بیوگرافی پانته آ بهرام و همسرش +عکس فرزند و خانواده
پانتهآ بهرام (Pantea Bahram) متولد ۱۳ اسفندماه ۱۳۴۸ در تهران است. بازیگر ایرانی تئاتر ، سینما و مجموعههای تلویزیونی است. او دانشآموختهٔ مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما و ادبیات نمایشی است.
بیوگرافی پانته آ بهرام
پانته آ بهرام بازیگر سینما و تلوزیون و تئاتر متولد 13 اسفند 1348 در تهران می باشد و 48 سال سن دارد.
تحصیلات: بهرام در مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما در رشته ادبیات نمایشی تحصیل کرده است.
او در سال 1367 با ورود به مدرسه ی هنر و ادبیات صدا و سیما، در رشته ی بازیگری فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 1370 از مدرسه ی هنر و ادبیات فارغ التحصیل شد. سال 1371 در رشته نمایش نویسی در دانشگاه پذیرفته شد و سال 1375 نیز فارغ التحصیل گردید.
او از بدو ورودش به مدرسه هنر و ادبیات در تئاترهای مختلفی به ایفای نقش پرداخت و در سینما و تلویزیون نیز فعالیت نمود.
وی این روزها در حال بازی در سریال عاشقانه به کارگردانی منوچهر هادی می باشد.
ازدواج و همسر
پانته ا بهرام در آخرین مصاحبه خود در تلویزیون در خصوص ازدواج خود از دادن توضیح خودداری کرد و احتمالا وی تا کنون ازدواج نکرده است. عکسی از یک دختر بچه به عنوان دختر وی منتشر شده است که طبق گفته ی خودش وی اصلا دختری ندارد و آن عکس گندم خواهر زاده اش می باشد.
پانته آ بهرام و همسرش
پانته آ بهرام و پدرش و دختر خواهرش
گفتگو با پانته آ بهرام
متفاوت ترین بازیگر سینما و تلویزیون هستم
پانتهآ بهرام در خصوص لقبی که اهالی سینما به آن دادند گفت: من متفاوتترین بازیگر سینما و تلویزیون هستم زیرا بازیگری را با احترام به این شغل و جدیت آغاز کردم و این حرفه برایم یک شغل دم دستی نبود.
وی افزود: بازیگری من با تئاتر کلید خورد و همه میدانند که تئاتر نه پول و نه شهرت دارد؛ من قدرتمند، درست و دقیق به راهم ادامه دادم و در سن 19 سالگی به دلیل بازی در تئاتر بهرام بیضایی جایزهی تئاتر فجر را از دست رئیس جمهور اسبق گرفتم.
بازیگر فیلم “چهار شنبه سوری” اظهار داشت: من سعی کردم در تمام این سالها استانداردهای بازیگری را رعایت کنم و به نظر خودم جزء با کیفیت ترین بازیگران ایران هستم.
وی ادامه داد: وقتی با دانش و علاقه وارد حرفهای شوی قطعا در آن موفق خواهی شد و اگر به شغلت احترام بگذاری و آن را به نحو احسن انجا دهی پول به دنبالش میآید. از سویی افراد باید سریع تکلیف آیندهی خود را مشخص کنند و به زندگیشان جهت دهند. گاهی اوقات من فرد 50 سالهای را میبینم که علاقه مند به بازیگری بوده و در پی رسیدن به این شغل است و من چارهای جز افسوس خوردن برای این فرد ندارم؛ البته درست است که هیچ زمانی برای شروع دیر نیست اما اقدام زو تر سبب نتیجه گیری بهتر میشود.
بهرام در خصوص وضعیت کنونی بازیگران سینمای ایران عنوان کرد: در همه جای دنیا دو دسته بازیگر سطحی و استخوان دار داریم.
این بازیگر ادامه داد: من نام مافیا را در سینما ی ایران نمی برم و به نظرم مافیا وجود ندارد. در سینمای ما همچون بازی شطرنج دو جناح سفید و سیاه وجود دارد و من به دلیل بلد نبودن این بازی جزؤ هیچ گروهی نیستم. من سالها در سینما به جای شطرنج تخت نرد بازی کردم و منچ انداختم چون به نسبی بودن جهان و بینابین بودن آن اعتقاد دارم.
عکس دختر خواهر پانته آ بهرام
وی در ادامه افزود: سینما در کشور ما یک محصول وارداتی است و بسیاری از شرایط لازم را ندارد برای مثال بازیگران خارج از کشور برای بیشتر دیده شدن زمینههای نمایش گری زیادی دارند اما در ایران یک بازیگر برای نمایشگری باید تحت حمایت یک تهیه کننده برود یا جناح خاصی پیدا کند و همین امر سبب تعهد نداشتن هنرمند به شغلش میشود.
بعضیها هنوز بازیگری را حرفه نمیدانند
بازیگر فیلم “هیچ” بیان کرد: بعضی از خانوادهها هنوز بازیگری و کلا هنر را حرفه نمیدانند به همین دلیل فرزندانشان را وادار به ورود در رشتههای دیگر میکنند؛ بازیگران سینما هم دو دسته هستند گروهی تحصیلات دانشگاهی یا آکادمیک در این زمینه دارند و گروه دیگر بدون هیچ پیش زمینهای وارد این حرفه میشوند؛ بعضی با ورود به سینما، درس سینما میآموزند و ماندگار میشوند و بعضی دیگر به راحتی از میدان بیرون میروند.
بازیگر فیلم “بیگانه” در خصوص این فیلم اظهار داشت: “بیگانه” جزء بهترین کار های من است که هر بازیگری آرزوی بازی آن را دارد و استحقاق دریافت جایزه در سی و دومین دوره جشنواره فجر را داشت. در اواخر بازی این کاراکتر به خاطر بازیهای ظریف روحی و چشمی دچار بیماری عصبی شدم.
وی ادامه داد: بهرام توکلی نیز کارگردان بسیار باهوش و با برنامهای است که برای لحظه به لحظهی زندگیش برنامه دارد و “بیگانه” هم جزء با کیفیت ترین کارهای او بود اگر سینما قدر آن را بداند و او باز فیلم بسازد همکاریهای بیشتری با هم خواهیم داشت و توکلی امسال هم یک فیلم خوب در جشنواره فجر دارد.
این بازیگر بیان کرد: من هنوز از داوری های سی و دومین جشنواره ی فجر شگفت زده هستم؛ تمام افرادی که “بیگانه” ر ا دیدند گفتند که جایزه میگیرم اما من حتی کاندیدا هم نشدم از سویی ماجرای رضا عطاران و نویدزاده چیزی از ارزش آنها کم نکرد اما سبب شد همه ما به گروه داوری این جشنواره شک کنیم!
بازی من وابسته به نگاه کارگردان است
پانته آبهرام عنوان کرد: بعضی از بازیگران برای بازی خود در یک فیلم برای آن سرمایه گذار پیدا میکنند که الان اتفاق خوبی است اما خطر بزرگی برای آیندهی سینما به حساب میآید. من میدانم اگر کارگردانی به سراغم می آید تنها برای بازیام است.
وی افزود: بازی من شدیدا به نگاه کارگردان وابسته است؛ دوستانم میگویند که تو همانند یک دستگاه با دکمههای مختلفی که قابلیت بازی در هر نقش بنابه خواسته ی کارگردان را داری.
بازیگر فیلم “پستچی سه بار در نمیزند” خاطر نشان کرد: خوشبختانه با کارگردانان با کیفیت متفاوتی از جمله اصغر فرهادی و حسن فتحی کار کردهام؛ فرهادی با نگاهی رئال و فتحی به شکل شاعرانه به مسائل مینگرد.
این بازیگر عنوان کرد: جهان براساس عشق ساخته شده و تنها عشق میتواند افراد را نجات دهد؛ من هم عاشق بازیگری هستم و تمام عمر و زندگی خود را برسر این کار گذاشتهام و به هیچ سمت و سوی دیگری نخواهم رفت.
وی ادامه داد: به نظر خودم “چهار شنبه سوری” و “من مادر هستم” بهترین کارهایم هستند.
*تمام بازیگران زن ایران دست مریزاد دارند
بازیگر فیلم “من مادر هستم” گفت: من از ابتدا برای مردم کار کردم و بدون توجه و نگاه آنها ادامهی بازیگری برایم معنایی ندارد.
وی ادامه داد: گاهی میشنوم که فردی با دیدن بازی من در فیلمی جهت زندگیاش تغییر کرده و همین برای کل زندگی من کافی است.
بهرام افزود: وضعیت بازیگران خانم در ایران سخت و پوشیده است چون امکانات محدودی دارند و من به تمام بازیگران زن ایران دست مریزاد میگویم.
*انوشیروان ارجمند یکی از اصلی ترین مشوق های من در بازیگری بود
بهرام در خصوص انوشیروان ارجمند اظهار داشت: انوشیروان ارجمند از بهترین و اصلی ترین مشوقهای من در بازیگری بود و نحوهی کارم را دوست داشت. من به مرگ هنرمند اعتقاد ندارم و انوشیروان ارجمند همیشه زنده است.
وی دربارهی رموز ماندگاری یک هنر مند گفت: مردمی بودن، شناسایی و درک تواناییها، انتخاب درست و انسان خوبی بودن از رموز موفقیت یک هنرمند است.
وی ادامه داد: “پرویز بهرام” پسر عموی پدر من است؛ پدر من هم از درون یک هنرمند محسوب میَشود و تا چند روز پیش حال خوبی نداشت اما الان بهتر است یک بیمار بیشتر از کمک های مالی به مهربانی نیاز دارد امیدوارم مسولان حواسشان به هنر مندان باشد.
جزء توقیفیترین بازیگران سینما هستم
بهرام در پایان عنوان کرد: من از آمدن به برنامههای زنده استقبال زیادی نمیکنم؛ امیدوارم این گفتگو مفید و خوب باشد من در جشنوارهی امسال دو فیلم “مرگ ماهی” حجازی و “مشرف به کوچه ی بی نام” علیمردانی را دارم البته اگر توقیف نشوند زیرا من از توفیقیترین بازیگران سینما هستم.
گفتنی است؛ در پایان این بخش “چهار شنبه سوری” با کسب 35.5 درصد آرا بهترین اثر پانته آبهرام از دیدگاه مردم شناخته شد.
حسین یاری و پانته آ بهرام در پشت صحنه سریال عاشقانه
اینستاگرام پانته آ بهرام : instagram / PantiArt
برخی جوایز پانته ا بهرام
بهرام در طول فعالیت خود موفق به اخذ جوایز مختلفی به شرح ذیل شد: 1370- جایزه ی اول بازیگر زن جشنواره ی تئاتر فجر. 1376- جایزه ی سوم بازیگری تئاتر فجر. 1377- جایزه ی اول بازیگری جشنواره ی دفاع مقدس. 1378- جایزه ی اول بازیگری جشنواره ی تئاتر فجر. 1380- جایزه ی دوم بازیگری جشنواره ی تئاتر فجر، جایزه ی اول انجمن منتقدین تئاتر.
فیلم های سینمایی پانته آ بهرام
۱۳۹۴ گذرموقت
۱۳۹۳ کوچه بینام
۱۳۹۲ طبقه حساس
۱۳۹۲ تراژدی
۱۳۹۲ بیگانه
۱۳۹۱ گس
۱۳۹۱ روز روشن
۱۳۹۰ میگرن
۱۳۹۰ بی خود و بی جهت
۱۳۸۹ من مادر هستم
۱۳۸۹ اسب حیوان نجیبی است
۱۳۸۸ خوابهای دنباله دار
۱۳۸۸ طهران:روزهای آشنایی
۱۳۸۸ هیچ
۱۳۸۷ پستچی سه بار در نمیزند
۱۳۸۵ اقلیما
۱۳۸۵ بچههای ابدی
۱۳۸۴ چهارشنبهسوری
۱۳۸۳ سه راه حل برای یک مشکل
۱۳۸۱ غوغا (فیلم)
۱۳۸۱ بانوی من
۱۳۸۱ توکیو بدون توقف
۱۳۷۸ عینک دودی
۱۳۷۵ زشت و زیبا
سریال های پانته آ بهرام
آئینه(سری سوم) (۱۳۶۶)
چهره به چهره
بحران معنویت
ایستگاه
مسافر(سیروس مقدم)
بحران معنویت
سکوت
پلیس جوان
وکیل
زیر هشت(سیروس مقدم۱۳۸۹)
خانواده حمزهعلی خان
جستجوگران
تعبیر وارونه یک رویا (۱۳۹۴)
عاشقانه (1395)
تاتر های پانته آ بهرام
آتقی و شهر خیال (۱۳۶۹)
مجلس عاشقانه سلیمان و بلقیس (۱۳۶۹)
مرگ یزدگرد (۱۳۷۰)
شب بخیر مادر (۷۵-۱۳۷۴)
زمستان ۶۶ (۱۳۷۶)
رقص کاغذ پاره (۱۳۷۷)
پس تا فردا و دل سگ (۱۳۷۸)
یک دقیقه تا سکوت (۱۳۷۹)
افسون معبد سوخته (۱۳۸۰)
همان همیشگی – زمزمه مردگان – رازها و دروغها (۱۳۸۱)
خواب در فنجان خالی – شب هزار و یکم (۱۳۸۳)
نمایشنامهخوانی آدمهای خیس (۱۳۸۳)
شکلک (مهر ۱۳۸۳)
با دهان بند سکوت (مهر ۱۳۸۳)
زمزمهٔ مردگان (آذر ۱۳۸۳)
هی مرد گنده گریه نکن! (دی ۱۳۸۳)
منطقهٔ اشغال شده (بهمن ۱۳۸۳ – در جشنوارهٔ تئاتر فجر)
نورا (تابستان۱۳۸۹ علیرضا کوشک جلالی)
افسون معبد سوخته (مهر و آبان ۱۳۹۵) کیومرث مرادی، تهران، ایرانشهر – سالن استاد سمندریان
پانتهآ بهرام، بازیگر «شنای پروانه» درباره نقش خود گفت:
این فیلم بر خلاف ظاهر مردانهاش به شدت فمینیستی است و زنهای فیلم قربانی هستند، نقشی که من در فیلم داشتم از چهره و زنانهگیاش برای اینکه شرایط دیگری برایش تعریف نشده، میگذرد. هر چه زن در فیلم میبینیم قربانی شرایطی هستند که ساخته مردها است.» این بازیگر درباره انتخابش از سوی محمد کارت بیان کرد: او میدانست من آدم ریسکپذیری هستم و دلش میخواست این نقش «مو» نداشته باشد