بورس
پیش بینی بورس امروز 2 آذر | بورس منفی می شود؟
روز گذشته (دوشنبه 1 آذرماه) روند بورس مثبت بود ولی برخی از کارشناسان بازار سهام معتقد هستند روند بازار سهام در پایان معاملات امروز (سه شنبه 2 آذرماه) منفی می شود.
به گزارش شما نیوز: روز گذشته (دوشنبه 1 آذر ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با رشد 20 هزار و 192 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 1 میلیون و 407 هزار و 127 واحدی قرار گرفت. در پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل هم وزن بورس، نیز، با رشد 3 هزار و 612 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 386 هزار و 938 واحدی قرار گرفت. در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است و سهامداران بورس امیدوار به تغییر روند بورس هستند.
برای پیش بینی بورس امروز (سهشنبه 2 آذر) به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه میکنیم. در روز دوشنبه شاخص کل بورس 20 هزار و 192 واحد صعود کرد و به رقم یک میلیون و 407 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز 3 هزار و 612 واحد رشد کرد و در رقم 386 هزار و 938 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 169 واحد بالا آمد و به رقم 20 هزار و 187 واحد رسید.
در پایان معاملات روز دوشنبه، 342 نماد رشد قیمت و 137 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 69 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 28 درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی بورس
روز دوشنبه در بورس نمادهای شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان)، شفن (شرکت پتروشیمی فناوران) و قنیشا (قند نیشایور) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز نمادهای شگویا (شرکت پتروشیمی تندگویان)، شکام (شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز) و ذوب (شرکت ذوب آهن اصفهان) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی بورس
در بورس نمادهای سنیر (شرکت سیمان سفید نیریز)، ختور (شرکت رادیاتور ایران) و خلنت (شرکت لنت ترمز ایران) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت ریل پرداز نوآفرین (حآفرین)، سرمایه گذاری مسکن الوند (ثالوند) و آ س پ (آ.س.پ) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار سهام
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز دوشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز سهشنبه است. در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد تقاضای 413 میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات دوشنبه 16 نماد صف فروش و 62 نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز یکشنبه 14 درصد کاهش یافت و 95 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 120 درصد رشد کرد و در رقم 508 میلیارد تومان ایستاد.
سهمهای پُرتقاضای بازار سهام
در روز دوشنبه سهام شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) با صف خرید 280 میلیارد تومانی برای دومین روز متوالی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شستا، نمادهای جم پیلن (شرکت جم پیلن) و آپ (شرکت آسان پرداخت پرشین) بیشترین صف خرید را داشتند.
سهمهای صفِ فروش بورس
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 36 میلیارد تومانی داشت. پس از وسخوز، نمادهای وسخراج (شرکت سرمایه گذاری استان خراسان جنوبی) و غصینو (شرکت صنعتی مینو) بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز سه شنبه 2 آذر ماه
روز گذشته پس از دو روز شاخص کل به کانال 1.4 میلیونی بازگشت. در حالی که روز شنبه شاخص رقم مهم یک میلیون و 400 هزار واحد را از دست داده بود و روز یکشنبه تا نزدیکی سطح حمایت بعدی –یعنی یک میلیون و 380 هزار واحد- پائین رفت، توانست در روز دوشنبه با صعود 20 هزار واحدی بار دیگر به کانال 1.4 میلیونی برگردد. روند سه روز گذشته تکرار روندی بود که در بازه طولانیتر در آبان ماه دو بار تکرار شده بود و شاخص در کریدور یک میلیون و 380 هزار واحد تا یک میلیون 440 هزار واحد در نوسان بود. حال این روند در شرایطی تکرار شد که علاوه بر روندهای درونی بازار و عملکرد سطوح حمایت و مقاومت بازار، عوامل بیرونی نیز بر آن تأثیرگذار بوده است. به طوری که از پیش بینی پذیری بازار سهام کاسته است.
از یک سو تائید و تکذیبهای آزادسازی قیمت خودرو و خبر قطع گاز شرکتهای فولادی تأثیر کاهنده بر شاخص بورس داشت و از سوی دیگر انتشار خبر افزایش سرمایه شستا (شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی) تقاضای این نماد بزرگ بورس تهران را افزایش داد به طوری که در دو روز اخیر این نماد صف خرید داشته است.
روز گذشته علاوه بر رشد شاخصهای بازار، پس از دو روز شاهد ورود پول حقیقی به بورس بودیم و سرانه خرید حقیقی بیشتر از سرانه فروش حقیقی بود. همچنین معاملات روز دوشنبه با مازاد تقاضای 413 میلیارد تومانی بسته شد که بیشترین رقم در دو هفته اخیر است.
بنابراین تحلیلگران خوشبین با تکیه بر روندهای درونی بازار معتقدند فاکتورهای عملکردی بازار سهام نشان از میل به صعود در بازار دارد. در مقابل تحلیلگران بدبین با استناد به روند میان مدت بورس در یک ماه اخیر معتقدند شاخص در یک کریدور 50 تا 60 هزار واحدی نوسان میکند و سطوح مقاومت و حمایت بازار که مقادیر کمینه و بیشینه این کریدور را میسازند بسیار قدرتمند هستند، در نتیجه شاخص در این محدوده نوسان میکند و در میان مدت خبری از روند صعودی نخواهد بود.
تحلیلگران خوشبین با تکیه بر روندهای درونی بازار و افزایش قیمت دلار در معاملات روز گذشته معتقدند امروز شاخص صعود میکند اما تحلیلگران بدبین میگویند به علت بی اعتمادی سهامداران به بازار، همواره پس از هر جهش شاخص موجی از فروش و خروج از بازار شکل میگیرد در نتیجه بازار امروز نزولی خواهد بود.