اختصاصی/شمانیوز
دیگر میتوانیم با عمارت مسعودیه «همداستان» شویم!
کتاب «قصههای مسعودیه؛ تهران در آینۀ یک عمارت» اثر بهنام ابوترابیان به زیور طبع آراسته شد.
به گزارش شمانیوز: عمارت مسعودیه از بدو احداث تا کنون هم محمل و هم شاهد رویدادهای متعددی بوده است؛ حوادثی که ایبسا تا امروز بیآنکه بدانیم، زندگی ما را در شهر تهران متأثر کرده است. این عمارت بالاتر از محل زندگی فرزند ارشد ناصرالدین شاه قاجار، یعنی مسعودمیرزا ظلالسلطان، خاستگاه و مادر بسیاری دیگر از نهادها و مؤسسات فرهنگی و آموزشی نوین بوده است؛ از دانشگاه تهران گرفته تا کتابخانۀ ملی، موزۀ ملی (ایرانباستان)، وزارت علوم، وزارت فرهنگ و هنر، سازمان میراثفرهنگی و ... . این کتاب که ماحصل تعمق و پژوهشی دو ساله است، با بیانی شیرین و در عین حال مستند، قصۀ عمارت را از پیش از احداث تا امروز، در مقاطع تاریخی مختلف شرح میدهد و به این ترتیب فرصتی برای همداستانی فراهم میکند. اگر تا پیش از این فقط میتوانستیم از دیدن گچبریها و کاشیکاریها و خوشنویسیها و اساسا فضاهای دلانگیز مسعودیه حظ کنیم، حالا این کتاب فرصتی برای «ملاقات» و انس فراهم میکند. دانستن قصههای مسعودیه آنجا را برای ما از حالت یک بنای قدیمی درمیآورد و باعث میشود به آن تعلق خاطر پیدا کنیم. حتی مؤلف کتاب سعی کرده است با مرکزیت این عمارت، بیان
روایتگونهای از تاریخ تهران و عمارتهای آن به مخاطبین عرضه کند. تهران در این کتاب، دیگر آن تهران شلوغ و پررفت و آمد و مزدحم و آلوده، که هر روز با آن سروکار داریم نیست، بلکه مکانی اصیل و پرخاطره است که آشنا شدن با زیباییهای پنهانش ما را دلبستۀ آن میکند. جای بسی خوشوقتی است که این کتاب ارزشمند با حمایت شرکتسرمایهگذاری عظام در مقام نهادی خصوصی که چند سالی است مسئولیت مرمت و احیای این مجموعه را بر عهده گرفته، به ثمر نشسته است و مسلما میتواند برای طیف وسیعی از مخاطبین از اهالی این شهر تا علاقمندان به تاریخ و میراث فرهنگی و خصوصا دوستداران مسعودیه خواندنی باشد. امیدواریم مطالعۀ این کتاب و دانستن ارزشهای شهرمان، انگیزه و الگویی باشد برای همۀ کسانیکه در زمینهای مشابه فعالیت میکنند. باشد که روزی برسد که به جای تخریب و از دست دادن میراثمان شاهد رونق این قبیل فضاها و فعالیتهای فرهنگی باشیم.
علاقه مندان به تاریخ و میراث فرهنگی می توانند «قصههای مسعودیه؛ تهران در آیینه یک عمارت» را به قیمت "جلد شومیز" ۳۹.۰۰۰ تومان و جلد "گالینگور" ۵۵.۰۰۰ تومان از کتابفروشیها تهیه نمایند.