شمانیوز
شما نیوز

وزیر نیرو

بالاترین میزان بارش های اخیر در کشور افزایش تعداد سدها را می طلبد

بالاترین میزان بارش های اخیر در کشور افزایش تعداد سدها را می طلبد

در شرایط معمول تولید و مصرف گاز 700 میلیون مترمکعب است که 520 میلیون مترمکعب آن مربوط به بخش خانگی و 180 میلیون مترمکعب دیگر هم بین نیروگاه‌ها،‌صنایع و صادرات گاز در کشورهای همسایه تقسیم‌بندی شده است.

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از خبرگزاری فارس: رضا اردکانیان در برنامه نگاه یک در خصوص کاهش مصرف گاز و برنامه‌های وزارت نیرو در این خصوص گفت: این موضوع یکی از عرصه‌های کار بین دستگاه‌هاست، چرا که ما هر چقدر منسجم‌تر عمل کنیم، نتایج بهتری خواهیم گرفت. 

وی افزود: تجربه موفقی از تابستان امسال و تابستان سال گذشته داشتیم که اگر همراهی مردم در بخش خانگی، صنعت و کشاورزی نبود، مشکلات جدی در تابستان سال گذشته ایجاد می‌شد. 

اردکانیان گفت: این عرصه، عرصه‌ای است که اگرچه کند و زمان‌بر است، اما قطعا جواب خواهد داد و باید از این فرصت‌ها برای اصلاح شیوه مصرف استفاده کرد. 

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در شرایط معمول، 700 میلیون مترمکعب تولید و مصرف گاز در بخش‌های مختلف است که 520 میلیون مترمکعب مربوط به بخش خانگی بود و 180 میلیون مترمکعب هم میان نیروگاه‌ها، صنایع بزرگ و مقداری نیز برای صادرات گاز به کشورهای همسایه تقسیم‌بندی شده بود که در روزهای اخیر به 600 میلیون مترمکعب و حتی فراتر از آن هم رفته است.

اردکانیان گفت:‌ اولویت تأمین گاز بخش خانگی همانند تأمین آب و برق مشخص و محرز است، اما قطعا باید به دیگر جنبه‌ها نیز پرداخت، یعنی اگر 90 میلیون متر مکعب گاز در توافقات به نیروگاه‌ها به دلیل بخش مصرف بخش خانگی نصف شود، جبران آن سخت خواهد بود. 

* تعداد سدهای کشور به 214 خواهد رسید

وی در خصوص نقش احداث سدها و جلوگیری از سیلاب‌ها گفت: از 47 هزار سد بزرگ در جهان که نیمی از آن در چین احداث شده، عمدتا در نیمه دوم قرن بیستم بوده و کشورهای معدودی سدسازی خود را در قرن بیست و یک شروع کرده‌اند. 

اردکانیان ادامه داد: در سال 1357 تعداد 19 سد ملی ساخته شده در دست بهره‌برداری داشتیم که این رقم در حال حاضر به 183 سد رسیده که 37 سد مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم است. 

وی با بیان اینکه تعداد سدهای کشور به 214 سد خواهد رسید، گفت:‌طبق برنامه‌ریزی و مطالعات صورت گرفته، تا پایان دولت دوازدهم تعداد سدهای کشور به 214 سد خواهد رسید و همچنین شبکه‌های آبیاری و زهکشی به 2 میلیون و 254 هزار هکتار افزایش خواهد یافت.

* پیاده‌سازی موفق تعادل‌بخشی به آب‌های زیرزمینی در بعضی استان‌ها

وزیر نیرو در خصوص مقابله با حفر چاه های غیرمجاز گفت: برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز جزو تکالیف قانونی ماست، به همین منظور امسال تلاش شد که نه تنها در وزارت نیرو، بلکه با کمک دیگر وزارتخانه‌ها مثل وزارت کشور و دستگاه قضائی این تکلیف قانونی را به خوبی اجرایی کنیم،‌به همین منظور موفق شدیم اصلاح‌هایی در دستورالعمل‌های مربوطه اعمال کنیم،‌ به طوری که در حال حاضر در برخی استان‌های کشور، طرح تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی صرفه‌جویی خوبی در بخش آب صورت گرفته است. 

وی در خصوص اینکه چند درصد مردم الگوی مصرف برق را رعایت می‌کنند، گفت:‌ وزارت نیرو طرحی را با عنوان طرح جایگزینی کولرهای فرسوده گازی در دستورکار خود دارد که به همین منظور در زمان پیک در تابستان میزان مصرف برق به شکل قابل توجهی می‌تواند کاهش یابد. 

اردکانیان ادامه داد: میزان مصرف برق 56 هزار مگاوات است که بیش از 22 هزار مگاوات آن مربوط به دستگاه‌های سرمایشی است که 5 هزار مگاوات آن در دستگاه‌های دولتی و سازمان‌های عمومی مصرف می‌شود. 

* بهره‌برداری از 1200 میلیارد تومان پروژه آب و برق در سیستان و بلوچستان تا پایان سال

وی در خصوص سیل اخیر سیستان و بلوچستان و  خسارت‌های ایجاد شده گفت: شرایط آب و برق سیستان و بلوچستان مناسب است و هماهنگی سازمان‌های مرتبط موجب شد تا سیلاب اخیر سیستان و بلوجستان خسارت جانی به دنبال نداشته باشد. 

وزیر نیرو با بیان اینکه شرایط از حیث آب شیرین مورد نیاز در سیستان و بلوچستان مناسب است و بخش برق نیز مشکل ندارد، ادامه داد: تا پایان امسال 1200 میلیارد تومان پروژه در بخش‌های آب و برق استان سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: پروژه‌هایی که در استان تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید شامل نیروگاه،‌ خطوط انتقال و خط 400 کیلووات بم - زاهدان است که رینگ جنوب شرق کشور با بهره‌برداری از آن تکمیل می‌شود. 

اردکانیان خاطرنشان کرد: سیلاب‌هایی که از سال 89 به این سمت و در سال‌های 92 و 94 رخ داد، هر بار با خسارت‌های جانی مواجه بودیم،‌ اما یکی از درس‌های خوبی که از سیلاب فروردین در 24 استان کشور آموختیم آن بود که تلاش کنیم با هماهنگی سازمان‌های مرتبط سیلاب اخیر خسارت جانی به دنبال نداشته باشد و البته باید بگوییم همکاری مردم سیستان و بلوچستان هم در این موضوع نقش تأثیرگذار داشت. 

به گفته وی، بارش تجمعی در استان سیستان و بلوچستان در خشک‌ترین سال که 96 و 97 بود، 20 میلیمتر بود و پربارش‌ترین سال، سال‌های 92 و 93 نیز حدود 120 میلیمتر بوده است. بارش تجمعی ما تا دی‌ماه امسال در این استان نزدیک به 140 میلیمتر است که بالاترین میزان در پنجاه سال اخیر به حساب می‌آید. 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی