بورس؛
وضعیت بورس در انتظار آینده | بورس تا کی ریزشی است؟
یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: بازار سرمایه، این روزها شاهد ابهامات و شایعات زیادی شده است و نوسان بازار مدتی ادامه خواهد داشت تا تکلیف ارز و بانک مرکزی مشخص شود.
به گزارش شما نیوز: معاملات روز گذشته (دوشنبه) بورس تهران به گونهای رقم خورد که ورق بازار برگشت و اولین روز سبز بورس در این هفته معاملاتی رقم خورد؛ به نحوی که شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (سه شنبه) ۷ هزار و ۲۰۰ واحد رشد کرد و به عدد یک میلیون و ۴۲۷ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با رشد هزار و ۵۰۰ واحدی به ۴۳۲ هزار و ۶۱۱ واحد رسید. در روز گذشته، نمادهای «فملی»، «مبین»، «فارس» بیشترین اثر مثبت را بر شاخص بورس داشتند و «وامید»، «وصندوق» و «کاکما» سه نمادی بودند که مانع از رشد بیشتر شاخص بورس شدند. این در حالی است که ارزش معاملات بورس امروز به بیش از ۴ هزار میلیارد تومان رسید و برای اولین بار، شاهد خروج نقدینگی از بازار بودیم که نشان میدهد کمی از اطمینان نسبت به بازار کاهش یافته است.
«پوریا نوروزی» کارشناس بازار سرمایه در رابطه با معاملات بورس از تابستان تاکنون، اظهار داشت: دلیل صعود شاخص کل بورس تا محدوده یک و ۵۰۰ هزار واحد، عقب گرد از نگرش قبلی بود چراکه بازار در بهار سال جاری بر این باور بود که در تیرماه قطعا توافق سیاسی صورت میگیرد، چند ده میلیارد دلار پول به کشور برمیگردد و قیمت دلار به کمتر از ۲۰ هزار تومان میرسد.
وی در ادامه توضیحات خود تصریح کرد: زمانی که وارد تیرماه شدیم، بازار متوجه شد نه تنها اتفاقات مذکور رخ نمیدهد، بلکه گزارشهای پولی بانک مرکزی منتشر شد که نشان میداد وضعیت نقدینگی وخیم است. بنابراین، بازار خود را با دلار ۲۵ هزار تومانی وفق داد و شاخص کل از یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد افزایش یافت.
بازار سرمایه در شهریور خنثی بود
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بازار به نقطه ثبات رسیده است، مطرح کرد: بورس در این منطقه درگیر چند ابهام کوچک است. البته باید گفت حتی اگر بازار ۱۰ تا ۱۵ درصد دیگر هم پایین تر برود، باز هم تقاضای قابل توجهی به سمت آن خواهد آمد. حتی روز گذشته که روند بازار منفی بود، ارزش صف فروش بازار ۸۰۰ میلیارد تومان بود و نمادهای در وضعیت صف فروش کمتر از بهار بودند، زیرا بازار این ذهنیت را ندارد که قرار است اتفاق وحشتناکی رخ دهد و قیمت دلار به سرعت کاهش یابد.
نوروزی اضافه کرد: شایعاتی در مورد نرخ سود ۲۳ تا ۲۵ درصد و همچنین شایعاتی در مورد حضور برخی افراد که رابطه خوبی با افزایش نرخ بهره برای کنترل تورم دارد، به بازار دامن میزند، اما به طور کلی بازار در شهریور خنثی بوده و منتظر است تا متوجه شود آیا مذاکرات شروع خواهد شد یا نه و همچنین از نظر سیاسی و تجاری چه اتفاقاتی رخ خواهد داد.
وی در این باره توضیح داد: از یک طرف، گزارشهای شهریور ماه هفته آینده منتشر میشود و از طرف دیگر بازار منتظر نرخ خوراک پالایشیها، نرخ گاز صنایع و وضعیت انتشار اوراق بیش از ۲۰۰ هزار میلیار تومانی است که گفته میشود قرار است دولت برای کسری بودجه به فروش برساند. نرخ اوراق است که نشان میدهد چقدر بازار رقیب بازار سرمایه که بانک است میخواهد با بازار سرمایه بجنگد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان خاطرنشان کرد: با شفاف تر شدن ابهامات، مسیر بازار بهتر میشود. بازار گران نیست و بسیاری از سهمها شرایط ارزنده دارند، اما احتمالا این روند اواسط مهر ماه ادامه داشته باشد.
ریزش بورس عمدی است؟
در هفتههای اخیر درگیر یک مقاومت تکنیکال و شایعاتی است که پیرامون برخی نمادهای شاخص ساز شکل گرفته، اما نکته اصلی در این میان، تصمیمات سازمان بورس است که تاثیر مستقیمی بر منفی شدن بازار داشته است.
بورس اوراق بهادار تهران در ۳ ماه گذشته روند متعادل و قابل قبولی را آغاز کرده بود. این دوره که پس از یک دوره ۱۰ ماهه سقوط بورس آغاز شده بود، بسیاری از سهامداران را متقاعد کرده بود که بورس در شرایط فعلی میتواند بهترین گزینه جهت سرمایهگذاری باشد.
اما در سه هفته گذشته افت بازار سرمایه را میتوان در چند دلیل خلاصه کرد. اول اینکه بورس گرفتار یک مقاومت جدی شده است. دوم اینکه سازمان بورس دوباره به دوران تصمیمات اشتباه بازگشته است. سومین دلیل هم به حواشی مربوط به نمادهای شاخص ساز ارتباط پیدا میکند.
در شرایط فعلی، بازار سرمایه به یک روند نوسانی که منجر به ریزش شاخص کل و شاخص کل هموزن شده، مواجه بوده است. به عبارت دیگر، بورس با یک عدم قطعیت مواجه است. این عدم قطعیت به دلیل شایعات مربوط به قیمتگذاری دستوری برخی کالاها و کاهش قیمت خودرو به دلیل آزاد شدن واردت آن در بازار ایجاد شده است.