۱۱ باور اشتباه در مورد موها که مانع زیبایی و رشد مو میشود
بسیاری از ما پول زیادی را صرف خرید محصولات مراقبت از مو میکنیم و توجه ویژهای به نکات مربوط به روشهای نگهداری صحیح از مو داریم، زیرا مو عضوی از بدن است که زیبایی صورت را تکمیل میکند...
بسیاری از ما پول زیادی را صرف خرید محصولات مراقبت از مو می کنیم و توجه ویژه ای به نکات مربوط به روش های نگه داری صحیح از مو داریم، زیرا مو عضوی از بدن است که زیبایی صورت را تکمیل می کند. هرقدر مو سالمتر باشد، طبیعتا وقتی بلند می شود، ظاهر زیباتری خواهد داشت. اما اگر موها ضعیف و شکننده باشند، چه در حالت کوتاه و چه در حالت بلند ظاهر جذابی نخواهند داشت. در ادامه قصد داریم به معرفی ۱۱ باور اشتباه در مورد موها که مانع داشتن موهای زیبا و بلند می شود، بپردازیم.
۱. ریزش مو همیشه نشانه ی نگرانکننده ای است
هر روز حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ عدد تار مو می ریزد. اما موی انسان سالی دو بار، معمولا بهار و پاییز، وارد «فاز تِلوژِن» یا «فاز استراحت فولیکول مو» می شود. طی این مرحله، حجمی از مو میریزد و سپس در مرحلهی بعدی، یعنی فاز آناژِن، موی جدید در فولیکول های خالیشده می روید. ریزش مو وقتی نگران کننده است که بیش از دو بار در سال و طولانی تر از یک ماه باشد که در اینصورت باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
۲. بعضی شامپوها باعث افزایش سرعت رشد مو میشوند
حتی قویترین داروهای هورمونی نیز نمی توانند سرعت تقسیم سلولی را بالاتر ببرند. بههمین علت، هیچ شامپویی هم قادر به افزایش سرعت رشد مو نیست. هر تار مو معمولا یک سانتیمتر در ماه رشد می کند، اما سرعت رشد مو بهطور کلی پدیده ای ژنتیکی است.
۳. سشوار به مو آسیب می زند
سشوار و سایر لوازم حرارتی مو فقط زمانی به موها آسیب می زنند که مستقیماً روی موها استفاده شوند. اما اگر از محصولات مراقبتی مو مانند فوم یا اسپری محافظ حرارتی استفاده کنید، دیگر نیازی به نگرانی نیست.
۴. شامپو و نرمکننده را باید به همه جای مو زد
در واقع، شامپو شوینده ی پوست سر است و نه مو. بههمین علت شامپو را باید به ریشه ی مو زد و همان کفی که حین آب کشی به ساقه ی موها می خورد، برای تمیزشدن کل ساقه ی مو کافی است. اما برعکس، نرمکننده را باید فقط به ساقه ی مو زد. ریشهی مو بهطور طبیعی سالمتر از ساقههاست و زودتر هم چرب می شود. پس دیگر نیازی به اثر مرطوب کنندگی نرم کننده روی ریشه ها نیست.
۵. کوتاه کردن مو باعث افزایش سرعت رشد مو می شود
کوتاه کردن مو هیچ تأثیری روی سرعت رشد مو ندارد، زیرا مو از ریشه رشد می کند و نه از قسمت انتهایی ساقه. به علاوه برخلاف تصور عموم، تراشیدن سر موجب پرپشتی مو نمی شود، زیرا تعداد فولیکول های مو در هر فردی به مسائل ژنتیکی بستگی دارد.
۶. اصلاح موی کودکان تا قبل از یک سالگی باعث افزایش ضخامت تار مو می شود
موی کودکان شبیه کرک است و اغلب اوقات رنگ دانه ندارد. اگر موی کودک تان را بزنید، مو با حالتی شبیه موی بزرگسالان شروع به رشد می کند و به همین علت اشتباها تصور می شود که تار موی کودک ضخیم تر شده است، در حالی که چه موی کودک تان را تا قبل از یک سالگی بزنید و چه نزنید، در هرصورت موی سرش ضخیم تر و پرپشت تر خواهد شد.
۷. کراتینهکردن مو ضرری ندارد
فرمول ماده ای که جهت کراتینه کردن یا همان صاف کردن مو استفاده می شود، طی سال ها تقویت شده است. این ماده در ابتدا حاوی فرمالدهید بود که در کالبد شکافی مصرف داشت. اما امروزه در فرمول کراتینه های صافی همان ترکیباتی دیده می شود که در گذشته جهت فرکردن مو با مواد کاربرد داشتند. بنابراین کراتینه کردن موها جهت صافی روش مناسبی در مراقبت از موها نیست، بلکه بیشتر یک روش آرایشی برای افزایش زیبایی ظاهری مو محسوب می شود تا یک روش مراقبتی.
۸. بلوندها موهای کم پشت تری دارند
مطالعات نشان داده است که اتفاقا موهای بلوندها از کسانی که موهای طیف قهوه ای و قرمز دارند، پرپشت تر ولی نازک تر است. بههمین دلیل موبلوندها نمی توانند ادعایی درمورد ضخامت موهایشان داشته باشند. این در حالی است که موقرمزها موهای خیلی کم پشتی دارند، اما موهایشان ضخیم ترین و محکم ترینِ موهاست و به دلیل همین ویژگی ها، موهایشان سالم و سرحال به نظر می رسد.
۹. مدل دم اسبی یا گوجه ای باعث ریزش مو می شود
بستن مو بهشکل دم اسبی یا گوجه ای فقط درصورتی زیان آور است که موهایتان را به قدری محکم ببندید که سرتان درد بگیرد. بنابراین مدل بستن مو به خودی خود تأثیری در ریزش مو ندارد.
۱۰. موهای مردان با موهای زنان فرق دارد
ساختار موی مردان و زنان شبیه هم است، اما تفاوت شان در نحوه ی مراقبت از موهاست. چون خانم ها مدام موهایشان را رنگ می کنند یا بهتر بگوییم بیشتر با موهایشان ور می روند، موهایشان نازک تر می شود. درحالی که آقایان در مورد موهایشان محتاطانه تر رفتار می کنند و به همین دلیل است که موهایشان اغلب اوقات پرپشت تر و سالم تر باقی می ماند.
۱۱. شوره ی سر واگیردار است
شوره ی سر نشانه ی بیش فعالی غدد چربی پوست (غدد سِباسه هم می گویند) است که باعث افزایش پوسته پوسته شدن سر می شود. پس شوره ی سر واگیردار نیست و مثلا اگر شانه ی کس دیگری را که شوره ی سر دارد، به موهایتان بزنید، شوره ی سر نمی گیرید. اما به هر حال در مورد لوازمی که با پوست و مو سر و کار دارند، باید لوازم شخصی خودتان را داشته باشید.
منبع: چطور