شمانیوز
شما نیوز

تاسیسات بادی و خورشیدی چین دو برابر ظرفیت جهانی

تاسیسات بادی و خورشیدی چین دو برابر ظرفیت جهانی

​هم اکنون بر اهمیت عبور از سوخت فسیلی، کاهش تولید دی اکسید کربن و حرکت به سمت توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از پیش تاکید می‌شود و در این میان چین به دنبال رهبری در این حوزه و به صفر رساندن تولید دی اکسید کربن تا سال 2060 است.

معصومه قلباربند-خبرنگار شمانیوز ، بر اساس گزارشی که توسط سازمان بین‌المللی نظارت بر انرژی آمریکا منتشر شده است، چین به شدت برای توسعه قابلیت‌های خود در زمینه منابع انرژی تجدیدپذیر تلاش می‌کند، زیرا این روزها در حال ساخت تاسیساتی است که 180 گیگاوات انرژی خورشیدی و 159 گیگاوات انرژی باد اضافی را تامین می‌کند.

بر اساس مطالعه‌ای که به تازگی منتشر شد، چین به دنبال تقویت موقعیت خود به عنوان یک رهبر جهانی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر است، چراکه این روزها در حال ساخت تاسیساتی است که دو برابر بیشتر از سایر نقاط جهان انرژی بادی و خورشیدی تولید می‌کند.

میادین نوشت؛‌ چین، کشور پهناور آسیایی، با جمعیت زیاد (1.4 میلیارد نفر) و به عنوان یک کشور صنعتی تلقی می‌شود، در نتیجه بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانه‌ای در جهان است. به گفته دانشمندان این موضوع در چین به تنهایی باعث تسریع تغییرات آب و هوایی می‌شود. به همین خاطر چین متعهد شده است تا سال 2030 انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را تثبیت کرده یا کاهش دهد و سپس تا سال 2060 به انتشار صفر کربن  دست یابد.

چین همچنین به شدت برای توسعه قابلیت‌های خود در زمینه منابع انرژی تجدیدپذیر تلاش می‌کند، زیرا بر اساس گزارش سازمان نظارت بین‌المللی انرژی آمریکا، در این روزها تاسیساتی ایجاد می‌کند که طی آن 180 گیگاوات انرژی خورشیدی و 159 گیگاوات انرژی بادی به ظرفیت تولیدی این کشور اضافه می‌شود.   

بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی نظارت بر انرژی آمریکا، پس از چین، ایالات متحده  با 40 گیگاوات، برزیل با 13 گیگاوات، بریتانیا با 10 گیگاوات و اسپانیا با9 گیگاوات بیشترین ظرفیت انرژی تجدیدپذیر را در اختیار دارند. همچنین به گفته این سازمان، انتظار می‌رود که انرژی ترکیبی بادی و خورشیدی در چین امسال از انرژی تولید شده توسط زغال‌سنگ فراتر رود.

در همین راستا و در گزارش جداگانه‌ای که  منتشر شد، مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک (یک موسسه تحقیقاتی مستقر در فنلاند) خاطرنشان کرد که چین هیچ مجوز جدیدی برای پروژه‌های فولادی با سوخت زغال سنگ در نیمه اول سال 2024 صادر نکرده است.

بر اساس این مطالعه، که از یک تغییر رویکرداحتمالی در مورد نیمه اول صحبت می کند و در آن از سپتامبر 2020، زمانی که چین وعده انتشار گازهای گلخانه ای خود را برای سال های 2030 و 2060 اعلام کرد، چنین مجوزهایی صادر نشده است.

به گفته دانشمندان، گرم شدن آب و هوا باعث پر تکرارتر و شدیدتر شدن رویدادهای شدید آب و هوایی می‌شود. تغییرات آب و هوا در چین باعث شد،‌ مردم تابستانی را با گرمای شدید در شمال و باران‌های شدید در نیمه جنوبی تجربه کنند. این موضوع اهمیت صفر شدن  یا کاهش حداکثری در تولید گازهای گلخانه‌ای چین را دو چندان می‌کند. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی