بانک آینده
بررسی شاخصهای استحکام مالی بانک آینده در شبکه بانکی کشور
بانک آینده بهلحاظ استحکام مالی از بانکهای بینظیر شبکه بانکی است.
بر اساس ترازنامه بانک آینده منتهی به پایان سال 1401، مجموعه داراییهای بانک آینده 3,160 (سههزار و صد و شصت) هزار میلیارد ریال است که بالغ بر 880 (هشتصد و هشتاد) هزار میلیارد ریال آن به سرمایهگذاریهای بانک اختصاص یافته است. حدود 1,700 (هزار و هفتصد) هزار میلیارد ریال مربوط به تسهیلات اعطایی بانک به پشتوانه پروژههای عظیم و ارزشمند بانک و بالغ بر 410 (چهارصد و ده) هزار میلیارد ریال آن نیز بهعنوان سپرده قانونی نزد بانک مرکزی ج.ا.ایران، تودیع شده که همین میزان سپردهقانونی، معادل منابع چند بانک خصوصی است.
مجموع سه رقم سرمایهگذاری فوق بالغ بر 2,990 (دوهزار و نهصد و نود) هزار میلیارد ریال میشود که با در نظر گرفتن مجموعه داراییِ 3,160 هزار میلیارد ریالی بانک، مشخص میشود که حدود 95 درصد از داراییهای این بانک در سمت راست ترازنامه بازیافت بالایی دارند و هیچ مخاطره یا ریسکی بر آنها حاکم نیست.
بهطور کلی، بانکها عمدتاً داراییهایشان داراییهای کاغذی است؛ همچون تسهیلات که وثیقه آن ممکن است، چک، سفته یا قرارداد باشد که در وصول و بازیافت آنها، معمولا ابهاماتی وجود دارد. این درحالی است که عمده داراییهای بانک آینده داراییهای فیزیکی مطمئن و ارزشمندی هستند که گزارشهای هر یک از آنها پیش از این در سامانه کدال افشا شده است.