طالبان
طالبان عکاس ایرانی را آزاد کرد
طالبان افغانستان عکاس ایرانی را آزاد کرد.
به گزارش شمانیوز، احمد حلبی ساز عکاس ایرانی که چندی پیش به دست طالبان گرفتار شده بود، آزاد شد. احمد حلبی ساز بعد از ورود به افغانستان از مرز هرات، توسط طالبان بازداشت شده و بعد از ۴ روز بازداشت توسط طالبان افغانستان، آزاد شد.
این عکاس ایرانی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی خبر آزادی اش را اینگونه اعلام کرد:
آزاد شدم. حالم خوبست و باز عکس خواهم گرفت که کاری جز این بلد نیستم در جهان. عذر میخوام اگر نگرانتان کردم. به زودی به کابل می رود. من دوستتان دارم. من دوستتان دارم.
لازم به ذکر است، طبق نظر محمد اکبر آقا فرمانده میدانی پیشین و رهبر شورای عالی نجات افغانستان، طالبان مایل به برقراری رابطه با روسیه، ایران و پاکستان است.
فرمانده میدانی پیشین و رهبر شورای عالی نجات افغانستان پیش از این گفته بود: ما باید روابط گستردهای با مسکو برقرار کنیم زیرا این به نفع طالبان و روسیه است. ایران و پاکستان نیز کشورهایی هستند که خواستار برقراری رابطه با آنها هستیم. آنها به ما نیاز دارند و ما نیز به آنها نیاز داریم.
این مقام طالبان افزود: این گروه هیچ اعتراضی به وجود سفارت آمریکا در کابل ندارد ولی واشنگتن نگران این مسأله است.
وی همچنین گفت: پیش از حمله ایالات متحده به افغانستان، امکان برقراری روابط خوب با واشنگتن وجود داشت. اما پس از حمله جنایات و روابط آنها وخیمتر شد.
گفتنی است، طالبان که خود را امارت اسلامی افغانستان مینامند، یک جنبش و یک سازمان مذهبی-نظامی اسلامگرای دیوبندی متشکل از روحانیان اسلامگرای سنی در افغانستان است. حکومت ها و سازمان های متعددی آن را تروریستی قلمداد کردهاند. تخمین زده شده طالبان در سال ۲۰۲۱، ۷۵٬۰۰۰ جنگجو داشته باشد. طالبان گفتهاند هدفشان اعاده صلح و امنیت به افغانستان، از جمله خروج سربازان غربی، و اعمال نسخهشان از شریعت است، که زمانی قدرت داشت.طالبان در سطح بینالملل به دلیل کشتار مردم غیرنظامی افغان، تروریسم، تفسیر و اجرای شدید و خشن آنها از احکام اسلام که منجر به برخورد وحشیانه با بسیاری از افغانها شده، محکوم شدهاند. از لحاظ ایدئولوژیک، تفکر طالبانی بر روی بنیادگرایی اسلامی مبتنی بر دیوبندی، و قواعد و رسوم قوم پشتون همچون پشتونوالی است.
طالبان پس از تصرف افغانستان، از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ با نام امارت اسلامی افغانستان بر تقریباً سه چهارم این کشور حکومت کرد. در این سالها، کشورهای پاکستان، امارات متحده عربی و عربستان سعودی تنها سه کشوری بودند که طالبان را به رسمیت شناختند.طالبان پس از حمله آمریکا به افغانستان که موجب برکناری آنان از قدرت شد، از سال ۲۰۰۶ بار دیگر ضمن اعلام موجودیت، با دولت مستقر افغانستان مبارزه مسلحانه کردند و در بیشتر قسمتهای جنوب افغانستان به ویژه قندهار و هلمند نفوذ کردند. از آن زمان، طالبان با نیروهای آمریکا و ناتو نیز در جنگ هستند. رهبر کنونی طالبان پس از کشته شدن ملا اختر منصور، از سال ۲۰۱۶ مولوی هبتالله آخوندزاده است. در ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ (۲۹ فوریه ۲۰۲۰) طالبان و ایالات متحده آمریکا در قطر توافقنامهای برای بازگرداندن صلح به افغانستان امضا کردند.
طالبان و متحدانشان در طول سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، مرتکب قتلعام علیه غیرنظامیان افغان شدند، از تأمین غذا برای ۱۶۰٬۰۰۰ غیرنظامی گرسنه توسط سازمان ملل جلوگیری کردند و با سیاست زمین سوخته، مناطق وسیعی از زمین حاصلخیز را سوزاندند و دهها هزار خانه را ویران کردند. آنها در طول حکومت خود سرگرمیها و فعالیتهایی مانند پرواز بادبادک و نگهداری پرندگان به عنوان حیوانات خانگی را ممنوع کردند و اقلیتهای مذهبی و قومی را مورد تبعیض قرار دادند. طبق اعلام سازمان ملل متحد، طالبان و متحدان آنها مسئول ۷۶٪ از تلفات غیرنظامیان افغان در سال ۲۰۱۰، ۸۰٪ در ۲۰۱۱ و ۸۰٪ در سال ۲۰۱۲ بودند. طالبان همچنین دست به نسلکشی فرهنگی زده و بناهای تاریخی بسیاری از جمله بوداهای معروف ۱۵۰۰ ساله بامیان را تخریب کردهاست.
برخی گزارشات تایید نشده حاکی از آن است که مقبره احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان توسط طالبان تخریب شده است. برخی کاربران شبکه های اجتماعی تصویری از تخریب مقبره احمد شاه مسعود، قهرمان ملی افغانستان توسط طالبان را به نشانه انتقاد منتشر کرده اند چراکه طالبان پیش از این اعلام کرده بود که کنترل آرامگاه احمد شاه مسعود که در نزدیکی مرکز پنجشیر قرار دارد را به دست گرفته است.
عناصر مسلح طالبان ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر کرده اند و مدعی شده اند که وارد آرامگاه احمد شاه مسعود شده اند.