افسردگی، نخستین پیامد طلاق
یک روان شناس بالینی گفت: ضربههای روحی پس از جدایی باید ترمیم شود.
یک روان شناس بالینی گفت: ضربههای روحی پس از جدایی باید ترمیم شود.
محمد یعقوبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، اظهار کرد: بروز افسردگی و مشکلات روحی نخستین پیامد جدایی و طلاق است و پس از جدایی در صورتی که وابستگی خاصی میان زوجین باشد لازم است ضربه روحیترمیم شود.
وی با بیان اینکه نگرش جامعه به افراد مطلقه منفی است، اما در بلند مدت امکان تغییر نگرش وجود دارد، ادامه داد: در صورتی که یک امر در جامعه عمومیت یابد نگرش منفی نسبت به آن کمتر میشود و این دیدگاه منفی به پدیده طلاق زمانی تغییر میکند که قبح آن از بین رفته باشد.
این روان شناس بالینی تصریح کرد: باید توجه داشت که نگرش منفی به مسئله طلاق باید وجود داشته باشد تا قبح آن از بین نرود، زیرا در غیر این صورت زوجین به راحتی از هم جدا میشوند، اما این نگرش منفی نباید به اندازهای باشد که به یک زن مطلقه به دید منفی نگاه شود.
یعقوبی با اشاره به اینکه در صورتی که نگرشها بیش از اندازه منفی باشد زنان مطلقه نمیتوانند مجدد ازدواج کنند، افزود: حتی ممکن است در ازدواج دوم به دلیل اینکه برچسب مطلقه دارند بیشتر دچار مشکل شوند.
وی با بیان اینکه متاسفانه طلاق در زنان به لحاظ روحی بیشتر آسیب وارد میکند، گفت: زمانی که یک زن مطلقه وارد جامعه میشود سمت و سوی نگاهها به او نسبت به یک مرد بسیار بدتر است.
این روان شناس بالینی با بیان اینکه مهمترین مشکل زوجینی که طلاق میگیرند وجود فرزند است، ادامه داد: در مشاورههای طلاق از زوجین درخواست میشود تا برای بد جلوه دادن یکدیگر در مقابل فرزند تلاش نکنند زیرا ایجاد ذهنیت منفی نسبت به والدین، کودک را در دوران بلوغ دچار بحران و ایجاد هویت منفی میکند که تا پایان عمر همراه او خواهد ماند.
یعقوبی خاطر نشان کرد: در مواقعی که فرزند از والدینش میپرسد چرا از یکدیگر جدا شدید در جواب باید بگویند پدرت و یا مادرت خوب هستند ولی ازدواج مانند پیچ مهرهای است که اگر جنسش از طلا هم باشد اما به هم نخورد کارایی ندارد. باید کودک را قانع کرد پدر و مادر او مناسب یکدیگر نبودند و این موضوع در خصوص اقوام و فامیل مادری و پدری نیز همین گونه رفتار شود.
انتهای پیام