شمانیوز
شما نیوز

کارت سوخت

دریافت کارت سوخت المثنی همچنان حضوری است

دریافت کارت سوخت المثنی همچنان حضوری است

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از مردم خواست برای دریافت کارت سوخت المثنی به صورت حضوری اقدام کنند.

به گزارش شمانیوز، اگرچه الکترونیکی‌شدن خدمات اداری یکی از ضروری‌ترین امکانات در ادارات بشمار می‌رود اما کماکان بسیاری از دفاتر خدماتی در کشورمان برای ارائه خدماتی همچون صدور کارت سوخت المثنی زیرساخت های لازم ندارند. این درحالی است که با شیوع کرونا درخواست مردم برای صدور کارت سوخت المثنی به صورت غیرحضوری افزایش یافته، اما شرکت ملی نفت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره صدور کارت سوخت المثنی به صورت غیر حضوری جواب منفی به شهروندان می‌دهد.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در پاسخ به پیگیری‌های خبرنگاران درباره درخواست‌های مردمی مبنی بر ارائه خدمت غیرحضوری صدور کارت سوخت المثنی اعلام کرد: «فرآیند درخواست کارت هوشمند سوخت المثنی بر اساس اطلاعات خودرویی پلیس راهور ناجا صورت می‌پذیرد و این امر، یک فرآیند بین سازمانی و مستلزم ایجاد زیرساخت‌هایی با ملاحظات فنی و امنیتی است. به همین دلیل غیرحضوری شدن این خدمت تاکنون امکان پذیر نشده است.

با توجه به گستردگی دفاتر پلیس+۱۰، هموطنان متقاضی کارت هوشمند سوخت المثنی، باید با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به این دفاتر مراجعه کنند».

بنابراین؛ در حال حاضر و با فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم، مالکان تمامی وسایل نقلیه شامل خودرو‌ها و موتورسیکلت‌هایی که کارت هوشمند سوخت آن‌ها مفقود شده، باید با مراجعه به دفاتر پلیس+۱۰ نسبت به ثبت درخواست صدور کارت سوخت المثنی خود اقدام کنند و به طور متوسط، حدود دو ماه زمان نیاز است تا کارت جدید هوشمند سوخت به دست این دسته از مالکان وسایل نقلیه برسد.

مدت زمان صدور کارت سوخت

شهرام رضایی، مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه از زمان تخصیص کارت تا زمان صدور ۳ ماه زمان لازم است، اظهارکرد: در چرخه تولید کارت سوخت ۴ نهاد و کارخانه درگیر هستند. زیرا برخی از قطعات از خارج تامین می‌شوند. البته تعطیلی اردیبهشت را پیش‌رو داشته‌ایم و تا زمان اعمال پروتکل‌های بهداشتی و راه‌اندازی مجدد فاصله زمانی وجود داشت که اکنون هم مشکل حادی نیست، حتی تاخیر زمانی کارت‌های خصوصی صدور آنها زیر دو ماه است و ما در حال کاهش آن هستیم.

وی ادامه داد: امکان ندارد درخواستی مبنی در کارت سوخت ۵ ماه زمان برده باشد. زیرا درخواست‌های مربوط به تیر در حال صدور و مربوط به خرداد در حال توزیع هستند به همین دلیل بهتر است متقاضیان برای پیگیری این موضوع به آدرس اینترنتی epolice.ir مراجعه و پیگیری کنند، چرا که ممکن است کارت سوخت برایشان ارسال شده باشد و منزل نبوده باشند، بنابراین بهتر است از این طریق پیگیری کنند.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اضافه کرد: تعداد تولید کارت در روز متناسب با درخواست متقاضیان و روزانه به ۵ هزار کارت می‌رسد که ظرفیت ۱۰ برابر این تعداد را هم داریم. وی یادآور شد: اکنون تعداد کارت‌های درخواستی در حد ۴۵۰ هزار باقی مانده که در حال ارسال است.

هشدارها درباره کارت سوخت

افرادی سودجو با هدف دستیابی به اطلاعات شخصی و کارت بانکی و کلاهبرداری از هموطنان و سوء استفاده‌های احتمالی اقدام به ایجاد  سایت‌های غیرمجاز کرده‌اند. بنابراین تنها سایت تحت پوشش و نظارت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به آدرس WWW.niopdc.ir‌ است که هیچگونه ثبت‌نامی برای صدور کارت سوخت در این سایت صورت نمی پذیرد.

در حال حاضر ثبت نام برای صدور کارت سوخت هوشمند المثنی فقط از طریق دفاتر پلیس +10 انجام می شود. شهروندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره شرکت ناجی 81240514 تماس بگیرند.

مدارک هویتی مالک برای درخواست المثنی کارت هوشمند

مالک برای درخواست المثنی کارت هوشمند باید مدارک زیر راه به همراه داشته باشد: برای اشخاص حقیقی، یکی از مدارک شناسایی معتبر مالک وسیله نقلیه شامل اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نیاز است. برای اشخاص حقوقی نیز معرفی نامه رسمی از سازمان یا شرکت مربوطه با امضاء و مهر مجاز به همراه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نماینده نیاز است. دارندگان وکالتنامه معتبر قانونی از مالک نیز می توانند با ارائه مدارک شناسایی معتبر شامل اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نسبت به اخذ خدمات مورد نیاز اقدام کنند.

در مورد خودروهای لیزینگی (خودروهای اجاره به شرط تملیک)، اسناد و مدارک در اختیار استفاده کننده خودرو شامل کارت خودرو ملاک عمل است. مدارک شناسایی وسیله نقلیه نیز شامل کارت شناسایی خودرو یا شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه یا بنچاق محضری به همراه بیمه نامه شخص ثالث معتبر می شود.

اما برای تکمیل فرم تعهدنامه در دفاتر پلیس +۱۰ واریز مبلغ ۱۰ هزار تومان در پایانه­های pos بانک ملت مستقر در این دفاتر و  اخذ رسید ثبت درخواست کارت هوشمند سوخت المثنی از کاربر، مراحلی است که باید طی شود.

کسانی که در سایت دولت همراه ثبت‌نام کرده‌اند، نیازی به ارائه درخواست المثنی ندارند. کارت سوخت این اشخاص از طریق اداره پست به آدرسی که اعلام کرده اند ارسال می شود.

نحوه پیگیری کارت هوشمند سوخت

متقاضیان کارت‌های هوشمند سوخت ابتدا باید وارد سایت www.epolice.ir شده و سپس بر روی گزینه کارت سوخت کلیک کنند. بعد در قسمت پیگیری صدور کارت سوخت نسبت به وارد کردن نوع و شماره پلاک خودرو اقدام و روی گزینه پیگیری کارت سوخت کلیک کنند.

در این قسمـت، شماره مرسوله پستی نمایان می‌شود که با کلیک روی گزینه شرکت پست که به رنگ آبی نوشته شده، وارد سامانه رهگیری مرسولات می‌شوید و با فعال کردن گزینه جست‌وجو، وضعیت کارت سوخت مشخص می‌شود.

متقاضیان به منظور اطلاع دقیق از وضعیت کارت سوخت هم با کلیک روی گزینه مشاهده جزئیات کامل مرسوله می‌توانند از آخرین وضعیت کارت خود باخبر شوند. هم‌چنین افرادی که کارت سوخت آن‌ها از سال ۱۳۹۴ صادر و در باجه‌های معطله پست مانده، می‌توانند در قسمت رهگیری مرسوله پستی آن را پیگیری کنند و با در دست داشتن کارت شناسایی معتبر و کارت و سند خودرو به اداره پست مورد نظر خود مراجعه و کارت سوخت خود را دریافت کنند.

اگر کارت سوخت مربوط به خودروهای نوشماره و یا ثبت‌نامی در سایت دولت همراه (GSB) باشد، مالکان باید مبلغ مصوب شده را بابت هزینه صدور کارت سوخت به متصدی تحویل دهنده کارت سوخت بپردازند.

شرکت ملی  پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده که متقاضیان در صورتی که در این باره سوال داشته باشند، می‌توانند به پورتال این شرکت با آدرس WWW.NIOPDC.IR مراجعه یا با شماره پاسخگویی ۰۹۶۲۷ تماس بگیرند.

کنترل مصرف سوخت با توجه به میانگین بالای مصرف سوخت، افزایش توان صادرات، مبارزه با قاچاق سوخت و اختصاص منابع حاصل از مدیریت مصرف به مردم به ویژه اقشار ضعیف و کم‌درآمد به صورت مستقیم و نیز کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها و شهرها از جمله اهداف اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین اعلام شده است.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین