شمانیوز
شما نیوز

مهمترین فواید نمک برای سلامتی، پوست و مو چیست؟

مهمترین فواید نمک برای سلامتی، پوست و مو چیست؟

نمک دراصل، یک ترکیب شیمیایی است- کلریدسدیم با ترکیب شیمیایی NaCl، شامل ۴۰ درصد سدیم و ۶۰ درصد کلرین است. این ماده به‌طورطبیعی در آب دریا یافت‌می‌شود و ۳.۵ درصد اقیانوس‌های جهان را تشکیل‌می‌دهد.

به گزارش خبرنگار شمانیوز به نقل از مجله کسب و کار بازده: خواص نمک برای سلامتی، پوست و مو واقعا بسیار زیاد است. نمک که به عنوان نمک سفره یا سنگ نمک هم شناخته می شود، یک ماده معدنی طبیعی است که از کریستال‌های مکعبی‌شکل سفید سدیم و کلرین ساخته‌شده است. نمک دراصل، یک ترکیب شیمیایی است- کلریدسدیم با ترکیب شیمیایی NaCl، شامل ۴۰ درصد سدیم و ۶۰ درصد کلرین است. این ماده به‌طورطبیعی در آب دریا یافت‌می‌شود و ۳.۵ درصد اقیانوس‌های جهان را تشکیل‌می‌دهد.

خواص نمک

وقتی ناحیه‌ای از آب دریا در جایی محصور می‌شود، آب، تبخیرشده و کریستال‌های نمک بزرگی را به‌جا می‌گذارد. نمک دراصل، شفاف، بی‌بو و بی‌رنگ و دارای مزه‌ای متمایز و خاص است. اما وجود ناخالصی‌ها و موادمعدنی، رنگ‌هایی مختلف مانند سفید، صورتی، خاکستری، قرمز، قهوه‌ای و سیاه به آن می‌دهد.

نمک با دو روش اصلی به‌دست می‌آید، از تبخیر آب دریا و استخراج از زمین. نمک سفره و نمک‌هایی که برای مصارف صنعتی به‌کارمی‌روند از طریق استخراج از زمین به‌دست می‌آیند درحالی‌که نمک خوراکی از تبخیر آب دریا به‌دست می‌آید. نمکی که ما برای استفاده خانگی به‌کارمی‌بریم معنولا نمک سفره (نمک تصفیه‌شده)، نمک دریا (تصفیه‌نشده) و نمک یددار است. نمک، یکی از قدیمی‌ترین چاشنی‌های غذا و یکی از روش‌های مهم نگه‌داری غذاست. همچنین نمک برای دیگر مصارف مانند برنزه‌کردن، رنگ‌کردن، سفیدکردن، براق‌کردن ظروف، صابون‌سازی و ساخت کلرین به کارمی‌رود. امروزه نمک در صنایع شیمیایی برای نرم‌کردن آب هم به‌کارمی‌رود.

salt_fitshape

انواع نمک

انواع مختلفی از نمک وجوددارد که هرکدام‌شان کریستال‌ها و استفاده‌های متفاوتی دارند. اندازه کریستال‌ها و رنگ آنها بسته به وجود مواد معدنی متفاوت، متغیر است. بعضی از انواع نمک‌های رایج در پایین آمده است.

۱. نمک یددار

نمک یددار، دراصل همان نمک سفره است که افزودنی‌هایی مانند ید به آن اضافه‌می‌شود و برای بیماران تیروئیدی مفید است. نمک سفره، دانه‌های نرمی دارد و برای مصرف خانگی به‌کارمی‌رود. همچنین این نمک، برای جلوگیری از ایجاد گلوله‌شدن، به‌عنوان یک عامل آنتی‌کیک به‌کار می‌رود.

۲. نمک کوشر

نمک کوشر یک نمک افزودنی درشت است که از فشردن نمک دانه‌ای ساخته‌‌می‌شود. نمک کوشر معمولا برای غذا ترجیح‌داده می‌شود زیرا طعم ملایم‌تری نسبت به نمک سفره دارد. همچنین از نمک کوشر برای گوشت قصابی‌شده به‌کارمی‌رود زیرا دانه‌های بزرگ و نامنظم این نمک، به‌راحتی، خون گوشت را بیرون‌می‌کشند. این نمک، به‌خاطر سطح بزرگ خود، به‌راحتی و بدون نمک‌زدن زیاد، حل‌شده و به‌عنوان نرم‌کننده آب به‌کارمی‌رود.

۳. نمک سیاه

نمک سیاه یک نمک تیره است که به‌خاطر گدازه‌های تصفیه‌شده، طعمی سولفوری دارد. در هندوستان، این نمک به‌صورت پودر و درشت موجود است و به‌عنوان نمک ترشی به‌کارمی‌رود.

۴. نمک سل گریس

این نمک یک نمک خاکستری بومی فرانسه است. زمانی که این نمک در ظرف‌های تبخیر، به کریستال‌های گل‌مانندی تبدیل‌می‌شود، محصولی جانبی به‌نام “فلور دو سل” به‌دست‌می‌آید.

۵. نمک دریای مالدون

نمک مالدون، یک نمک بریتانیایی است که با جوشاندن آب دریا به‌دست می‌آید. این نمک، متشکل از کریستال‌های هرمی ظریف است و طعمی سبک و خوشایند دارد.

۶. سنگ نمک

این نمک، کریستال‌های مجزا دارد و برای یخ‌زدایی به‌کارمی‌رود. این نمک معمولا در بستنی به‌کارمی‌رود زیرا نقطه انجماد را پایین می‌آورد.

فواید نمک بسیار است. برای اینکه خواندن این مطلب را راحت‌تر کنیم، این فواید را به فواید سلامتی، پوست و مو تقسیم‌کرده‌ایم.

download (5)

خواص نمک برای سلامتی

بدن انسان به نمک احتیاج‌دارد زیرا تعادل مایع و عملکرد ماهیچه‌ها و اعصاب را کنترل‌می‌کند. بدن به‌طور خودکار، وجود نمک و سدیم را تنظیم‌می‌کند. احساس تشنگی زیاد نشان‌دهنده میزان زیاد نمک در بدن است که ازطریق کلیه‌ها دفع‌می‌شود. نمک دریا معمولا در مقایسه با نمک سفره فرآوری‌شده، مفیدتر است. بعضی از فواید سلامتی نمک در پایین آمده است.

۱. گوارش مناسب

نمک دریا ازطریق تحریک غده‌های بزاقی و کمک به تولید شیره‌های گوارشی در بدن، به فرآیند گوارش کمک‌می‌کند. این کار باعث آسان‌شدن گوارش می‌شود. همچنین نمک از انسداد لوله گوارشی و درنتیجه یبوست جلوگیری‌می‌کند. این‌کار جذب ذرات غذا را در روده تسهیل‌می‌کند.

۲. سودمند برای مشکلات تنفسی

نمک می‌تواند در مشکلات تنفسی مانند آسم، برونشیت و تب یونجه مفید باشد. نمک در کاهش التهاب دستگاه تنفس موثر است و تولید خلط را کندکرده و درنتیجه تنفس را آسان‌ترمی‌کند. مصرف یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب می‌تواند به پاکسازی سینوس‌ها و انسداد برونشیال کمک‌کند.

 ۳. مفید در دیابت

نمک دریا برای افرادی که دیابتی یا مستعد دیابت هستند مفید است زیرا می‌تواند ازطریق حفظ سطح قندخون در بدن، نیاز به انسولین را کاهش‌دهد.

۴. خواب مناسب را آسان‌کرده و افسردگی را درمان‌می‌کند

بعضی افراد مشکل بیرون‌آمدن بزاق دهان درطول خواب را دارند که نشان‌دهنده کمبود نمک در بدن است. کمبود نمک می‌تواند باعث کمبود آب شده و غده‌های بزاقی در زمان حس این کمبود، مجبور به تولید بزاق بیشتر می‌شوند. نوشیدن نمک دریا هنگام خواب از تولید بزاق اضافی جلوگیری‌می‌کند. به‌علاوه، نمک دریا با تولید دو هورمون سروتونین و ملاتونین افسردگی را درمان‌می‌کند. این دو هورمون باعث رفع استرس و آرامش و خواب بهتر در شب می‌شود.

 ۵. سیستم ایمنی قوی

نمک دریا قدیمی‌ترین آنتی‌بیوتیک دنیاست که خواص ضدویروسی دارد. بنابراین می‌تواند جایگزینی عالی برای داروهای آنتی‌بیوتیک بدون عوارض جانبی باشد. نمک، سیستم ایمنی شما را تقویت‌کرده و شما را قادرمی‌کند که با ویروس سرماخوردگی، تب، آنفولانزا و بیماری‌های خودایمنی مبارزه‌کرده و حساسیت‌ها را مهارمی‌کند.

 ۶. به کاهش وزن کمک‌می‌کند

اگرچه نمک سفره در این مورد خیلی مفید نیست، اما نمک دریا می‌تواند با جلوگیری از احتباس آب و کمک به گوارش، به کاهش وزن‌تان کمک‌کند. همانگونه که گفته‌شد، نمک دریا ازطریق تولید شیره‌های گوارشی، گوارش را آسان‌کرده و مانع از انسداد لوله گوارشی می‌شود. انسداد لوله گوارش به یبوست و افزایش وزن می‌انجامد.

۷. از پوکی استخوان جلوگیری‌می‌کند

نمک برای حفظ سلامت استخوان‌ها لازم است و تقریبا ۴/۱ نمک موجود در بدن ما در استخوان‌ها ذخیره‌می‌شود. کمبود نمک و آب باعث‌می‌شود بدن، سدیم را از استخوان‌ها گرفته و باعث پوکی استخوان می‌شود. بنابراین نوشیدن آب و مصرف متعادل نمک به جلوگیری از پوکی استخوان کمک‌می‌کند.

 ۸. بدن را قلیایی می‌کند

چون نمک دریا درمعرض حرارت بالا قرارنگرفته یا مواد معدنی آن جدانشده‌اند و دارای مواد خطرناک ساخته دست بشر نیست، به قلیایی‌کردن بدن کمک‌می‌کند. بنابراین، خطر بیماری‌های تهدیدکننده زندگی را با جلوگیری و مهار سطوح بالای اسید دربدن ازبین‌می‌َبرد. مواد معدنی، تعادل مناسب الکترولیت را در بدن حفظ‌کرده و به عملکرد مناسب سیستم ایمنی و سلولی کمک می‌کند.

۹. از اسپاسم عضلانی جلوگیری‌می‌کند

پتاسیم یک ماده معدنی است که برای عملکرد مناسب ماهیچه‌ها ضروری است. نمک دریا دارای مقدار کمی پتاسیم است و باعث جذب مناسب پتاسیم از غذاهای دیگر می‌شود. بنابران از درد، اسپاسم و گرفتگی عضله جلوگیری‌می‌کند.

 ۱۰. مناسب برای قلب

اگرچه نمک در این مورد، مضر محسوب‌می‌شود اما نمک دریای ترکیب‌شده با آب می‌تواند کلسترول بالا و فشارخون بالا را کاهش‌داده و ضربان نامنظم قلب را تنظیم‌کند و ازاین طریق با تصلب شرایین، حمله‌های قلبی و سکته مقابله‌کند.

download (6)

 ۱۱. سلامت دندان

نمک، نقش مهمی در سلامت دندان دارد و معمولا در ساخت خمیردندان به‌کارمی‌رود. شما می‌توانید با ترکیب ۱ به۲ نمک دریای شکسته و جوش‌شیرین، خمیردندان خانگی درست‌کنید و دندان‌های‌تان را با آن مسواک‌کنید می‌توانید با اضافه‌کردن ۲/۱ قاشق چایخوری نمک و ۲/۱ قاشق چایخوری جوش‌شیرین ا به یک لیوان آب ( حدود ۱۰۰ میلی‌لیتر)، دهانشویه درست‌کرده و دهان را با آن بشویید.

۱۲. سلامت ذهنی را افزایش‌می‌دهد

حمام آب‌نمک، جدا از سلامت جسمانی، به افزایش سلامت ذهنی هم کمک‌می‌کند. بعد از گرفتن حمام آب‌نمک، شما آرام‌تر و خوشحال‌تر می‌شوید. نمک حمام مانند یک مهارکننده شگفت‌انگیز استرس عمل‌می‌کند. همچنین می‌تواند آرامش ذهن‌تان را نیز بیشترکند.

۱۳. اسیدیته را درمان‌می‌کند

اسیدیته یک مشکل بزرگ است که امروزه بیشتر افراد با آن مواجهند. به‌جای رفتن به سراغ همه آن داروهای پرهزینه که عوارض جانبی دارند، می‌توانید حمام آب‌نمک بگیرید. نمک‌ حمام به‌خاطر ماهیت قلیایی، به کاهش اسیدیته کمک‌می‌کند. سموم بدن ما از طریق اسمز وارد حمام نمک می‌شوند. و مواد معدنی از طریق کف پاها جذب بدن می‌شوند. این کار، سطوح اسیدی بدن را کاهش‌داده و سطح pH بدن را حفظ‌می‌کند.

 ۱۴. به آبرسانی کمک‌می‌کند

بدن انسان ۷۰ درصد آب دارد و آب برای وجود ما لازم است. NaCl یا نمک معمولی به حفظ سطح آب کمک‌کرده، مایع خارج سلولی را تقویت‌کرده و گردش خون را افزایش‌می‌دهد. این خواص نمک به ما در مبارزه با عفونت کمک‌می‌کند. اگر تا حالا انگشتی که خون می‌آید را مکیده‌باشید، می‌دانید خون مزه‌ای نمکی دارد. پس، ما به آب و نمک احتیاج‌داریم. نمک عملکرد اساسی، رشد و توسعه را تقویت‌می‌کند. اگرچه همه این‌ها را ضرورتا یک‌باره انجام‌نمی‌دهد.

۱۵. ضعف را از بین‌می‌برد

اگر شما دائما ضعف دارید، می‌توانید روزانه برای کاهش خستگی و در بعضی موارد خلاصی کامل از آن، مقداری آب‌نمک میل‌کنید. متخصصین چنین می‌گویند که یک فرد سالم، مقداری نمک را از طریق ادرار دفع‌می‌کند. مصرف مقدار کمی آب‌نمک می‌تواند سطح نمک بدن شما را متعادل‌کند.

 ۱۶. فشار خون را حفظ‌می‌کند

همانگونه که در بالا گفته‌شد، ادرار، فقط باعث ازدست‌دادن آب نمی‌شود بلکه نمک هم با ادرار دفع‌می‌شود. وقتی بدن سعی‌کند نمک و آب را نگه‌دارد، فشارخون‌تان بالامی‌رود. مقداری آب‌نمک می‌تواند تاثیر ادرار را برگردانده و درعوض به شما در حفظ فشارخون ثابت کمک‌‌کند. مهم است که نمک زیادی اضافه‌نکنید.

۱۷. اشتها را کاهش‌می‌دهد

نوشیدن آب نمک می‌تواند شما را سر فرم بیاورد. چگونه؟ برای تازه‌کاران توضیح‌می‌دهیم، زمانی که ما نمک کافی را از غذایمان نمی‌گیریم، به‌ خوردن هله‌هوله و تنقلات روی‌می‌آوریم و افراط‌های ناسالم خواهیم داشت. نوشیدن مقداری آب‌نمک می‌تواند سطح نمک را ثابت‌کرده و به شما در جلوگیری از خوردن غذاهای نامفید با کلسترول بالا کمک‌کرده و شما را روی فرم نگه‌می‌‌دارد.

 ۱۸. با بی‌خوابی مبارزه‌می‌کند

بی‌خوابی، زهر فناوری است. بیشتر ما دیگر خواب شب خوبی نداریم. فیس‌بوک، واتساپ و تویتر ما را دوره کرده و رفتن به رختخواب را برایمان سخت‌می‌کنند. به‌هرحال، مقداری آب‌نمک می‌تواند کمک‌کند. نمک، هورمون‌های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین را کاهش‌داده و به آرام شدن‌مان کمک‌می‌کند. این فایده آب‌نمک باعث می‌شود خواب شب آرامی داشته‌باشید.

۱۹. سلامت استخوان را افزایش‌می‌دهد

سولای ( آب اشباع از نمک طبیعی) ترکیب متراکمی از نمک و آب است. جدا از بی‌نظیر بودن، بسیار سالم است. می‌گویند پوکی استخوان نتیجه کمبود کلسیم است. یک لیوان سولای به شما در افزایش کلسیم و دیگر مواد معدنی خون کمک‌کرده و درنتیجه باعث سلامتی استخوان‌ها می‌شود.

۲۰. دندان‌درد را درمان‌می‌کند

اعتراف‌می‌کنم که شما نباید برای تسکین دندان‌درد، آب‌نمک بخورید. به‌هرحال، برای درمان این درد آزاردهنده، تنها چیزی که نیازدارید، ترکیب‌کردن یک قاشق غذاخوری پر نمک با یک لیوان آب گرم و غرغره این ترکیب است. می‌توانید درصورت لزوم این آب را بنوشید، اگرچه بهتر است آن را غرغره‌کرده و بیرون‌بریزید.

خواص نمک برای پوست

نمک برای پوست هم فواید زیادی دارد. نمک دریا در آب حمام با ازبین‌بردن آلودگی و سموم از بدن، اثر نرم‌کننده و آرامش‌دهنده‌ای بر پوست دارد. نمک حمام این روزها به طور فزاینده‌ای محبوب شده است. به‌علاوه، نمک در خیلی از محصولات زیبایی به‌کارمی‌رود. بعضی از فواید نمک برای پوست در پایین آمده است.

۲۱. خواص درمانی

نمک دریا دارای خواص درمانی عالی است و حمام در نمک دریا به شما در رفع خشکی و خارش پوست کمک‌کرده و وضعیت‌های جدی مانند اگزما و پسوریازیس را درمان‌می‌کند. نمک با بازکردن منافذ پوست، افزایش گردش خون و هیدراته‌کردن بافت‌ها، درمان سریع را تسهیل‌می‌کند. همچنین، نمک پوست شما را نرم‌ و انعظاف‌پذیر کرده و ظاهر خطوط، چین‌وچروک و سلولیت را کاهش‌می‌دهد. نمک برای پوست خشک و ترک‌برداشته، مانند یک مرطوب‌کننده عمل‌کرده و پوست چرب را متعادل‌می‌کند.

۲۲. درمان آکنه

نمک دریا اغلب در صابون‌ها، ماسک‌ها، تونرها و پاک‌کننده‌ها برای درمان آکنه به‌کارمی‌رود. سولفور به سنتز اکسیژن کمک‌می‌کند و پتاسیم، تعادل آب را برای متابولیسم سلول حفظ‌کرده و بنابراین جذب مواد مواد مغذی را برای رهایی از ناخالصی‌ها ممکن می‌سازد.کلسیم، منافذ پوست‌تان را پاک‌کرده، غشای سلولی شما را قوی‌تر می‌کند و منیزیم، آلودگی و سموم را از پوست دفع‌می‌کند.

 ۲۳. لایه‌بردار صورت

برای لایه‌برداری پوست‌تان، پوست و صورت‌تان را با ترکیبی از ۱ قاشق چایخوری نمک پودرشده و ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون ماساژدهید.

۲۴. مانند تونر پوست عمل‌می‌کند

نمک می‌تواند برای کاهش چربی پوست به‌کاررود. به همین منظور، یک بطری اسپری کوچک را با ترکیب آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری نمک، پرکرده و بر پوست‌تان بزنید. مراقب‌باشید به چشم های‌تان نخورد. این ماده مانند تونر پوست عمل‌می‌کند.

 ۲۵. درمان چشم‌های پف‌کرده

برای درمان پف چشم‌ها، به پشت درازبکشید و پدهای خوابانده‌شده در محلولی از یک قاشق چایخوری نمک و آب گرم را روی چشمان‌تان قراردهید.

 ۲۶. اسکراب نمک

اسکراب نمک می‌تواند برای اسکراب بازوها و پوست‌های‌تان و لایه‌برداری سلول‌های مرده و افزایش گردش خون به‌کاررود. بعد از حمام، زمانی که پوست‌تان هنوز مرطوب است، مقداری نمک را در دستان‌تان گذاشته و به‌آرامی روی بازوها و پاهای‌تان بمالید.

۲۷. نمک به‌عنوان بخور صورت

بخوردادن پوست‌تان با آب‌نمک قبل از لایه‌برداری، منافذ پوست‌تان را بازمی‌کند. ۳/۱ فنجان نمک دریا را یک ظر کوچک آب بجوشانید و محلول را در کاسه‌ای بریزید. حالا صورت‌تان را با یک حوله پوشانده و ۱۰ دقیقه روی بخار بگیرید.

 ۲۸. به سم زدایی کمک‌می‌کند

نمک حمام به سمزدایی بدن کمک‌می‌کند. آب گرم، منافذ پوست را بازمی‌کند. این کار، اجازه می‌دهد‌ مواد معدنی وارد پوست شده و در نتیجه باعث پاک‌کنندگی عمیق می‌شود. نمک حمام، سموم مضر و باکتری‌هایی که درطول روز جذب پوست شده را دفع‌کرده و پوست‌تان را جوان نگه‌می‌دارد.

۲۹. ظاهرتان را جوان می‌کند

اگر اشتباه نکنم، این باید دلیل محبوب‌تان برای گرفتن حمام نمک باشد! چه کسی نمی‌خواهد جوان‌تر به‌نظر برسد؟ استفاده منظم از نمک حمام، ظاهر چین‌وچروک و خطوط را کاهش‌می‌دهد. نمک حمام، پوست را نرم و انعطاف‌پذیر می‌کند. نمک حمام باعث پرشدن صورت و تعادل رطوبت پوست می‌شود.

۳۰. می‌تواند برخی از مشکلات را درمان‌کند

نمک حمام فقط برای پوست مفید نیست. این نمک نقشی حیاتی در درمان بعضی شرایط جدی مانند استئوآرتریت و تاندونیت دارد. تاندونیت، ورم تاندون است. نمک حمام می‌توان خارش پوست و بی‌خوابی را هم درمان‌کند.

images (1)

خواص نمک برای مو

به‌طورکلی، نمک برای مو مضر محسوب‌می‌شود زیرا حاوی سدیم است که عوارض جانبی خود را دارد. به‌هرحال، نمک دریا ۲۶ ماده معدنی دارد که برای مو مفیدند. استفاده از اسپری نمک برای حالت‌دهندگی و همچنین درخشش موها رواج یافته است. بعضی از فواید نمک برای مو در پایین آمده است.

۳۱. موی شما را صاف‌می‌کند

نمک دریا به موهای‌تان نرمی، طراوت و حجم می‌دهد. نمک دریا به دلیل وجود مواد معدنی ضروری، موی شما را براق‌ و مرطوب‌کرده، آن را ترمیم کرده و از آن محافظت‌می‌کند. نمک دریا به‌دلیل توانایی‌اش در درمان موی آسیب‌دیده، خواص درمانی عالی دارد.

خواص نمک ۳۲. درمان شوره سر

برای خلاص‌شدن از شوره سر، نمک دریای له‌شده را قبل از خیس‌کردن‌موهای‌تان روی آنها بگذارید. این کار پوسته‌ها را سست‌کرده و باعث درمان پوسته سر می‌شود.

۳۳. از تعریق پوست سر جلوگیری‌می‌کند

برای رهایی از تعریق زیاد، اسپری نمک را بر ریشه‌های آسیب‌دیده بگذارید و اجازه‌دهید خشک‌شود. این کار، عرق یا چربی که درطول روز جمع‌شده را جذب‌می‌کند زیرا نمک می‌تواند رطوبت را جذب‌کند.

 ۳۴. حجم می‌دهد

مقادیر مساوی نمک اپسوم و نرم‌کننده را ترکیب‌کرده و آن را بر ریشه موهای‌تان بگذارید. آن را ۲۰دقیقه گذاشته و سپس آب‌بکشید. این کار، به موهای‌تان حجم‌داده و روغن‌های اضافی و باقی‌مانده‌های محصولات مو را دفع‌می‌کند. به‌هرحال، این کار باید به‌صورت فصلی انجام‌شود تا مانع از خشک و بی‌حالت‌ شدن موی‌تان شود.

نکات استفاده برای پوست

۱. درست‌کردن نمک مرده دریا در خانه

نمک مرده دریا فواید زیادی برای پوست دارد که می‌تواند به جوانسازی پوست‌تان کمک‌کند. این نمک، رطوبت را در پوست‌تان حفظ‌کرده، چین‌وچروک را کاهش‌داده و باکتری‌های عامل آکنه را می‌کشد. نمک مرده دریا به‌عنوان ماده تشکیل‌دهنده بسیاری از ماسک‌های صورت ارگانیک و کرم‌های صورت به‌کارمی‌رود.

مواد تشکیل‌دهنده

۴۵ گرم نوار گلیسیرین

۱/۴ فنجان نمک دریا

۱/۲ قاشش غذاخوری نمک معمولی

۳-۴ قطره روغن معطر اسطوخودوس

۱/۲ قاشق غذاخوری موم زنبور عسل

فنجان اندازه‌گیری (مناسب مایکروویو)

الکل مالیدنی ( یک بطری اسپری کوچک)

قاشق چوبی

قالب‌های صابون مربع، مثلث یا گرد

کاتر (برش‌دهنده) صابون

کلرانت (رنگ‌افزا)

 

روش

۱. نوارگلیسیرین را به مربع‌های۵/۲ برش‌بزنید. برش‌ زدن گلیسیرین برای این است که گلیسیرین‌تان به طور مساوی ذوب شده و خشک‌نشود.

۲. زمانی که گلیسیرین ذوب شد، آن را در فنجان اندازه‌گیری بریزید و کناری بگذارید. ( می‌توانید از روش دوبار جوشاندن برای ذوب گلیسیرین استفاده‌کرده یا اینکه آن را در مایکروویو بگذارید)

۳. مراقب‌باشید همه گلیسیرین ذوب‌شود و حبابی روی سطح گلیسیرین نباشد. مقداری الکل را بر حباب‌های هوا اسپری‌کنید تا ازبین‌بروند.

۴. گلیسیرین را بر شعله ملایم بگذارید

۵. با یک قاشق چوبی یا چوب، گلیسیرین را هم‌بزنید.

۶. حالا نمک دریا، نمک خوراکی، موم زنبور و روغن معطر اسطوخودوس را در چند مرحله اضافه‌کنید. همه این‌ها را باهم اضافه‌نکنید، مرحله به مرحله آنها را اضافه‌کرده و مدام هم‌بزنید.

۷. حالا زمان افزودن کلرانت است. اگر می‌خواهید صابون‌تان زیبا به‌نظربرسد، چند قطره کلرانت به آن اضافه‌کنید.

۸. زمانی که این کار را انجام‌دادید، ترکیب را در قالب صابون ریخته و کنار بگذارید تا سفت شود.

۹. اگر صابون حباب هوا داشت، دوبار ه مقداری الکل روی آن اسپری‌کنید.

۱۰. سفت‌شدن صابون معمولا ۲۴ ساعت طول‌می‌کشد.

۱۱. وقتی صابون سفت شد، از کاتر صابون یا یک چاقوی بلند استفاده‌کنید تا صابون را به قطعات ببرید.

۱۲. صابون را در یک لایه پلاستیکی ببندید تا گلیسیرین خشک‌نشود.

۱۳. صابون‌تان آماده است.

 

یک نکته مهم

زمانی که از این ظرف‌ها برای درست‌کردن صابون استفاده‌کردید، غذا یا آب را در این‌ها نگه‌داری نکنید؛ از آنها فقط برای درست‌کردن صابون استفاده‌کنید یا اینکه آنها را دوربریزید.

فنجان اندازه‌گیری مایکروویو خود را با تکه‌های گلیسیرین پرکنید و با توجه به دستورالعمل‌های روی بسته، ذوب‌کنید. می‌توانید از روش دوبار جوش برای ذوب‌کردن گلیبسیرین استفاده‌کنید اما ذوب‌کردن در مایکروویو آسان‌تر است. مراقب‌باشید قبل از افزودن بقیه مواد، همه گلیسیرین کاملا ذوب‌شده باشد.

۲. نحوه درست‌کردن نمک حمام با روغن معطر

۱. یک بطری یا ظرف شیشه‌ای را تهیه‌کنید.

۲. حالا، ۲ فنجان نمک اپسوم و نمک دریا را در کاسه بریزید. شیشه را تکان داده تا نمک‌ها ترکیب‌شوند.

۳. سپس، ۱۰ قطره از روغن معطر موردنظر را روی نمک بریزید. بطری را خوب تکان‌بدهید تا روغن کاملا به خورد نمک برود.

۴. ۲ قاشق جوش‌شیرین اضافه‌کنید.

۵. یکبار دیگر هم‌بزنید تا همه مواد مخلوط شوند.

۶. این ترکیب را در یک ظرف شیشه‌ای بدون هوا نگه‌داری‌کنید.

۷. در زمان نیاز، این نمک را در وان حمام پر از آب گرم بریزید.

 

۱. نمک طعم‌دار خانگی (نمک دریا)

شما می‌توانید از نمک دریا به‌عنوان پایه برای درست‌کردن این چاشنی استفاده‌کنید. نمک دریا از نمک خوراکی معمولی سالم‌تر و خوشمزه‌تر است ( به عقیده بعضی افراد). این ترکیب، دارای شکر دانه‌درشت هم هست، که مزه‌ای شیرین و خوشایند به آن می‌دهد. دستور پایین به درست‌کردن ۳/۲ فنجان نمک طعم‌دار کمک‌می‌کند.

 

مواد موردنیاز

۲ قاشق غذاخوری شکر دانه‌درشت

۴ قاشق چایخوری پاپریکا (دودی)

۱ قاشق چایخوری نمک سیر

۲ قاشق چایخوری پودر سیر

۴ قاشق چایخوری پودر پیاز

۱ قاشق چایخوری فلفل

۱/۲ قاشق چایخوری نمک دریا

 

طرز تهیه

۱. همه مواد را در یک شیشه کوچک بریزید.

۲. در شیشه را ببندید و خوب هم‌بزنید.

۲. نمک طعم‌دار خانگی (نمک کوشر)

 

شما می‌توانید این چاشنی را در خانه با استفاده از نمک کوشر به‌عنوان ماده پایه استفاده‌کنید. این نمک، دانه‌های درشت‌تری از نمک معمولی دارد. این دستور از فلفل قرمز و پاپریکا تا مزه ادویه را افزایش‌دهد. می‌توانید با این دستور، ۱/۲ فنجان نمک طعم‌دار درست‌کنید.

 

مواد موردنیاز

۱/۲ قاشق چایخوری پودر سیر

۱/۲ قاشق چایخوری پودر پیاز

۱/۲ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز

۴ قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه

۱/۴ فنجان نمک کوشر

۱ قاشق چایخوری پاپریکا

 

طرز تهیه

۱. همه مواد را در یک شیشه کوچک بریزید.

۲. در شیشه را ببندید و خوب تکان‌دهید.

۳. نمک طعم‌دار شرکت لاوری (نمک سفره)

می‌توانید ۱/۲ فنجان نمک طعم‌دار را با این دستور درست‌کنید.

نمک طعم‌دار لاوری، یکی از رایج‌ترین انواع بسته‌بندی‌شده نمک طعم‌دار است. می‌توانید این نکات را دنبال‌کرده و نمک طعم‌دار را در خانه و بدون اضافه‌کردن رنگ یا نگه‌دارنده درست‌کنید.

 

مواد موردنیاز

۱/۴ قاشق چایخوری نشاسته ذرت

۱/۴ قاشق چایخوری پودر پیاز

۱/۴ قاشق چایخوری پودر سیر

۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه

۱/۲ قاشق چایخوری پاپریکا

۲ قاشق غذاخوری نمک

۲ قاشق غذاخوری شکر

 

طرز تهیه

۱. همه مواد را در یک شیشه کوچک بریزید.

۲. در شیشه را بسته و خوب تکان‌دهید.

۴. نمک طعم‌دار خانگی (نمک هیمالیا)

این دستور به ما ۱/۲ فنجان نمک طعم‌دار می‌دهد. می‌توانید از نمک هیمالیای کریستال صورتی برای این دستور استفاده‌کنید. برگ‌های خشک‌شده جعفری، مزه‌ای محصربه‌فرد به این چاشنی می‌دهند.

images (2)

مواد موردنیاز

۱/۴ فنجان پودر فلفل سیاه تازه

۱/۴ فنجان پودر سیر

۱/۴ فنجان پودر پیاز

۲ قاشق چایخوری پودر فلفل

۳ قاشق غذاخوری پاپریکا

۲ قاشق غذاخوری برگ جعفری خشک

۱/۲ فنجان نمک هیمالیا

 

طرزتهیه

۱. همه مواد را در یک شیشه کوچک بریزید.

۲. در شیشه را بسته و خوب تکان‌دهید.

۵. نمک طعم‌دار برای سیب‌زمینی سرخ‌کرده

این دستور، ۱/۴ فنجان نمک طعم دار به شما می‌دهد. می‌توانید از نمک سفره برای این چاشنی محبوب سیب‌زمینی سرخ‌کرده استفاده‌کنید. تخم کرفس، طعمی لذید را به این نمک چاشنی می‌دهد.

مواد موردنیاز

۱/۴ فنجان نمک

۱/۲ فنجان پودر سیر

۱/۲ فنجان پودر پیاز (اختیاری)

۱ قاشق چایخوری تخم کرفس

۲ قاشق غذاخوری پودر فلفل

 

طرز تهیه

۱. همه مواد را در یک شیشه کوچک بریزید.

۲. در شیشه را بسته و خوب تکان‌دهید.

ارزش غذایی نمک

نمک سفره که ما برای مصارف خانگی استفاده‌می‌کنیم دارای۹۷.۵ درصد کلرید سدیم و ۲.۵ درصد مواد شیمیایی مانند جاذب‌های رطوبت و ید است. حرارت بیش‌ازحد در دمای ۱۲۰۰ درجه فارنهایت، ساختار شیمیایی این نمک را تغییرمی‌دهد. نمک دریا، یک شکل تصفیه‌نشده طبیعی نمک است که مواد معدنی بیشتری مانند منیزیم و ید دارد و عاری از افزودنی است. بنابراین، نمک دریا، فواید بیشتری نسبت به نمک تصفیه‌شده دارد. ارزش غذایی نمک در پایین آمده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی