فتنه ها و توطئه های سعودی صهیونیستی در عراق امروز!
یاددداشت وارده/ توفیق علائی، نویسنده و روزنامه نگار
کشور عراق در چند سال اخیر دستخوش تحولات و مشکلات عدیده ای بوده و هست، یکی از مهمترین مشکلات این کشور شرایط نامساعد امنیتی و اشغال بخشی از مناطق شمالی و جنوبی توسط گروه تروریستی موسوم به #داعش بوده، البته کنترل مناطق اشغال شده بعد از متمرکز کردن عملیات نظامی با هدف تقابل با مسئله #تروریسم بازپس گرفته شد. همچنین اینکه بالا گرفتن مشکلات اقتصادی، اجتماعی و همچنین افزایش انتقادها و نارضایتی ها در سطوح مختلف سیاسی، امنیتی و اجتماعی عراق، از مهمترین مواردی است که منجر به ناکامی ها در این کشور بوده و هست.
موارد یاد شده به علاوه فساد مفرط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در سطوح مختلف مدیریتی به حدی رسید که مرجعیت عالی قدر شیعه مستقر در نجف اشرف بالاخص شخص آیت الله العظمی سیستانی بر خلاف میلش پا به میدان گذاشته و چندین بار بر ضرورت انجام اصلاحات و مبارزه و مقابله با فساد اقتصادی در عراق تاکید فراوان کردند. در حالی که فساد اقتصادی سرمنشاء به وجود آمدن بحران های اخیر در این کشور شده است.
در اعتراضات و تظاهرات اخیر که ابتدا بدون رهبری معین و به صورت خودجوش برپا شد، کم کم ابعاد بزرگ تر و جدی تری پیدا کرد و همزمان خواسته های معترضین که در ابتدا بیکاری، وضع بد معیشتی مردم، نبودن امکانات رفاهی ـ اجتماعی و مدنی از جمله برق، گاز و...، همچنین نبودن کار برای فارغ التحصیلان رشته های مختلف دانشگاهی و از همه مهمتر فساد اقتصادی در سطوح بالای مدیریتی بود، روز به روز تغییر کرد.
تغییر دولت و نخستوزیر، تغییر حکومت و نظام سیاسی کنونی عراق، از جمله خواستههایی است که امروز برخی ازمعترضین در مصاحبه با رسانههای مختلف به آنها اشاره می کنند.
البته شایان ذکر است که اقتصاد عراق بعد از به پایان رسیدن کابوسی به نام "داعش" و به دنبال آن بالا رفتن قیمت جهانی نفت، رشد امیدوارکنندهای را تجربه کرد، اما متاسفانه فساد ساختاری، موضوعی نیست که بتوان یکشبه آن را ریشهکن کرد، آن هم در زمانی که بر اساس برآورد برخی از سازمان های غیر دولتی حقوق بشر، کشور عراق از نظر فساد اقتصادی و مدیریتی یکی از فاسدترین کشورهای جهان به شمار می رود.
علاوه بر این، آمارهای بانک جهانی در سال ۲۰۱۴ نشان داد، در کشوری که عنوان چهارمین ذخیره نفتی جهان را به یدک می کشد، ۲۲ و نیم درصد از جمعیت ۴۰ میلیونیاش، با درآمد کمتر از دو دلار زندگی میکردند و از شش خانوار، یک خانواده با فقدان امنیت غذایی روبهرو بوده وهمچنین آمار بیکاری در سال ۲۰۱۸ در این کشور به حدود هشت درصد رسیده و میزان بیکاری در میان جوانان حدود دو برابر این رقم می باشد.
پس با این آمار و ارقام و مشاهده شخصی اینجانب در زمینه معیشت مردم و فشارهای متعدد اقتصادی، اجتماعی ونبودن امکانات حداقلی رفاهی و اجتماعی، اعتراضات مردمی کاملاً منطقی و به جا می باشد و خواسته های معترضان قانونی و لازم الاجراست اما متاسفانه این اعتراضات و این سیل خروشان برخواسته از دل مردم که چند صباحی زلال و صاف بود، گل آلود شده و به نفع سودجویان و مغرضان تغییر مسیر داده تا بتوانند از آب گل آلود ماهی بگیرند.
امروز همه برگه ها رو شده، و دشمنان اسلام ناب محمدی بالاخص شیعیان نشان دادند که هدف اصلی ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبران آن است، امروز تمامی دشمنان جمهوری اسلامی ایران دست به کار شده و سعی در ایجاد تفرقه میان دو ملت دوست، برادر، همسایه و از همه مهمتر هم کیش و هم مذهب می باشند، امروز ما شاهدیم که هرم شیطانی آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی به کمک سازمان های جاسوسی و دست نشانده های خود در عراق دست به کار شده و با به خدمت گرفتن مزدورانی با ملیت های مختلف سعی در ایجاد تفرقه میان دو ملت اند و با سر دادن شعارهای ضد جمهوری اسلامی ایران از جمله (ایران بره بره، بغداد حرّه حرّه) و سوزاندن عکس های شخصیت های مختلف سیاسی و مذهبی، آتش فتنه را شعله ور کرده اند.
یکی از مهمترین اقدامات شیطانی این هرم، ترور نا جوانمردانه سردار دلها سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی مهندس و همرزمانشان بود.
نکته قابل توجه این است که در جریان اعتراضات اخیر، کسانی در برابر دوربینهای شبکه های مختلف تلویزیونی و اجتماعی، علیه دولت و مسئولینشان شعار سر می دهند که از سنشان پیداست نه صدام حسین و جنایت هایش را به یاد دارند و نه حتی برخیشان سالهای اشغال نظامی توسط ایالات متحده آمریکا را. بلکه تنها مسئله ای که تجربه کردهاند نتیجه مستقیم دو دهه متوالی از وقایعی است که شرایطشان را روز به روز بدتر کرده است.
امروز همین اشخاص شعارهای ضد جمهوری اسلامی ایران و ضد شخصیت های مهم سیاسی و مذهبی سر می دهند، گویی اصل و سرمنشا فتنه را فرموش کرده اند، فراموش کرده اند آمریکا سالهاست متهم است، به عراق به چشم یک منبع نفت یا پایگاه سلطه منطقهای نگاه کرده و می کند و در تضعیف زیرساختهای امنیتی، نظامی و اجتماعی این کشور نقش عمدهای را بازی کرده است. فراموش کرده اند که آمریکا در دوران اشغال آشکار خود چه جنایت هایی را بر حق کشور و ملت عراق مرتکب شده است و هیچ کدام از سازمانهای بینالمللی حقوق بشر یا قدرتهای جهانی نیز در این کشور، چهره یک ناجی منصف یا دوست دلسوز را پیدا نکردهاند.
فراموش کرده اند که پول های سعودی ـ وهابی هر ریالش تبدیل به بمب ساعتی می شد و هر لحظه در یک منطقه از خاک عراق منجر می شد و یک فاجعه انسانی به بار می آورد و... اگر کوچکترها به اقتضای سنشان به یاد نمی آورند و بزرگترها فراموش کرده اند بنده کمکشان می کنم و خاطرات را یکی یکی به یادشان می آورم.
ورود تروریست های موسوم به داعش به کشور، حادثه اسف بار و خونبار پادگان اسبایکر، سرهایی که در لطیفیه بغداد از تن جدا شد، بمباران انبارهای مهمات حشد الشعبی وده ها و صدها خیانت و حادثه خونبار دیگر، اینها جنایت هایی بود که در این کشور اتفاق افتاد و همه به نوعی به هرم شیطانی آمریکا، اسرائیل و آل سعود جنایتکار وصل می شد، آیا کسی پرچم این کشورها را سوزاند؟
جوانانی که این روزها در خیابانها تظاهرات می کنند و کشته می شوند و آسیب می بینند وخواستار تغییرات انقلابی هستند، باید بدانند نه نخبگان سیاسی حاکم بر کشورشان به فکرشان هستند و نه دولتهای خارجی مثل آمریکا و عربستان سعودی و... که عکس رهبرانشان در کنار همان نخبگان سیاسی در خیابانها دیده میشود. ضمن اینکه میزان قدرت و نفوذ کشورشان نیز در تحولات منطقهای به سطح یک کشور حاشیهای بیاهمیت کاهش یافته است.
این جوانان باید بدانند موجی که سوار آن شده اند همان طرح پیشنهادی عربستان سعودی به دولت ترامپ برای ناآرام کردن تهران، بغداد و بیروت بود. این طرح را روزنامه الاخبار لبنان فاش کرده بود و نشان داد سه کشور ایران و عراق و لبنان هدف اصلی این طرح هستند که اساس آن تحریک رسانهای افکار عمومی برای رسیدن به تظاهرات و اعتراضهای خیابانی و در نهایت تضعیف دولت مرکزی است.