شمانیوز
شما نیوز

اختصاصی شمانیوز//

مهمترین اقدامات صالح‌آبادی در بازار پول و سرمایه

مهمترین اقدامات صالح‌آبادی در بازار پول و سرمایه

علی صالح‌آبادی به عنوان مدیرعامل شرکت بورسی و سرمایه‌گذاری امید معرفی شد. صالح آبادی دارای سوابق و تجارب بسیار ارزشمندی در حوزه مالی و اقتصادی کشور و عهده دار مسئولیت های بزرگی در بازار پول و سرمایه بوده است. مجموعه بانک سپه و شرکت امید مطمئن هستند که با توجه به قابلیت ها و توانمندی های ایشان این شرکت مسیر رشد و ترقی را به سرعت طی خواهد کرد.

به گزارش شمانیوز، علی صالح آبادی رئیس کل اسبق بانک مرکزی در دولت سیزدهم، روز چهارشنبه به عنوان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری امید وابسته به بانک سپه انتخاب و جایگزین سید بابک ابراهیمی شد. گروه مدیریت سرمایه گذاری امید از جمله شرکت‌های بورسی فعال در زمینه معادن، سیمان، ساختمان، انرژی و بازار سرمایه است که 70 درصد سهام آن به صورت مستقیم متعلق به بانک سپه است.

صالح آبادی مدیرعامل جدید شرکت سرمایه گذاری امید در مراسم معارفه خود، مجموعه مدیران، کارکنان بانک سپه و شرکت امید را جزو بهترین های نظام بانکی و اقتصادی کشور دانست و برنامه آینده خود را بر مبنای همکاری و هم‌افزایی تمامی کارکنان برای دستیابی به یک آینده درخشان با تحقق بهینه سازی پرتفوی شرکت امید معرفی کرد.

علی صالح‌آبادی زاده اول شهریور ۱۳۵۷ در سبزوار استان خراسان رضوی است که تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته مدیریت به پایان رساند. مدرک کارشناسی ارشد مدیریت مالی از دانشگاه امام صادق علیه السلام و دکترای مدیریت مالی را از دانشگاه تهران اخذ کرده است. وی‌ نخستین رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران از خرداد ۱۳۸۵تا آذر ۱۳۹۳ بود که پس از آن، مدیرعاملی بانک توسعه صادرات ایران از آذر ۱۳۹۳تا  مهر ۱۴۰۰ و بیستمین رئیس کل بانک مرکزی ایران  از ۱۴ مهر ۱۴۰۰ تا ۸ دی ۱۴۰۱ را عهده‌دار شد.

اگرچه نوسانات بازار ارز، انتقاداتی را نسبت به عملکرد بانک مرکزی در دوران تصدی مسئولیت علی صالح آبادی بر این نهاد مالی کشور ایجاد کرده بود، اما نگاهی به کارنامه وی در مدت ۱۵ ماه تصدی مسئولیت این بانک نشان می‌دهد؛ وی در طی این مدت، اقدامات موثری را در زمینه کنترل رشد نقدینگی و تورم، انضباط بخشی به عملکرد بانک ها ازطریق اقداماتی مانند کنترل رشد ترازنامه، حکمرانی ریال، اجرای کامل قوانین کلیدی از جمله قانون چک، ارتقاء شمولیت مالی، افزایش و بهبود تسهیلات پرداختی شبکه بانکی، تقویت وصولی های ارزی و.. انجام داده است.

صالح‌آبادی از اقتصاددانان و بانکداران ایرانی است که به عنوان اولین رئیس سازمان بورس و بنیانگذار این سازمان شناخته شده است. وی در سال ۱۳۸۵، حدوداً یکسال بعد از تصدی سمت دبیرکلی سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران و براساس قانون بازار اوراق بهادار که در سال ۱۳۸۴ تصویب شده بود، سازمان بورس و اوراق بهادار را به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه تأسیس کرد و خود با تصویب شورای عالی بورس به مدت حدود ۹ سال مسئولیت این سازمان را برعهده داشت.

صالح آبادی را به عنوان مدیری توسعه گرا می‌شناسند که نقش کلیدی در شکل گیری ساختار نوین بازار سرمایه داشتـه است.

از مهمترین اقدامات صالح آبادی در دوران طولانی تصدی ریاست سازمان بورس، تأسیس بورس های چهارگانه شامل (بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالای ایران، فرابورس ایران و بورس انرژی) در چارچوب قانون بازار اوراق بهادار و همچنین تأسیس شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، به عنوان پنج رکن اجرایی بازار سرمایه بود تا بدین ترتیب، نهاد ناظر بازار سرمایه از ارکان اجرایی این بازار منفک شود.

 از دیگر اقدامات صالح آبادی در سازمان بورس و اوراق بهادار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تأسیس نهاد‌های مالی جدید شامل صندوق‌های سرمایه گذاری، شرکت‌های تأمین سرمایه، شرکت‌های سبدگردان، مشاور سرمایه گذاری و سایر نهاد‌هایی که امروز، سهم قابل توجهی در توسعه بازار سرمایه و تأمین مالی از این بازار داشته‌اند.  

- توسعه و عملیاتی کردن ابزار‌های مالی جدید شامل انواع صکوک، اسناد خزانه اسلامی و .. که علاوه بر شرکت ها، دولت در حاضر بخش عمده‌ای از کسری بودجه خود را ازطریق انتشار این اوراق تأمین می‌کند.

- توسعه فناوری اطلاعات در بازار سرمایه، راه اندازی معاملات آنلاین به عنوان مهمترین زیرساخت فناورانه در تسهیل امکان سرمایه گذاری در بورس

- تسهیل در روند پذیرش شرکت‌های متعدد در بازار سرمایه، تنوع بخشیدن به شرکت‌ها و صنایع حاضر در بورس به ویژه در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی

- تکمیـل قوانین و مقررات بازار سرمایه، از جمله قانون توسعه ابزار‌ها و نهاد‌های مالی جدید

علاوه بر این، در دوره ریاست صالح آبادی در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار و کانون نهادهای مالی ایران تأسیس شد. وی بنیان‌گذار انجمن مالی اسلامی ایران است.

صالح‌آبادی در دوره ریاست خود بر سازمان بورس و اوراق بهادار ایران، کمیته فقهی این سازمان را راه‌اندازی کرد که کار آن نظارت شرعی بر بازار سرمایه بود.

او مسئولیت‌هایی همچون مدیر تالار منطقه‌ای بورس کرج و مسئول بررسی‌های سرمایه‌گذاری در شرکت سرمایه‌گذاری غدیر،  سازمان تأمین اجتماعی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) را در کارنامه فعالیت خود دارد.

مدیرعامل جدید شرکت سرمایه‌گذاری امید، عضو کمیته فنی هیئت خدمات مالی اسلامی IFSB مالزی نیز است.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین