شمانیوز
شما نیوز

بورس

بورس اصلاح می شود | دولت مصمم در ایجاد اصلاحات بورس

بورس اصلاح می شود | دولت مصمم در ایجاد اصلاحات بورس

معاون اقتصادی رییس جمهوری، گفت: بازار بورس در کشور تقویت خواهد شد و زیرساخت ها نیز بهبود پیدا می کند که این نیز یکی از بهترین کانال های سرمایه گذاری و جهش اقتصادی در کشور است.

به گزارش شما نیوز: بورس در اولین روز کاری هفته جاری (شنبه 8 آبان ماه) نزولی شد و شاخص کل بورس پس از افت ۱۸ هزار و ۲۲۶ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۳۷۵ هزار واحدی قرار گرفت و همچنین، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز ۱.۶درصد افت کرد. در در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است.
«محسن رضایی میرقائد» معاون اقتصادی رییس جمهوری امروز (پنجشنبه ۱۳ آبان) در پایان جلسه ستاد  تسهیل و رفع موانع تولید، در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: استان خوزستان ظرفیت های بسیار بزرگی برای یک جهش اقتصادی دارد؛ فقط کافی است صنایع پایین دست پتروشیمی، نفت، گاز، کشاورزی و... راه بیافتد که میلیاردها درآمد خواهد داشت. بنابراین در این دولت به این ابعاد توجه جدی خواهیم کرد و کمک می کنیم که بخش خصوصی استان خوزستان تقویت و احیا شود و نیز توسعه پیدا کند تا اشتغال و تولید استان در بخش خصوصی هم مثل بخش دولتی ادامه پیدا کند.
وی تصریح کرد: بازار سرمایه و بورس از مهم ترین بازارهای اقتصادی جهان و ایران است. لذا بخش مهمی از سرمایه گذاری ها همیشه از طریق بورس وارد تولید می شوند. در ایران کل بازار بوس در حال برنامه ریزی و اصلاحاتی است و دولت مصمم است که این اصلاحات را ادامه دهد که می تواند آینده خوبی برای بازار بورس چه در بازار اوراق بهادار و چه بورس کالا و انرژی و حتی بورس ارزی در کشور به وجود آید. بازار بورس در کشور تقویت خواهد شد و زیرساخت ها نیز بهبود پیدا می کند که این نیز یکی از بهترین کانال های سرمایه گذاری و جهش اقتصادی در کشور است.
معاون اقتصادی رییس جمهور در پایان درخصوص وضعیت زلزله زدگان نیز، گفت: یکی از اهداف ما در سفر به خوزستان این است که اقداماتی که برای زلزله زدگان دنبال می شود را پیگیری کنیم. آوار برداری ها شروع شده و اسکان موقت در حال انجام است و همه تلاش در استان بر این است که قبل از شروع فصل بارندگی و زمستان، مردم در نقاط خوبی مستقر شوند تا دچار آسیبی از سرما و بارندگی نشوند.

پیش بینی بورس برای هفته سوم آبان ماه

«همایون دارابی» کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا بازار بدهی و بازار سرمایه بر هم اثر می گذارند، ‌اظهار داشت: این دو بازار رقیب هم محسوب نمی شوند،؛ اما مانند تمام بازارها بر یکدیگر کنش دارند. بازار بدهی و بازار سهام و تمام بازارها، همگی بر یک بستری به نام نقدینگی قرار دارند. وقتی در یک بخشی شروع به جذب نقدینگی زیاد شود. بخش های زیادی دچار کمبود می شوند و نقدینگی وارد بخش دیگر خواهد شد.
وی ادامه داد: به همین علت اگر بازار بدهی ناگهان، اسکپنشن شود و یا نرخش بالا برود. ایجاد قطع نقدینگی در جاهای دیگر می شود. یعنی همزمان باعث ایجاد رکود در بازارسهام، بازار املاک و خودرو و.. خواهد شد. به همین علت، بازار بدهی با بازار سرمایه به هم واکنش دارند. اما رقیب هم محسوب نمی شوند. زیرا که به عنوان بازارهای پایه ای محسوب می شوند و در هر اقتصادی حاضر هستند و به نوعی یک ساختار ثابتی به حساب می آیند. بازار سهام، بازار بدهی و بازار طلا، املاک و ارز همگی بازارهایی هستند که در تمام اقتصادهای حضور دارند.
دارابی در مورد اخذ مالیات از بازارهای مسکن و خودرو و طلا برای جبران کسری بودجه و تاثیر آن بر بازارسرمایه، اظهار کرد: مسئله گرفتن مالیات یک مبحث پیچیده ای است. به این معنا که موارد کالایی بخصوص زمانی که ما با اقتصاد تورمی شدید روبرو هستیم. همواره منتقدان و موافقانی داشته است. در اقتصادی که تورم بالا دارد بهترین حالت آن است که مالیات مقطوع گرفته شود. یعنی نمی توان مالیات درصدی یا وابسته به قیمت اخذ شود.
این کارشناس بازار سهام، اظهار کرد: بهترین نوع مالیات در اقتصادهای تورمی، گرفتن یک رقم ثابتی در نقل و انتقالات و موارد دیگر است. اما باید دید که آیا امکان پذیر هست که بر روی بازار املاک و مستغلات مالیات گرفته شود یا نه. زیرا در مقطعی که خرید و فروشی رخ می دهد. دیگر ابزاری که بتوانیم مالیات را نقد کنیم. نداریم.
دارابی در پایان در مورد سخنان ریئسی درباره کمک به صندوق تثبیت  از سوی صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: براساس قانون برنامه بودجه، قرار بود هر ساله منابع ریالی صندوق توسعه به صندوق تثبت بازار داده شود. اما در سال های گذشته، این اتفاق رخ نداده است و این مورد یک مسئله ای است که هنوز در بازار مورد مطالبه قرار دارد. یعنی یک تکلیفی است که به بازار محول شده است. این مصوبه در دولت قبلی و سران سه قوه تصویب شده بود. اما این مهم است که اجرا شود. این قانون جز قوانین رفع موانع تولید است که کمکی را به صندوق تثبیت بازار داشته باشند.
وی در پایان در مورد روند بورس در هفته آینده، بیان کرد: با توجه به اقداماتی که در هفته پیش در بازار انجام شده است پیش بینی می شود که روند مثبت بازار ادامه پیدا کند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین