رپرتاژ آگهی/
آخرین اخبار سفر به کیش در شرایط کرونا
کیش در دوران کرونا با قرنطینه و محدودیتهای زیادی مواجه بود که با افزایش سرعت واکسیناسیون، بهتدریج روند بازگشت گردشگران به این جزیره زیبا مهیا میشود.
به گزارش شمانیوز: کیش یکی از مقاصد گردشگری محبوب و معروف بین ایرانیها است که حتی در طول فصل گرم تابستان نیز گردشگران زیادی را به خود جذب میکند. شیوع کرونا و بهتبع آن اعمال محدودیتها برای کنترل بیماری و ارتقای سطح سلامت جامعه یکی از وقایعی محسوب میشد که برای حدود دو سال کلیه شهرهای ایران از جمله کیش را تحتالشعاع قرار داده بود. این جزیره از ابتدای همهگیری، خسارتهای شدیدی را بهخصوص در زمینه اقتصادی متحمل شد.
شرایط پاندمی کرونا بهشکلی پیش رفت که منجر به لغو جشنواره تابستانی کیش در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ هجری شمسی شد؛ اتفاقی که بسیاری از متقاضیان تور کیش را ناامید کرد. با اینکه این اقدام ضربه شدیدی به کسبوکار و فعالیتهای گردشگری جزیره به حساب میآمد؛ همه مسئولان و مردم کیش بر این عقیده بودند که سلامت کیشوندان باید در اولویت قرار بگیرد. در این دوران صنوف جزیره همکاری خوبی با ستاد مقابله با کرونا داشتند تا پنج پیک بحرانی سپری شود. جزیره در سال ۱۳۹۹ شاهد کاهش ۵۰ درصدی گردشگران بود که فقط در فروردین آن سال خسارتی ۱۵ هزار میلیارد ریالی به هتلهای جزیره وارد کرد و بیکاری ۳,۰۰۰ کارگر را بههمراه داشت.
رکود نسبی در بازارهای تجاری از جمله خسارتهای کرونا در کیش بود که تا قبل از شروع پیک پنجم کرونا ادامه داشت. از اواسط تیر ماه ۱۴۰۰، کرونا روند صعودی گرفت و در مرداد ماه به اوج خود رسید؛ بهطوری که جزیره در وضعیت قرمز قرار گرفت و بهگفته مسئولان عمق بحران بالاتر از حد قرمز بود. برخی علت این امر را مسافرتهای بیش از حد در شرایط کرونایی و برخی دیگر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی میدانستند. در هر صورت مشخص است که عادیانگاری کرونا و زیرپاگذاشتن پروتکلها، پیک پنجم را رقم زد.
در این شرایط مسئولان تصمیم به اتخاذ راهکارهایی برای کاهش مرگومیر و ابتلای بیماران به کار بستند که از آن جمله میتوان به تعطیلی بازارها، کاهش مسافران، اشغال حداکثر ۲۰ درصد ظرفیت هتلها، تعطیلی سواحل و مکانهای ورزشی، جلوگیری از برگزاری تجمعات عزاداری و... اشاره کرد. در همین راستا رئیس مرکز توسعه سلامت کیش گفته بود:
جنگهای شبانه، موسیقیهای زنده رستورانها، غواصی و شناورهای تفریحی تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند بود.
طرح ممنوعیت تردد شبانه نیز همچنان از ساعت ۲۴ تا چهار بامداد وجود داشت و خودرو های متخلف ۲۱۰ هزار تومان جریمه میشدند.
در کنار رعایت محدودیتهای شدید کرونایی، روند واکسیناسیون در جزیره کیش در مرداد ۱۴۰۰ شدت گرفت و امیدها برای لغو محدودیتها و شروع گردشگری افزایش یافت تا پس از دو ماه پیک پنجم کرونا (تیر و مرداد)، دوباره آرامش نسبی به جزیره برگردد.
به این ترتیب، با کاهش زنجیره انتقال کرونا، کیش در ابتدای شهریور ۱۴۰۰ از حالت قرمز به نارنجی و زرد تغییر پیدا کرد. چنین شرایطی مقدمه بازگشایی جزیره به روی گردشگران را فراهم کرد تا سرانجام روزهای خوبی از لحاظ رونق اقتصادی و صنعت گردشگری پیش روی مردم بومی قرار بگیرد.
در روزهای پایانی تابستان، سفر به جزیره مرجانها برای گردشگران امکانپذیر شد و هتلهای چهار و پنج ستاره فعالیت خود را از سر گرفتند و مقررات بهداشتی را بهطور کامل رعایت کردند. با این وجود، اقامتگاههای بومگردی همچنان امکان فعالیت نداشتند.
بیشک بسیاری از گردشگران همچنان با دیده تردید به وضعیت کنونی جزیره مینگرند و از همین رو، لزوم بازتاب صحیح شرایط امنیت، ایمنی، سلامت و تدابیر بخشها و صنوف مختلف برای پذیرایی از گردشگران بیش از پیش احساس میشود. ضمن اینکه واکسیناسیون نباید بهانهای برای نقض پروتکلهای بهداشتی به حساب آید؛ چراکه رعایت آنها و ادامه واکسیناسیون میتواند نویدبخش فصول پاییز و زمستان با انبوهی از گردشگر باشد.
از آنجا که در مدت شیوع همهگیری کرونا، امکان برگزاری کنسرتها کمتر بود، تداوم روند مطلوب در جزیره میتواند اجرای کنسرتها را بههمراه داشته باشد. در واقع تسریع در روند واکسیناسیون و کاهش زنجیره شیوع ویروس کرونا باید در کنار رعایت پروتکلها باشد تا بهترین نتیجه حاصل شده و حرکت جزیره بهسمت رونق اقتصادی از سر گرفته شود. سیر نزولی ابتلا به کرونا همچنین باعث شد تا رئیس پلیس راهور کیش در اوایل شهریور از لغو محدودیت تردد شبانه در جزیره خبر دهد.
محدودیتها شامل تفریحات عمومی جزیره نیز میشد؛ بهنحوی که انجام شنا، پاراسل، غواصی، جت اسکی، آکواریوم و تفریحاتی از این قبیل فقط با رعایت پروتکلهای بهداشتی امکانپذیر بود و همچنان این موضوع وجود دارد. تفریحاتی مانند شاتل کیش که بهصورت چند نفره صورت میگرفت، حداکثر با چهار نفر اجرا میشود.
شیوع پایین بیماری در کیش باعث شد تا امکان سفر به جزیره در مهر ۱۴۰۰ وجود داشته باشد. در این ماه که آبوهوای مطبوع و دلچسبی بر جزیره حاکم است و از گرمای روزهای تابستان خبری نیست، گردشگران زیادی بازدید از این مقصد گردشگری و جاهای دیدنی کیش را در برنامه خود قرار دادند. مسافران کیش حتی در صورت تزریق هر دو دوز واکسن همچنان ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسکها و فاصلهگذاری اجتماعی هستند تا سفری ایمن و پر از آرامش داشته باشند. در نظر داشته باشید که امکان سفر هوایی و زمینی به جزیره کیش وجود دارد؛ گرچه از ورود وسایل نقلیه شخصی به جزیره ممانعت میشود.
بر اساس گزارشها، تا اوایل آبان ۱۴۰۰ بیش از ۷۰ درصد کیشوندان هر دو دز واکسن خود را دریافت کردهاند. به این ترتیب، منطقه آزاد کیش که با در اختیار داشتن ظرفیتها و زیرساختهای مناسب یکی از کانونهای گردشگری حوزه خلیج فارس به حساب میآید، میتواند دوباره به روزهای شکوفای قبل از کرونا برگردد.