شمانیوز
شما نیوز

تب طلا/ آخرین تحلیل تکنیکال قیمت طلا

تب طلا/ آخرین تحلیل تکنیکال قیمت طلا

طی هفته اخیر قیمت هر اونس طلا نزدیک ۱.۵ درصد افزایش یافت و به ۲۶۳۴ دلار رسید که در تاریخ معاملات اونس جهانی کم‌نظیر بود و موجب رشد قیمت طلا و ارز در کشور شد.

به گزارش شمانیوز؛  در روزهای اخیر، قیمت هر اونس طلا نزدیک به ۱.۵ درصد افزایش یافت و به حدود ۲۶۳۴ دلار رسید، همچنین قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک با افزایشی معادل ۱.۳ درصدی به ۲۶۴۷ دلار نزدیک شد.

فدرال رزرو آمریکا در اجلاس چهارشنبه گذشته نرخ بهره را ۰.۵ درصد کاهش داد که به کاهش هزینه نگهداری طلا به ‌عنوان یک سرمایه غیرسودآور منجر شد و تمایل به خرید آن را افزایش داد. بر اساس آمار، قیمت طلا به‌عنوان یک دارایی امن در سال ۲۰۲۴ به میزان ۲۷ درصد افزایش‌ یافته که این بیشترین افزایش سالانه از سال ۲۰۱۰ به شمار می‌رود و همین موضوع موجب شده در پایان سال مالی آمریکا و برای تسویه‌حساب‌های مالی و بستن حساب‌ها در پایان دوره مالی، اکثر شرکت‌ها کارتر و تراست‌های آمریکایی به خرید طلا روی‌ آورند.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند با توجه به احتمال کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره در ۲ اجلاس آینده فدرال رزرو، روند صعودی قیمت طلا ممکن است ادامه نیابد. با این حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، از جمله درگیری‌ها در غزه و اوکراین، تمایل به طلا به ‌عنوان یک دارایی امن را افزایش داده است، همچنین کاهش ارزش دلار یکی دیگر از عواملی است که قیمت طلا را حمایت و خرید آن را برای دارندگان سایر ارزها ارزان‌تر می‌کند.

بازار جهانی طلا روند صعودی دارد

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در روزهای اخیر در این‌باره گفت: از هفته گذشته، شاهد افزایش ۵۹ دلاری در قیمت اونس جهانی طلا بوده‌ایم که این افزایش تا پایان هفته با نوسانات اندکی ادامه داشت.

وی با اشاره به میانگین افزایش بیش از ۵۰ دلاری اونس جهانی طلا گفت: آخرین قیمت ثبت‌شده دیروز برای هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۲۶۳۴ دلار بود که بالاترین قیمت اونس طلا در تاریخ به شمار می‌آید، همچنین بازارهای داخلی نیز با نوسانات افزایشی قیمت سکه و طلا روبه‌رو بودند، هرچند در برخی مقاطع کاهش‌هایی نیز مشاهده شد اما به طور کلی روند بازار در حال حاضر صعودی است.

بذرافشان رکوردشکنی قیمت طلا در بازارهای جهانی و نوسانات داخلی را دلیل افزایش قیمت طلای ۱۸ عیار به ۳ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان به ازای هر گرم دانست و افزود: با وجود افزایش قیمت‌ها، حباب سکه در این هفته نوسان چندانی نداشته و به‌طور کلی ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. در حال حاضر، هر قطعه سکه با حبابی معادل ۷ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در بازار ارائه می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: با وجود روند صعودی قیمت‌ها، بازار دچار التهاب و افزایش تقاضای کاذب نیست، بنابراین باید منتظر ماند تا ببینیم هفته آینده چه تحولی در بازار جهانی طلا رخ خواهد داد.

عوامل داخلی تأثیری در افزایش قیمت طلا ندارند

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا، در گفت‌وگو با روزنامه «وطن امروز»، اظهار کرد: کاهش نرخ بهره در آمریکا یکی از دلایل افزایش قیمت انس جهانی طلا است که موجب شده برای نخستین بار قیمت آن به ۲۶۳۴ دلار برسد. با این حال پیش‌بینی ادامه یا توقف این روند به تصمیمات و تحولات سیاسی بستگی دارد.

وی با اشاره به تأثیر افزایش انس جهانی بر قیمت طلا و سکه در کشور گفت: قیمت انس جهانی و بازار ارز ۲ عامل کلیدی در تعیین نرخ طلا هستند. در گذشته، مسائل داخلی عامل اصلی افزایش قیمت طلا در بازار داخلی بودند اما اکنون این عوامل تأثیر چندانی ندارند.

کشتی‌آرای با مقایسه قیمت طلا در ۲ هفته اخیر گفت: یکشنبه هفته گذشته، قیمت سکه ۴۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود که دیروز به ۴۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید. این افزایش حدود ۳ میلیون تومانی نشان‌دهنده افزایش قیمت طلا به میزان بیش از ۵۵ دلار در هفته جاری است.

کشتی‌آرای درباره افزایش حباب قیمت سکه توضیح داد: برخلاف روندهای معمول که با افزایش قیمت حباب سکه هم با افزایش همراه می‌شد، در حال حاضر حباب سکه نه تنها افزایش نیافته، بلکه کاهشکم ۲۰۰ هزار تومانی نیز داشته است. این امر به دلیل حراج سکه توسط بانک مرکزی در اتاق ارز و طلا در هفته گذشته رخ داد که موجب عرضه بیشتر سکه و در نتیجه توقف حباب قیمت سکه شد. وی توضیح داد: قیمت انس جهانی و بازار ارز از عوامل کلیدی در تعیین نرخ طلا به شمار می‌آیند.

کشتی‌آرای به افزایش قیمت هر گرم طلا در بازار داخلی اشاره کرد و گفت: هفته گذشته، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار ۳ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان بود و اکنون نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافته که دلیل آن نیز افزایش قیمت انس جهانی است.

وی درباره پیش‌بینی وضعیت قیمت سکه و طلا در روزهای آینده گفت: ادامه روندی که با کاهش نرخ بهره در آمریکا آغاز شده، به مسائل سیاسی و اقتصادی جهانی بستگی دارد که تا حد زیادی غیرقابل پیش‌بینی است.

کشتی‌آرای در توصیه به خریداران گفت: خرید و فروش را به آینده موکول نکنند و توضیح داد: بهتر است افراد در زمانی که قصد خرید طلا برای سرمایه‌گذاری یا فروش دارند، بدون انتظار برای تغییر قیمت، اقدام کنند زیرا نوسانات هیچگاه متوقف نخواهد شد.

این فعال بازار طلا نوسان قیمت را جزئی جدایی‌ناپذیر از بازار طلا، ارز و سکه دانست و گفت: این بازار مانند بازار سهام که همواره در حال تغییر از رنگ سبز به قرمز است، بازارهای مالی و اقتصادی نظیر طلا نیز دچار نوسان هستند، بنابراین سرمایه‌گذاران نباید به انتظار پیش‌بینی شرایط روزهای آینده، معاملات خود را به تأخیر بیندازند.

بازخوانی روند رشد جهانی قیمت طلا

مشاهدات حاکی از این است که قیمت طلا از ابتدای سال ۲۰۲۴ (از روز دوم ژانویه) بیش از ۵۷۰ دلار (نزدیک به ۲۸ درصد) افزایش یافته است. افزایش تقاضا و مصرف طلا از مهم‌ترین عوامل رشد قیمت آن به شمار می‌رود. بر اساس اعلام شورای جهانی طلا، سال گذشته میزان مصرف طلا در جهان به ۳۲۸۲ تن رسید و کشورهایی مانند چین، هند، آمریکا، ترکیه و ایران به ترتیب بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان طلا در این سال بودند.

تب طلا/ آخرین تحلیل تکنیکال قیمت طلا

آخرین تحلیل تکنیکال قیمت طلا

آخرین تحلیل تکنیکال قیمت طلا در داخل کشور به این شکل خواهد بود:

قیمت طلای ۱۸ عیار در یک ماه گذشته با افزایش چشمگیری مواجه شده و رشد ۱۶۳ هزار تومانی را تجربه کرده است. این فلز گرانبها که در ۳۱ مرداد به قیمت ۳ میلیون و ۵۷۵ هزار تومان معامله می‌شد، تا ۳۱ شهریور به رقم ۳ میلیون و ۷۳۸ هزار تومان رسید. این افزایش، بازدهی ۴.۵۶ درصدی را برای خریداران و سرمایه‌گذاران این حوزه به همراه داشت.

همچنین، هر مثقال طلای ۱۸ عیار طی ۳۱ روز شهریورماه افزایش نرخ قابل‌توجهی را شاهد بود. قیمت هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۷۰۶ هزار تومان افزایش یافت و مشابه طلا، بازدهی ۴.۵۶ درصدی را به ثبت رساند. به این ترتیب، قیمت هر مثقال از ۱۵ میلیون و ۴۹۳ هزار تومان در ابتدای ماه به ۱۶ میلیون و ۱۹۹ هزار تومان در پایان ماه رسید.

در عرصه بین‌المللی نیز قیمت اونس جهانی طلا در همین بازه زمانی شاهد افزایش قابل توجهی بود. اونس طلا طی یک ماه شهریور ۱۱۱ دلار افزایش قیمت را تجربه کرد و بازدهی ۴.۴۲ درصدی را به ثبت رساند.

در زمان نگارش این گزارش، قیمت اونس جهانی طلا به ۲۶۳۴ دلار رسیده است.

این رشد قیمتی در بازار طلا ناشی از عواملی نظیر تحولات اقتصادی و سیاسی بین‌المللی، نوسانات بازار ارز، و تغییرات تقاضا در بازارهای جهانی است.

با توجه به اهمیت طلا به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای سرمایه‌گذاری در مواقع بی‌ثباتی اقتصادی، افزایش قیمت آن نشان‌دهنده توجه بیشتر سرمایه‌گذاران به این بازار است.

پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آتی نیز نوسانات قیمت طلا همچنان ادامه یابد، بویژه با توجه به شرایط اقتصادی جهانی و روند تورم در کشورهای بزرگ.

قیمت بعد از ایجاد سقف تاریخی خود در قیمت ۳۹۳۴۴۰۰۰ ریال شروع به اصلاح و برگشت به سطوح پایین‌تر کرد. بعد از اصلاح حدود ۱۷.۵ درصدی، قیمت به منطقه تقاضا و بلاک شروع‌کننده مومنتوم صعودی رسید و محدوده قیمت ۳۲۴۲۲۰۰۰ معامله‌گران را ترغیب به خرید و ورود به بازار کرد.

بعد از چند بار نوسان در حوالی این بلاک، قیمت با برگشت روی سطح بلاک به سمت بالا حرکت خود را شروع کرد. شکست ۳ سقف پیاپی که در چارت مشخص شده است نشان از قدرت خرید و تقاضا در این ناحیه دارد.
قیمت یک مرتبه بعد از این صعود به ناحیه نوسانی قبل برگشت و فرصت خوبی برای خرید فراهم کرد.

در حال حاضر نزدیک به سقف کانال و محدوده عرضه قرار داریم و باید دید واکنش بازار به این ناحیه چگونه است.

با خروج معامله‌گران و شناسایی سود آنها امکان برگشت قیمت به محدوده‌های پایین‌تر وجود دارد. خط میانی کانال و بعد از آن محدوده‌ ۳۴۱۳۰۰۰۰ - ۳۵۲۱۶۰۰۰، قیمت‌های مناسبی را برای ورود به بازار در اختیار ما قرار می‌دهند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین