آیا اینستاگرام با سانسورهای اخیر به پایان راه در ایران نزدیک شده؟
سایه فیلترینگ که بارها در مقاطعی بر سر اینستاگرام، شبکه اجتماعی محبوب در میان جمع بزرگی از ایرانیان گسترده شده، حالا تیره و تارتر از همیشه ادامه حیات عادی این شبکه در ایران را تهدید میکند.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از تابناک: سایه فیلترینگ که بارها در مقاطعی بر سر اینستاگرام، شبکه اجتماعی محبوب در میان جمع بزرگی از ایرانیان گسترده شده، حالا تیره و تارتر از همیشه ادامه حیات عادی این شبکه در ایران را تهدید میکند.
هنوز فروردین ماه امسال به پایان نرسیده بود که آمریکاییها در تصمیمی عجیب، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادند و با سلسله اقداماتی سعی در اثبات تاثیرگذاری این تصمیم کردند، از جمله اعمال محدودیت در شبکههای اجتماعی.
اتفاقی که پیرو آن، صفحات منتسب به فرماندهان سپاه در امثال اینستاگرام توسط مدیران این شبکه مسدود شد و هنوز به ساعت و روز نرسیده، به انسداد صفحات برخی دیگر از مسئولان ایرانی نیز کشیده شد تا ثابت شود که مقصود غربیها چیزی جز سانسور نیست.
این را بسیاری از ایرانیان در روزهای اخیر به عینه دیده و درک کرده اند چراکه با ترور سردار سلیمانی و همراهانش در عراق، موجی از واکنشها در فضای مجازی شکل گرفت که واکنش اینستاگرام به آن، سانسور وسیع بود؛ وسیع و ادامه دار.
سانسوری که به فاصله چند روز از رویداد و به رغم آنکه واکنشها به این ترور تبدیل به موجی بزرگ در جهان شده، هنوز با قوت و قدرت در دستور کار مدیران این شبکه اجتماعی قرار دارد و البته محدود به استفاده از نام یا تصویر شهدای این ترور هم نیست.
کافی است چرخی در اینستاگرام بزنید تا دریابید حتی پرچم ایران نیز مشمول سانسور در این شبکه است. سانسوری عجیب که مدیران این شبکه ترجیح میدهند رباتها را مسئول اعمالش معرفی کنند و به این واسطه روی نکات عجیبش سرپوش بگذارند، اما کیست که نداند این ادعا دروغی بیش نیست.
رفتاری آزار دهنده و حتی توهین آمیز که ثابت میکند حمایت غربیها از جریان آزاد اطلاعات و امثال این ادعاها چیزی بیش از شعار نیستند و حتی از آن فراتر، امثال اینستاگرام تنها ابزارهایی در راستای سلطه جویی ایشان بر دیگر ملتها هستند. ابزاری برای آنکه ایشان ترور و تروریست را معنی کنند!
اتفاقی مشابه آنچه در تلاشند بر سر ایران بیاورند. ابتدا امثال حاج قاسم سلیمانی را در فهرست تروریست قرار میدهند و صفحه منتسب به وی را مسدود میکنند و بعد این فرد را ترور میکنند و با سانسور وسیع مانع از ابزار نظر درباره این ترور و اعلام انزجار از آن و تبلور وحدت در راستای انتقام جویی میشوند.
رفتاری که وقتی فاز نخست آن در فروردین ماه کلید خورد، برخی از مسئولان خواستار واکنش شدید به آن از جنس فیلتر کردن اینستاگرام شدند و حتی گفته شد حکم قضایی در این خصوص نیز صادر شده، اما بعد به محاق رفت و حالا هم زمزمههای اعمال آن در روزهای پیش رو شروع شده است.
اتفاقی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان آن را «یک بیآبرویی برای آمریکا» میخواند و تاکید میکند که «قطعا مقابل این حرکت خواهیم ایستاد» و رضا تقی پور، عضو شورای عالی فضای مجازی معتقد است که «باید تصمیم جدی در برخورد مقتدرانه با این شبکه اتخاذ شود.»
اظهار نظرهایی که نشان میدهد اینستاگرام به پایان فعالیت قانونی و بی مشکل در ایران بسیار نزدیک است. نزدیکتر از همیشه. اتفاقی که اگر رقم بخورد، با توجه به نیازمندی اتصال به این شبکه به اینترنت با سرعت بالا، بعید نیست پایان فعالیت وسیع کاربران پرشمار ایرانی در اینستاگرام باشد.