رپرتاژ آگهی/
تعمیر دستگاه تصفیه آب | تعمیرات تخصصی دستگاه تصفیه آب
تعمیر دستگاه تصفیه آب | تعمیرات دستگاه تصفیه آب |تعمیرات تخصصی تصفیه آب | پمپ دستگاه تصفیه آب | تعمیر تخصصی تصفیه آب | تعمیرات دستگاه تصفیه خانگی
تعمیر دستگاه تصفیه آب
تعمیرات تخصصی دستگاه تصفیه آب
تعمیر تخصصی دستگاه تصفیه آب
بهترین روش جهت تعمیر دستگاه تصفیه آب شناسایی دقیق مشکلات به وجود آمده در سیستم و آشنایی کامل با قطعات و عملکرد هر قطعه در سر جای خود میباشد.
ما با هم در این مقاله بیشترین علت خرابی ها و نحوه سرویس و تعمیر تصفیه آب خانگی را به شما توضیح میدهیم.
بیشترین ایرادات شایع در خرابی تصفیه آب خانگی عبارتند از:
- خرابی پمپ و نحوه تعمیر پمپ تصفیه آب خانگی
- خرابی مخزن تصفیه آب و کم شدن فشار آب خروجی
- خرابی هد پمپ و صدای تق تق زیاد و نحوه تعویض هد پمپ
- خرابی شیر برقی و دور ریز بی دلیل آب در زمان خاموشی
- خاموش و روشن شدن بی دلیل دستگاه
- چکه کردن شیر برداشت تصفیه آب و نحوه تعویض مغزی شیر تصفیه آب.
تعمیر پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی”تعمیر دستگاه تصفیه آب”
در بعضی مواقع خرابی پمپ دستگاه مثل خرابی کله گی یا هد و یا به اصطلاح نیم سوز شدن سیم پیچی و یا خرابی بلبرینگ های آن میشود. این موضوع باعث داغ شدن آن و به مرور زمان فشار به ترانس شده و با بالا رفتن جریان برق و یا به اصطلاح آمپر کشیدن ترانس را در پی خواهد داشت. که باعث نیم سوز شدن ترانس یا ادابتور دستگاه می شود و این باعث کم توان شدن فشار آب ورودی به غشای ممبران ودر نهایت عدم تولید آب می گردد و دستگاه خود به خود خاموش و روشن می شود.
فشار پمپ دستگاه
باید توجه داشت برای تعمیر دستگاه تصفیه آب بعضی مواقع پایین بودن درجه گیج نمایشگر فشار
بر روی دستگاه ربطی به خرابی ترانس ندارد. علت پاره شدن غشای ممبران و فیلتر ممبران می باشد که با چشم قابل مشاهده نیست و با تست آب خروجی میزان TDS آب خروجی و حجم آب خروجی مشخص می شود.
علت صدای زیاد تصفیه آب
علت صدای زیاد تصفیه آب یکی از مهم ترین مشکلات در خرابی سیستم تصفیه آب میباشد. پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی برخلاف ظاهر کوچکی که دارد بسیار پرقدرت با دبی پایین می باشد و این مکش و فشار بالای خروج باعث می شود که در بعضی مواقع که هوا داخل شلنگ ها گیر می کند باعث ضربه زدن به کناره های دستگاه و یا کابینت شود که با هواگیری صحیح این مشکل حل می شود. گاهی اوقات بعد از تعویض فیلتر ممبران به دلیل باز شدن لایه های غشای ممبران و تخلیه هوای داخل فیلتر صدای شبیه به فس فس در دستگاه به گوش میرسد. که به مرور زمان این مشکل حل می شود. (حدود یک هفته بعد از تعویض فیلترهای تصفیه آب) گاهی اوقات علت صدای زیاد تصفیه آب شل بودن پمپ بر روی شناور شاسی دستگاه می باشد. پمپ باید حتما کاملا ثابت و بدون لرزش در جای خود نصب شود زیرا باعث ایجاد لرزش و صدا در سیستم می گردد. قرار نداشتن شاسی دستگاه در جای خود و قرار نگرفتن در جای مناسب در کابینت که با جابجایی دستگاه صدا کاملا قطع می شود.
اجزای دستگاه تصفیه آب خانگی اس اس وی
علت صدای تق تق زیاد در دستگاه تصفیه آب
بیشترین عامل ایجاد صدای تق تق زیاد تصفیه آب خرابی هد پمپ یا کلگی پمپ می باشد. که با تعویض هد پمپ این صدا بطور کامل باید قطع شود. علت خرابی اصلی کلگی پمپ لنگ کار کردن و دورانی بودن این قطعه می باشد که باعث حرکت لایه دیافراگم و پمپاژ پرفشار آب می گردد و این فشار بالا باعث خرابی این قطعه می گردد عدم تعویض به موقع این قطعه باعث نشتی ورود آب به قسمت الکتروموتور شده و باعث از بین رفتن کامل پمپ می گردد.
نکته: اگر کلگی پمپ تعویض شد و باز صدای تق تق زیاد تصفیه آب از همان قسمت پمپ بود ایراد از بلبرینگ انتهای پمپ می باشد هد پمپ را باز کرده و پمپ تصفیه آب را بطور کامل تعویض نمایید زیرا روتور داخل آن لنگ شده و به سرعت هد پمپ را از بین می برد، فشار مناسب ایجاد نمی کند.
نحوه تعویض هد یا کلگی پمپ دستگاه تصفیه آب خانگی
یکی از پر استهلاک ترین قطعات در دستگاه تصفیه آب خانگی هد پمپ یا کلگی پمپ میباشد. زیرا به دلیل حالت دورانی و قدرت بالا زودتر از سایر قطعات خراب شده و نیاز به تعویض پیدا می کند. نکته اینجاست که زمان تعویض بسیار مهم می باشد به محض مشاهده نشتی در این قسمت تعویض انجام می شود، این قطعه قابل تعمیر نمی باشد زیرا دیافراگم های موجود در بازار به درستی در جای خود قرار نمی گیرند و فرایندی صحیح و پمپاژ درستی انجام نمی دهند.
مراحل تعویض کلگی پمپ تصفیه آب خانگی
- ابتدا دستگاه را خاموش و سیم برق را از پریز خارج می کنیم.
- آب ورودی دستگاه تصفیه آب را بسته و دستگاه را از محل خود خارج می کنیم.
- شلنگ های وارد شده به اتصالات ورودی و خروجی پمپ را باز می کنیم.
- اتصالات۸/۳ اینچ بسته شده به کلگی پمپ را همان جا باز کرده و کنار می گذاریم.
- پمپ تصفیه آب را که بوسیله ۴ عدد پیچ به شاسی وصل شده است را باز می کنیم و سیم ورودی برق را جدا می کنیم.
- به روی هد پمپ تصفیه آب ۶ عدد پیچ ۴ سو وجود دارد که فقط نیاز به باز کردن ۳ عدد از آنها می باشد. پیچ های بلندتر که در فرورفنتگی ها وجود دارند، این پیچ ها معمولا سفت می باشند. قبل از باز کردن به انتهای پیچ گوشتی ۴ سو ضربه بزنید و سپس باز نمایید.
- هد پمپ جدید را به سر شفت روتور انتهای پمپ جا زده و با قراردادن در سر جای دقیق اقدام به بستن پیچ ها می نماییم.
- پمپ را در محل خود قرار داده و حتما پیچ های اتصال آن را محکم می نماییم، اتصال برق را وصل کرده و آب دستگاه را باز نموده و استارت می کنیم.
تعمیر مخزن تصفیه آب خانگی
مهم ترین نشانه در کم شدن میزان فشار آب خروجی از شیر تصفیه آب روی سینک کم شدن میزان باد داخل مخزن ذخیره تصفیه آب میباشد که سریع ترین راه برای شناسایی این ایراد وزن بالای مخزن ذخیره و پر شدن بیش از اندازه آب میباشد. زیرا قسمت مربوط به ذخیره هوا به وسیله آب پر شده است. بهترین راه برای بالا بردن فشار شیر وارد کردن مقدار مناسب هوا از طریق والف زیر مخزن حدود ۷ الی ۹ psi یا ۰.۵ bar میباشد.
نشانه های خرابی مخزن تصفیه آب
هر گاه از والف انتهای مخزن تصفیه آب، به جای خروج هوا از انتهای مخزن، آب خارج شود آن مخزن پاره شده و آلودگی در آن رشد کرده است و ۱۰۰% باید تعویض شود و قابلیت استفاده ندارد. راه دیگر نشانه خرابی مخزن به این صورت است که بعد از تعویض فیلتر ها آب خروجی از شیر برداشت بوی گندیدگی و خرابی شبیه نم و خاک میدهد. که علت آن ورود آب غیر تصفیه به علت خرابی ممبران به داخل مخزن و آلوده شدن و بو گرفتن مخزن میباشد.
علت کم شدن فشار آب خروجی از شیر تصفیه آب
علت کم شدن فشار آب خروجی از شیر تصفیه آب روی سینک هیچ ارتباطی به قطعات قسمت تولید شامل پمپ و فیلتر ها و قطعات برقی ندارد ذخیره و پمپاژ و تامین فشار آب به مخزن ذخیره یا تانک مربوط میشود زیرا این قطعه در داخل خود یک لاستیک تحت فشار دارد که از انتهای مخزن باد میشود و فشاری بین ۷ تا ۹ psi را تامین میکند. گاهی اوقات با باد زدن به موقع مخزن ذخیره از پاره شدن و یا چسبیدن لاستیک آن به پوسته و از بین رفتن آن جلوگیری می نمایید. پس برای سالم ماندن مخزن سرویس های دوره ای دستگاه را به موقع و بوسیله سرویس کارانجام دهید.
شناسایی خرابی ترانس تصفیه آب خانگی
برای پیدا کردن تعمیر دستگاه تصفیه آب این قطعات نیاز به گیج نمایشگر فشار می باشد. متخصصین ابتدا با تعویض ترانس میزان فشار خروجی پمپ را چک کرده و در صورت نیاز قطعه اصلی را تعویض و در بعضی مواقع به صورت کامل تعویض می گردد. و با مشاهده فشار گیج گاهی اوقات نیاز به تعویض ترانس نمی باشد. ترانس۲۴ ولت که در سیستم ها به کار می روند برای ایمنی بیشتر به صورت وکیوم می باشند.
و در داخل آنها از۴ خازن استفاده می شود که نوسانات شدید برق و یا خرابی پمپ و بالا رفتن آمپر باعث سوختن آنها می شود که باعث کاهش فشارآب ورودی ممبران می گردد. همچنین استهلاک الکتروموتور و هد به مرور زمان،باعث ضعیف شدن فشار خروجی می گردد. خرابی این دو قطعه از علت های اصلی خاموش و روشن شدن بی دلیل دستگاه می باشد.
تذکر: در بعضی مواقع پایین بودن درجه گیج نمایشگر فشار،که بر روی دستگاه وجود دارد دلیل بر خرابی پمپ و ترانس نمی باشد. در خیلی مواقع خود گیج فشار خراب می باشد.
***
این مطلب رپرتاژ بوده و پایگاه خبری شمانیوز صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمیکند و مسیولیت حقوقی آن هیچ ارتباطی با شمانیوز ندارد.