شمانیوز
شما نیوز

متناسب سازی حقوق بازنشستگان

خبرهای تازه از متناسب سازی حقوق بازنشستگان /متناسب سازی حقوق بازنشستگان متنفی شد ؟

خبرهای تازه از متناسب سازی حقوق بازنشستگان /متناسب سازی حقوق بازنشستگان متنفی شد ؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبرهایی تازه از متناسب سازی حقوق بازنشستگان ارائه داده است.

 متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به معنای تعدیل و افزایش مستمر حقوق بازنشستگان به تناسب شرایط اقتصادی و تورم است تا قدرت خرید آن‌ها حفظ شود.  متناسب سازی حقوق بازنشستگان  به بازنشستگان کمک می‌کند تا با چالش‌های مالی و هزینه‌های زندگی بهتر مقابله کنند و کیفیت زندگی خود را ارتقاء دهند.   متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان یکی از خواسته‌های اصلی این قشر از جامعه است و به عنوان نشانه‌ای از احترام و توجه به زحمات آن‌ها در طول خدمت به شمار می‌آید.   دولت‌ها معمولاً با بررسی مستمر وضعیت اقتصادی و نیازهای بازنشستگان، اقدام به اجرای برنامه‌های متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان می‌کنند تا عدالت اجتماعی برقرار شود.

طبق گفته میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور ، چندی پیش پرداخت مبلغی به عنوان علی‌الحساب برای بازنشستگان کشوری و لشکری انجام شد، اما از آنجا که پرداخت سازمان تأمین اجتماعی هم‌زمان با آن انجام نشد این شائبه پیش آمد که سازمان تأمین اجتماعی آن را انجام نمی‌دهد.

ولی داداشی، نماینده مردم آستارا و سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح جزئیات نشست این کمیسیون گفت: جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، معاونان سازمان و عارف نوروزی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، با موضوع اقدامات به عمل آمده، به‌ویژه در موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: یکی از سوالات مهم نمایندگان کمیسیون در موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ تأخیر در پرداخت ۳ میلیون تومان علی‌الحسابی بود که به حساب بازنشستگان کشوری و لشکری واریز شده بود. رئیس سازمان تأمین اجتماعی در این نشست اعلام کرد با مصوبه دولت و هماهنگی‌هایی که با هیات امنای تأمین اجتماعی انجام شد این پرداخت با چند روز فاصله از پرداخت بازنشستگان کشوری و لشکری انجام شد و فرایند متناسب‌سازی را با این پیش‌پرداخت آغاز کردیم.

داداشی ادامه داد: مسئله سهام بیمه کارگری، اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی، بحث متولی شدن سازمان تأمین اجتماعی در بحث درمانی، دغدغه‌ها و کمبود‌هایی که در این حوزه در سراسر کشور و به صورت موردی در حوزه‌های انتخابیه مختلف وجود داشته و دارد، از دیگر مسائل و دغدغه نمایندگان بود که در جلسه امروز کمیسیون اجتماعی مطرح شد؛ در مقابل رئیس سازمان تأمین اجتماعی کشور قول داد با تدابیری که قرار است اتخاذ شود، این کمبود‌ها را جبران کنند.

وی در ادامه با اشاره به حضور مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) در نشست کمیسیون اجتماعی و ارائه گزارش عملکرد و وضعیت شرکت‌ها و هلدینگ‌های تابعه شستا، گفت: نمایندگان سوالاتی در رابطه با انتصاباتی که در شرکت‌های زیرمجموعه شستا وجود داشته، شرکت‌های زیان‌ده و سودده شستا و تصمیماتی که قرار بوده برای شرکت‌های زیان‌ده این مجموعه گرفته شود از مدیرعامل شستا مطرح کردند و توضیحات لازم را دیافت کردند.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: البته گلایه‌هایی هم درخصوص عدم تعامل یا تعامل کم مدیران شستا با نمایندگان کمیسیون اجتماعی وجود داشت؛ مثلاً همکاران ما در کمیسیون به دنبال تعامل بیشتر با شستا برای انتقال خواسته‌های مردم و بهره‌وری بیشتر شستا بودند و گلایه‌هایی داشتند که مطرح و قرار بر این شد که هم شستا هم سازمان تأمین اجتماعی ارتباط خود با کمیسیون اجتماعی مجلس را تنگاتنگ کنند تا اگر نقاط ضعف یا نقاط کوری در قانون یا آئین‌نامه‌های مربوط به این حوزه وجود دارد، بتوانیم در مجلس برای ایشان باز کنیم و برای بهره‌وری بیشتر سازمان تامین اجتماعی و شستا که نقطه هدف آن تقریبا بازنشستگان عزیز کشور هستند؛ کمک کنیم.

همچنین میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کشور در حاشیه این جلسه با اشاره به واریز مبلغی به عنوان پیش‌پرداخت یا علی‌الحساب به حساب بازنشستگان در راستای اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: چندی پیش پرداخت مبلغی به عنوان علی‌الحساب برای بازنشستگان کشوری و لشکری انجام شد، اما از آنجا که پرداخت سازمان تأمین اجتماعی هم‌زمان با آن انجام نشد این شائبه پیش آمد که سازمان تأمین اجتماعی آن را انجام نمی‌دهد؛ در حالی که با مصوبه‌ای که دولت در این خصوص داشت و هماهنگی‌هایی که با هیات امنای تأمین اجتماعی انجام شد، به فاصله چند روز ما هم این علی‌الحساب را برای بازنشستگان سازمان پرداخت و عملاً بعد از ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه، فرایند متناسب‌سازی را با این پیش‌پرداخت آغاز کردیم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به جلسات امروز خود با بازنشستگان این سازمان، گفت: کمیته‌ای تشکیل شده که روند اجرای از این به بعد این مصوبه قانون برنامه هفتم توسعه در قالب صدور احکام و مسائل مختلف، نحوه اجرای متناسب‌سازی با اصلاحی که در بند (ر) جزء ۲ ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه بایستی اتفاق بیفتد و شرایطی که باید در لایحه دولت که به صورت دو فوریتی به مجلس ابلاغ شده، انجام شود را پیگیری می‌کنند و مشکلی برای اجرای آن نداریم.

موسوی در پایان با تأکید بر اینکه اساساً از قبل اعلام کردیم که مشکلی برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نداریم، تصریح کرد: همچنان موضعمان این است که در کنار بازنشستگان عزیز برای اجرای متناسب‌سازی حقوق ایشان خواهیم بود.

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان منتفی شد؟

در همین رابطه، صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این پرسش که بعد از واریز ۳ میلیون تومان به صورت علی‌الحساب بابت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، دیگر رقم جدیدی را بازنشستگان در حقوق خود مشاهده نکردند و به همین دلیل این شائبه ایجاد شده که متناسب‌سازی احتمالا منتفی شده است، گفت: خیر، متناسب‌سازی یک قانون است و قانون هم الزاما باید اجرا شود

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: من امیدوار هستم که دولت جدید حتما متناسب‌سازی را اجرا کند و این یک قانون است و باید هم اجرا کنند. ما داریم تلاش می‌کنیم و آیین‌نامه‌ها آماده شده است. امیدواریم آیین‌نامه در دولت هر چه سریع‌تر تصویب شود و به مرحله اجرا در آید.

مرتضوی در پاسخ به این پرسش که این ۳ میلیون تومانی که واریز شد، چند درصد از آن ۴۰ درصدی است که باید امسال به حقوق بازنشستگان اضافه شود؟ عنوان کرد: واقعا محاسبه نکرده‌ام. در بعضی جاها بیشتر از آن ۴۰ درصد است.

وی توضیح داد: افزایش حقوق هر کسی متفاوت است. حداقل‌بگیران یک وضعیت دارند و متوسط‌بگیران یک وضعیت دارند و حداکثربگیران هم یک وضعیت دارند. محاسبه نکردم تا ببینم چند درصد پوشش داده است. بعضا –به خصوص در صندوق تامین‌اجتماعی- بیشتر از ۴۰ درصد و بعضا متناسب با ۴۰ درصد و بعضا هم کمتر از ۴۰ درصد بوده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به این شائبه‌ها که شاید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان منتفی شده باشد، تاکید کرد: این یک قانون است. قانون با قانون متنفی می‌شود. متناسب‌سازی هم در قانون برنامه آمده است و هم در قانون بودجه.

مرتضوی خاطرنشان کرد: اعتبارات هم از محل یک درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده برای بازنشستگان کشوری و لشگری پیش‌بینی کرده‌اند، اما در حوزه تامین‌اجتماعی قرار شد از محل پرداخت مطالبات تامین‌اجتماعی پرداخت شود و حتما تجهیز منابع خواهد شد و اجرایی می‌شود.


 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی