۸۰درصد اقتصاد ایران در اختیار دولت است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مردم را از تصمیمگیری اقتصادی حذف کردهایم، گفت: ۸۰درصد اقتصاد ایران در اختیار دولت است.
به گزارش خبرنگار شمانیوز به نقل از تسنیم : عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مردم را از تصمیمگیری اقتصادی حذف کردهایم، گفت: ۸۰درصد اقتصاد ایران در اختیار دولت است.
محمدباقر قالیباف ظهر امروز در اجتماع بزرگ بسیجیان شهرستان طرقبه و شاندیز در حسینیه حضرت علی اصغر(ع) طرقبه با بیان اینکه اقتصاد ما تبدیل به اقتصاد دولتی شده است، اظهار داشت: امروز بیش از 80 درصد اقتصاد در اختیار دولت است و مردم در صحنه اقتصاد حضور ندارند و تصمیمگیر نیستند. ریشه اصلی فساد در حوزه اقتصاد از اقتصاد دولتی شروع می شود و خصوصیسازی اقتصاد به خصولتی یا خاصهسازی تبدیل میشود زیرا اصل اقتصادی که چنین کاری را انجام میدهد ریشه در اقتصاد دولتی دارد.
وی ادامه داد: هر چقدر در چنین اقتصادی مبارزه سلبی با فساد انجام بگیرد چون از ابتدای کار مشکلات وجود دارد، نارسایی ها به وجود می آید. ریشه نارکارآمدی امروز در اداره کشور با توجه به بررسیهای علمی و تجربیات در دنیا نشان میدهد به دلیل بزرگی دولت است زیرا توان حرکت ندارد.
وی افزود: من دیروز در راهپیمایی گفتم که اگر مردم به صحنه آمدند میخواهند بگویند که مشت به دهان دشمنان داخلی و خارجی میزنند و بگویند پای انقلاب ایستادهایم و نظام و کشور را دوست داریم ولی زیر بار این گونه اداره کردن کشور که اکنون وجود دارد نمیرویم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: شما که شک نداشتید وقتی تصمیم برای افزایش قیمت بنزین را میگیرید بر مردم فشار وارد میشود، روش بهتری انتخاب میکردید؛ یا حداقل قبل از آن با مردم در این مورد حرف میزدید. اگر این زخم گرانی و بیکاری را درمان نمیکنید زخم دیگری بر مردم وارد نکنید. قبل از گرفتن تصمیم برای گرانی بنزین ببینید چه صحبتهایی در یزد و کرمان زده شد. آن سخنان، پاشیدن نمک بر روی زخم مردم است.
قالیباف در ادامه گفت: این سخن را نمیپذیریم که شما بگویید ما اختیار نداریم و نمیتوانیم تصمیم بگیریم. شما نشان دادید که در همه جا هستید و تصمیم میگیرید اما هزینه تصمیم شما را مردم و رهبری میدهند. پس حق ندارید مطرح کنید که دارای اختیار نیستید. شما شک نداشتید با برخی تصمیمات فشارهای زیادی را مردم باید تحمل کنند بنابراین باید با آنها سخن میگفتید، حداقل اگر این زخم را درمان نمی کنید بر زخم گرانی و بیکاری نمک نپاشید.
وی تصریح کرد: روزی که بحث صندوق های رأی مطرح است مردم مهم می شوند ولی روزی که زمان تصمیم گیری برای کشور می شود هیچ حرفی با مردم نمیزنید و وقتی هم اشتباه می کنید حاضر به عذرخواهی ساده از مردم نیستید. ریشهاش هم اینجاست که وقتی اعتقادی به اداره کشور توسط مردم ندارید، کار هم به مردم واگذار نمیکنید.
محمدباقر قالیباف گفت: چرا عجولانه تصمیم گرفتید و چرا مردم را نامحرم دانستید و تصمیم خود را به آنها اطلاع ندادید؟ چرا با مردم حرف نزدید و به آنها نگفتید در این تصمیم سخت و دشوار ما را همراهی کنند؟ چرا هنوز بعد از 40 سال در مملکت داری در اجرای درست و کم هزینه یک تصمیم مشکل داریم؟ وقتی با مردم صحبت نمی کنند مجبورند تصمیم های شان را در تاریکی شب اجرا کنند.
عضو تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات آتی مجلس اشاره کرد و گفت: مجلس در رأس امور است اما بخشی از نارساییهایی که امروز در کشور وجود دارد به دلیل نوع نظارت مجلس بر امور است. اگر لازم به وضع قانون است، باید قانونگذاری شود. ما برای انتخابات مجلس باید افرادی را انتخاب کنیم که از نشاط و تخصص و تعهد به نظام و مردم برخوردار باشند. نمایندگان مجلس باید وکیل ملت باشند نه وکیل الدوله.