معاونت گردشگری، ادامهدهنده راه دولت گذشته؟
رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران با اعلام مخالفت صریح این صنف نسبت به ایجاد تشکلی جدید در گردشگری با عنوان انجمن حرفهای، تأکید کرد: ما نمیخواهیم معاونت گردشگری دولت تدبیر و امید را ادامهدهنده راه دولت گذشته بدانیم و توقع داریم عملکرد معاونت، قویتر و مفیدتر باشد.
رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران با اعلام مخالفت صریح این صنف نسبت به ایجاد تشکلی جدید در گردشگری با عنوان انجمن حرفهای، تأکید کرد: ما نمیخواهیم معاونت گردشگری دولت تدبیر و امید را ادامهدهنده راه دولت گذشته بدانیم و توقع داریم عملکرد معاونت، قویتر و مفیدتر باشد.
رضا اباذری در گفتوگو با خبرنگار گردشگری ایسنا به نامه اعتراضآمیز تشکلهای خصوصی گردشگری خطاب به مسعود سلطانیفر - رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - که بر مغایرت عملکرد و رویکرد این سازمان با شعارها و تصمیمات مقامات عالی رتبه کشور تأکید داشت، اشاره کرد و افزود: تشکلهای خصوصی گردشگری آن نامه را براساس حُسن نیت و دغدغهای که نسبت به اقتصاد نظام جمهوری اسلامی، صنعت گردشگری و چشمانداز کلان کشور داشتند، تهیه کردند و این حرکت کاملا دلسوزانه بوده است. سوای از این، هریک از تشکلها موظفاند منافع اعضای خود را حفظ و تأمین کنند و این اقدام در همین راستا بوده است.
وی در ادامه توضیح داد: در حال حاضر سه نوع تشکل در کشور وجود دارد، اتحادیهها که تابع قانون نظام صنفی هستند، انجمنهای صنفی که تابع ماده 130 و 131 قانون کار هستند و جوامع که تابع قانون ثبت تشکیل شدهاند، در هر حال سند بالادستی همه آنها قانون است، درحالی که سند بالادستی تشکل حرفهای، آییننامه است. این پرسش مطرح است که قانون حکم محکمتری دارد یا آییننامه؟
اباذری سپس به ماده 25 آییننامه «ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجهبندی و نرخگذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها» که در آن ذکر شده سازمان دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت تشکلهای تأسیسات گردشگری و نیز صدور مجوز برای اشخاص حقوقی برای فعالیت در تأسیسات گردشگری و سایر دستورالعملهای مورد نیاز در اجرای این آییننامه را تهیه و با تأیید رییس سازمان ابلاغ میکند، اشاره کرد و گفت: ما از این مادهی آییننامه استقبال میکنیم، ولی به شرطی که دولت برای ساماندهی به کمک ما آید نه برای ایجاد تشکل جدید. ما با تنوعی که در تشکلهای خصوصی گردشگری وجود دارد نمیخواهیم تشکل جدیدی ایجاد کنیم، بلکه بر ساماندهی تشکلهای موجود تاکید داریم.
وی ادامه داد: مسأله آن است که انجمنهای صنفی گردشگری با بیش از 20 دستگاه در ارتباط هستند، از جمله سازمانهای هواپیمایی و حج و زیارت و تعزیرات؛ بنابراین اگر هر یک از آنها بخواهند تشکلی ایجاد کنند، نوعی تفرقه و دوری پیش میآید و تمرکز از بین میرود، چرا که در آن صورت یک آژانس گردشگری در لحظه باید عضو چندین تشکل دولتی باشد.
رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران در ادامه با بیان اینکه آن نامه بر اساس حُسننیت توسط تشکلهای گردشگری و در راستای اعتماد به دولت تدبیر و امید و سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی و به دنبال توسعه صنعت گردشگری کشور امضا شده است، گفت: متأسفانه تشکیک در اعضای تشکلها اولین آسیب اجرای ماده 25 آییننامه «ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجهبندی و نرخگذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها» بود. دستکم روزی یک تماس تلفنی یا ایمیل از اعضا دریافت میکنیم که این تشکل حرفهای چیست و آن انجمن صنفی، دیگر چیست؟
وی افزود: موسسات گردشگری در سختترین شرایط شغلی به سر میبرند، بدون هیچ کمک و حمایت دولتی، بحرانهای اقتصادی مثل اختلافات نرخ ارز، مالیات بر ارزش افزوده و عوارضها را پشت سر گذاشتند، اگر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در چنین شرایطی نمیتواند به تشکلها کمک کند، باری به دوش این بخش نیز اضافه نکند.
اباذری به بیتوجهی معاونت گردشگری به نظر بخش خصوصی هنگام تنظیم این آییننامه اشاره کرد و گفت: ما از معاونت گردشگری خواستیم نظر انجمن صنفی دفاتر خدمات گردشگری و مسافرتی استان تهران را نیز دریافت کند، اما پاسخ آنها این بود که چون کار ملی و ستادی انجام میشود، به هماهنگی با تشکلها و انجمنهای استانی نیازی نیست. درحالی که طبق ماده 131 قانون کار، انجمنها و تشکلهای استانی، مستقل هستند.
رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر مسافرتی استان تهران اضافه کرد: چگونه این سازمان درباره تشکلها و اعضای آنها تصمیم میگیرد، درحالی که اعضای همان تشکلها در جریان آن تصمیمگیریها نیستند. این رفتار اساسا با سیاستهای تمرکززدایی دولت، خصوصیسازی و حمایت از بخش خصوصی در نظام جمهوری اسلامی منافات دارد.
او یادآور شد: منافع تشکلهای استانی با هر گونه تغییر سیاست به خطر میافتد. کمترین کار این بود که سازمان نظر ما را دریافت میکرد. برای همین ما مخالف ایجاد تشکل جدیدی با عنوان انجمن حرفهای هستیم.
اباذری درباره واکنش و یا پاسخ رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به مطالبه جمعی تشکلهای خصوصی گردشگری، گفت: تا این لحظه پاسخی برای آن نامه نگرفتهایم و منتظریم رییس سازمان جلسهای را به همین منظور برگزار کند.
12 مهرماه تعدادی از تشکلهای خصوصی گردشگری در نامهای خطاب به سلطانیفر، معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کردند: «از آنجا که اهتمام ویژه جنابعالی، حمایت دولت محترم، رؤسای قوا و تأکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاستهای برنامه ششم بهطور صریح توسعه و رونق صنعت گردشگری و در اولویت قرار گرفتن آن اعلام شده است و انتظار تحقق این مهم در بیانات همه مقامات عالی کشور از بخش خصوصی است، بهنظر میرسد که حرکت سازمان میراث فرهنگی در حوزه معاونت گردشگری اعم از تصمیمات، عملکرد، رویکردها و روشهای ارتباط با بخش خصوصی مغایر با شعارها و تصمیمات عالیترین مقامات کشور بوده و در جهت ایجاد موانع بیشتر در این صنعت پویا و اقتصادی است.»
در این نامه که به امضای جمشید حمزهزاده ، دبیر مجمع تشکلهای گردشگری و رییس هیأت مدیره جامعه هتلداران ایران، محمدعلی فرخمهر ، رییس اتحادیه هتلداران استان تهران، حسن انصاری ، رییس هیأت مدیره جامعه گردشگری الکترونیکی ایران، محمدحسن کرمانی ، رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، رضا اباذری ، رییس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر هوایی، گردشگری و زیارتی استان تهران، ابراهیم پورفرج ، رییس هیأت مدیره جامعه تورگردانان ایران و آرش نورآقایی ، رییس هیأت مدیره کانون سراسری انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری کشور رسیده، ضمن درخواست تعیین وقت فوری برای تشکیل جلسه، درخواستهایی برای تنطیم و اصلاح آییننامه و دستورالعملهای این سازمان با توجه به نظر بخش خصوصی مطرح شده است.
انتهای پیام