گوشی آیفون 13 پرومکس
یفون ۱۳ پرومکس با صفحه نمایش ۱۲۰ هرتزی و شارژدهی عالی و دوربین کارآمدتر از گذشته، یکی از کاملترین گوشیهای بازار است. یکی از مهم ترین مسائل هنگام خرید گوشی آیفون 13 پرومکس، توجه به قیمت، اصل یا فیک بودن و همچنین دارا بودن لوازم جانبی به صورت تمام و کمال میباشد. فروشگاه اینترنتی گوشیز امروز در خدمت شماست تا جامع ترین و کامل ترین اطلاعات را در رابطه با خرید گوشی آیفون 13 پرومکس در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
اگر تغییرات ظاهری را کنار بگذاریم، اپل در سالهای اخیر، بیشتر از هرچیز دیگری، بر بهبود صفحهنمایش، تراشه و دوربین آیفون تمرکز داشت. امسال باتری نیز به جمع موارد پراهمیت اضافه شده و نقش دوربین پررنگتر از همیشه است؛ بهقدری پررنگ که اپل ادعا میکند با آیفون ۱۳ پرو، «هالیوود را به جیب خود بیاورید». سال گذشته آیفون ۱۲ پرو و آیفون ۱۲ پرومکس، گوشیهای کمنقصی بودند و پرچمداران گرانقیمت اندروید به چالش کشیدند، حال باید دید که آیفونهای جدید چه عملکردی بهنمایش میگذارند. همین عوامل باعث شده است تا خرید گوشی آیفون 13 پرومکس سر و صدای زیادی در میان دیگر رقبای خود به پا کند.
آیفون ۱۳ پرو روی کاغذ تغییرات جالبتوجهی درمقایسهبا نسل گذشته تجربه میکند؛ ۱٫۵ تا ۲٫۵ ساعت افزایش شارژدهی، ۵۰ درصد قدرت پردازشی بیشتر درمقایسهبا رقبا، ۲٫۲ برابر عملکرد بهتر دوربین در تاریکی، عکاسی ماکرو و صفحهنمایش ۱۲۰ هرتزی از جملهی این ویژگیها و تغییرات بهحساب میآید. در ادامه با بررسی آیفون ۱۳ پرومکس همراه گوشیز باشید تا درستی ادعاهای اپل را بررسی کنیم.
اگر نیار به تعمیرگوشی آیفون دارید و دچار شکستگی و خرابی شده است به مرکز تعمیر گوشی اپل مراجعه کنید
طراحی و کیفیت ساخت گوشی آیفون ۱۳ پرومکس
آیفونهای جدید تفاوت اندکی با خانوادهی آیفون ۱۲ دارند؛ سال گذشته اپل با کنار گذاشتن فریم محدب نسلهای پیشین، آیفونها را با طراحی مسطح و گونیایی وارد بازار کرد تا زبان طراحی گوشیهای هوشمند و تبلتهایش را هماهنگ سازد. خانوادهی آیفون ۱۳ نیز از همان زبان طراحی مسطح پیروی میکنند، با این تفاوت که اکنون با افزایش ظرفیت باتری و ارتقای دوربینها، آیفونهای جدید اندکی قطورتر و سنگینتر شدهاند.
خرید آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرومکس اکنون بهترتیب ۱۵ و ۱۲ گرم سنگینتر و ۰٫۳ میلیمتر قطورتر از نسل گذشتهشان هستند. سنگینیِ وزنِ ۲۰۴ و ۲۴۰ گرمی دو گوشی و ضخامت ۷٫۷ میلیمتری آنها را کاملاً حس خواهید کرد. آیفون ۱۳ پرومکس اکنون با وجود بهرهگیری از ۰٫۱ اینچ، نمایشگر کوچکتر، حدود ۱۳ گرم از گلکسی اس ۲۱ اولترا سنگینتر است.
هر دو مدل آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرومکس از بدنهی شیشهای مات و فریم فولادی براق با سطوح تخت بهره میبرند. هنگام خرید گوشی آیفون 13 پرومکس و پرو خواهید دید که هر دوی آن ها رنگهای خاکستری (Graphite)، طلایی (Gold)، نقرهای (Silver) و آبی کمرنگ (Sierra Blue) بهفروش میرسند. مانند گذشته، پوشش مات بدنه بهگونهای است که آثار لکه و چربی را به خود نمیگیرد؛ اما آثار انگشت بهسادگی روی فریم دستگاه برجای میمانند؛ بنابراین یا باید از قاب محافظ استفاده کنید یا همیشه یک دستمال میکروفایبر بههمراه داشته باشید!
گوشی آیفون 13 پرومکس
آیفون ۱۳ پرو کیفیت و دقت ساخت بسیار بالایی دارد، کلیهی قطعات بهخوبی روی هم سوار شدهاند؛ بهطوری که با لمس مرز میان پنل شیشهای و فریم دستگاه، بهسختی میتوان متوجه شکاف میان آنها شد. در نمای جلو نیز از نوار پلاستیکی بین فریم و پوشش نمایشگر خبری نیست و این دو المان بهصورت مستقیم روی هم سوار شدهاند. از نمایشگر آیفونهای جدید نیز پوششی مرکب از شیشه و سرامیک، موسوم به Ceramic Shield محافظت میکند؛ پوششی که از تمام شیشههای بهکاررفته در گوشیهای هوشمند، مقاومتر است.
صفحهنمایش آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرومکس مانند نسل گذشته بهترتیب ۶٫۱ و ۶٫۷ اینچی هستند و از نسبت تصویر کشیدهی ۱۹٫۵:۹ بهره میبرند. مهمترین تفاوت در نمای جلوی آیفونهای جدید با نسلهای گذشته، به ابعاد بریدگی نمایشگر بازمیگردد؛ برای نخستینبار از زمان معرفی آیفون ۱۰، مهندسان اپل با انتقالدادن دریچهی اسپیکر مکالمه به شکافی میان محافظ نمایشگر و فریم دستگاه، ابعاد بریدگی را ۲۰ درصد کاهش دادهاند؛ هرچند که از فضای آزادشده از نمایشگر برای نمایش اطلاعات بیشتر، نظیر شارژ باتری استفادهای نمیشود!
سیستم عامل ios 15 آیفون ۱۳ پرومکس
برآمدگی دوربین آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرومکس، ظاهری مشابهِ نسل گذشته دارد؛ اما ارتقای دوربینهای پشتی و استفاده از حسگرهای بزرگتر، باعث شده است تا این برآمدگی بسیار بزرگتر و قطورتر از قبل باشد؛ بدینترتیب کار با هر دو گوشی روی میز دشوارتر از گذشته بوده و استفاده از قابهای محافظ آیفون ۱۲ پرو و ۱۲ پرومکس با آنها نیز ممکن نخواهد بود. به همین علت ممکن است بضی از افراد علاقه چندانی به خرید گوشی آیفون 13 پرومکس نداشته باشند.
افزایش وزن و قطر بدنه در کنار فریم گونیایی و مسطح آیفونهای جدید باعث میشود تا بهویژه آیفون ۱۳ پرومکس بهخوبی روی دست ننشیند و در طولانیمدت، کاربرانی با دستان کوچکتر را آزار دهد. کلیدهای سختافزاری آیفونهای جدید نیز مانند همیشه بازخورد خوشایندی دارند و دستزسی به آنها با چالش خاصی همراه نیست.
دورتادور فریم، نوارهای پلاستیکی برای تقویت آنتندهی بهچشم میخورد، از سوی دیگر روی لبهی سمت راست، نواری پلاستیکی و عمودی قرار گرفته است که آنتن اتصال میلیمتری 5G را در پسِ خود دارد. متأسفانه کوپرتینونشینها آیفون ۲۰۲۰ را نیز با پورت اختصاصی لایتنینگ مبتنیبر USB 2.0 تولید میکنند؛ بنابراین خبری از پورت جدید USB-C نیست.
نرمافزار و رابط کاربری گوشی آیفون ۱۳ پرومکس
هنگام خرید گوشی آیفون 13 پرومکس باید توجه داشته باشید که بهصورت پیشفرض با سیستمعامل iOS 15 بهفروش میرسد. نسخهی جدید سیستمعامل محبوب اپل تغییرات ظاهری خاصی را درمقایسهبا iOS 14 تجربه نمیکند؛ اما چند ویژگی جذاب به آن اضافه شده است. قابلیت Live Text برای استخراج متن از تصاویر، پشتیبانی از افزونه در سافاری و بازطراحی این مرورگر، استفادهی آفلاین از سیری و نمایش سهبعدی نقشه، از جملهی ویژگیهای جذاب iOS 15 بهحساب میآیند.
Play Video
پیشتر در قالب بررسی iOS 15 و iPadOS 15 تمام ویژگیها و تغییرات سیستمعامل موبایل اپل را زیر ذرهبین قرار دادیم، شما میتوانید با تماشای ویدیوی بالا نیز در زمانی کوتاه با iOS 15 آشنا شوید.
سخت افزار، تجربه بازی و باتری گوشی آیفون ۱۳ پرومکس
اپل حکمران مطلق تراشههای موبایل بهحساب میآید و بهنظر میرسد که در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ نیز تغییری در وضعیت ایجاد نخواهد شد. اپل میگوید A15 Bionic، همان تراشهای که به آیفون ۱۳ پرو قدرت میبخشد، در پردازشهای CPU و GPU-محور بهترتیب ۵۰ و ۳۰ درصد سریعتر از رقبا عمل میکند؛ البته اپل امسال دو مدل از تراشهی A15 را با گرافیک ۴ و ۵ هستهای برای آیفونهای عادی و پرو در نظر گرفته است.
کوپرتینونشینها در تراشهی A15 Bionic از مجموعهی دستورالعملهای ARMv8 شرکت آرم استفاده میکنند و تولید آن را به شرکت TSMC با فناوری ساخت ۵ نانومتری این شرکت واگذار کردهاند. اپل میگوید تراشهی A15 در دل خود از ۱۵ میلیارد ترانزیستور میزبانی میکند که ۲۷ درصد بیشتر از تعداد ترانزیستورهای بهکاررفته در A14 Bionic است.
بازی گوشی آیفون ۱۳ پرومکس
A15 Bionic در آیفون ۱۳ پرو از ترکیب ۲ هستهی پرقدرت Avalanche با فرکانس ۳٫۲۳ گیگاهرتز و ۴ هستهی کممصرف Blizzard با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز بهعنوان CPU استفاده میکند و از ماژول ۵ هستهای اختصاصی اپل بهعنوان GPU استفاده میکند. موتور پردازش عصبی ۱۶ هستهای بهکاررفته در تراشهی A15 Bionic میتواند در هر ثانیه ۱۵٫۸ تریلیون عملیات محاسباتی انجام دهد.
بهلطف بررسیهای انجامشده از سوی وبسایت AnandTech میدانیم که فرکانس بیشینهی هستههای پرقدرت Avalanche درحالیکه تنها یک هسته درگیر باشد، به ۳۲۴۰ مگاهرتز میرسد که ۸ درصد بهبود را درمقایسهبا نسل گذشته نشان میدهد؛ نکتهی جالبتوجه دیگر، افزایش ۱۰ درصدی فرکانس هستههای کممصرف Blizzard و رسیدن آن به ۲۰۱۶ مگاهرتز است.
مهندسان اپل میگویند کش سیستمی A15 را دو برابر کرده و به ۳۲ مگابایت ارتقا دادهاند؛ از سوی دیگر بررسی AnandTech نشان میدهد که حافظهی L2 اشتراکی دردسترس برای هستههای پرقدرت Avalanche از ۸ به ۱۲ مگابایت افزایش داده؛ اما مقدار آن برای هستههای کممصرف بدون تغییر، روی عدد ۴ مگابایت باقی مانده است. افزایش ظرفیت حافظههای پرسرعت کش، بهخودی خود انتقال داده بین CPU و حافظه را بهبود میدهد و بر عملکرد کلی دستگاه اثر مثبت میگذارد. پردازش عالی و با کیفیت بازی ها در این تلفن همراه یکی از دلایل خرید گوشی آیفون 13 پرومکس میباشد.
طراحی پنل پشت آیفون ۱۳ پرومکس
مهندسان اپل امسال نیز رمهای سریعتر و بهینهترِ LPDDR5 را نادیده گرفته و برای پنجمین سال متوالی، از رم LPDDR4X-4266 در آیفونها استفاده کردهاند، آیفون ۱۳ پرو از رم ۶ گیگابایتی بهره میبرد. آیفونهای جدید بهمدد مودم Snapdragon X60 کوالکام مانند نسل قبلی از اتصال 5G نیز پشتیبانی میکند و قابلیت اتصال به شبکههای بیسیم Wi-Fi 6 بههمراه Bluetooth 5.0 را دراختیار کاربر میگذارند.
اپل امسال آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرومکس را علاوهبر مدلهای ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی، در مدل جدیدی با حافظهی یک ترابایتی نیز بهفروش میرساند. ما نسخهی ۲۵۶ گیگابایتی آیفون ۱۳ پرومکس را برای بررسی دراختیار داشتیم که بهگواه نرمافزار JazzDiskBench به سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی بسیار عالی ۱۶۰۰ و ۱۲۴۸ مگابایتبرثانیه دست مییابد.
آیفون ۱۳ پرو بار دیگر بر تسلط مطلق اپل بر دنیای تراشههای موبایل صحه میگذارد؛ تراشهی A15 Bionic در پردازشهای CPU-محور با اختلافی ۳۹ درصدی و در پردازشهای GPU-محور با اختلاف نجومی ۲۱۰ درصدی، حریف قدرتمند اندرویدیاش را از پیشرو برمیدارد؛ درحالیکه در بنچمارک بازیمحور GFXBench، برتری تراشهی اپل به ۴۰ تا ۷۲ درصد میرسد. A15 Bionic در تجربهی وبگردی مبتنیبر جاوا اسکریپت نیز اسنپدراگون ۸۸۸ را با برتری ۱۳۱ درصدی از میدان بهدر میکند.
A15 Bionic درمقایسهبا نسل پیشین خود نیز ۱۵ درصد در پردازشهای CPU-محور و ۵۵ درصد در پردازشهای GPU-محور، بهتر عمل میکند؛ درحالیکه در تجربهی وبگردی نیز با اختلاف ۲۱٫۴ درصدی بهتر از A14 Bionic ظاهر میشود.
مرجع: نمایندگی آیفون
***
این مطلب رپرتاژ بوده و پایگاه خبری شمانیوز صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمیکند و مسیولیت حقوقی آن هیچ ارتباطی با شمانیوز ندارد.