بورس
پیش بینی جذاب از آینده بورس | بورس بازان این سهام را خریداری کنند
شاخص کل بورس در هفته اول آبان ماه با روند منفی همراه شد و تنها در دو روز معاملاتی تحرکات شاخص کل بورس مثبت بود؛ آیا روند بورس در روزهای آینده مثبت خواهد شد؟
به گزارش شما نیوز: بورس در روزهای اخیر با نوسانات بسیاری روبرو بود و ریزش های بسیاری را تجربه کرد؛ علاوه بر این، بورس با حاشیه های بسیاری هم روبرو بود. در در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است. بورس تهران برای اینکه بتواند شرایط بهتری را تجربه کند باید اعتماد سهامداران را جلب کند تا آنها سرمایه های خود را از بورس خارج نکنند.
پیش بینی بورس در هفته دوم آبان ماه
هفته گذشته بازار سهام با روند منفی شاخص کل همراه شد و تنها دو روز معاملاتی تحرکات شاخص کل بورس مثبت بود. پیشبینی کارشناسان از روزهای آینده بورس به چه صورت است؟
«احمد اشتیاقی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگویی مهمترین عامل ریزش بازار سهام را در روزهای گذشته مشخص نبودن برنامههای دولت در سیاستگذاریهای اقتصادی بیان کرد.
وی گفت: P/E بیشتر شرکتها در محدوده ۵ و ۶ قرار دارد و ارزندگی سهام شرکتها در قیمتهای فعلی تثبیت شده است اما چون فروشنده در بازار زیاد است و استراتژی بیشتر افراد نوسانگیری و سهامداری در کوتاه مدت است، معاملاتی در قیمتهای تعادلی شکل نمیگیرد و در نتیجه روند بازار منفی میشود.
«مریم محبی» درباره پیشبینی بورس، گفت: در کوتاهمدت به بازار سهام چندان خوشبین نیستم اما در بلندمدت مثلا سال ۱۴۰۱ شاید اوضاع بهتر شود.
«میلاد صادقی» دیگر کارشناس بازار سرمایه، گفت: نقطه تعادلی در شاخص کل بورس ۱٫۴ میلیون واحد است و ممکن است شاخص تا ۱٫۷ میلیون واحد هم افزایش پیدا کند اما بعد از آن تا پایان سال احتمالا به ۱٫۵ میلیون واحد برسد. جهش بورس ممکن است از سال ۱۴۰۳ شروع شود.
«مجتبی دیبا» کارشناس بازار سرمایه، گفت: به نظر میرسد کف شاخص کل ۱٫۴ میلیون واحد باشد و سقف رشد آن تا پایان سال ۱٫۷ میلیون واحد است.
«احسان بیگی» کارشناس بازار هم درباره آینده بورس، گفت: با توجه به وضعیت فعلی بازار سهام پیشبینی میشود نرخ دلار افزایشی باشد؛ بنابراین سهمهای دلاری رشد بیشتری دارند. در مجموع صنایع فلزات اساسی، پالایشی، پتروشیمی و معدنی روند خوبی خواهند داشت.
پیش بینی بورس تا پایان سال 1400
«سجاد امیری» کارشناس بازار سرمایه به علت ایجاد روند نزولی معاملات بورس در هفته گذشته و همچنین عوامل تاثیرگذار در ایجاد چنین روندی اشاره کرد و افزود: به طور قطع یکی از علل مهم کاهش شاخص بورس در بازار، انتظار سرمایهگذاران از تصمیمات قطعی دولت جدید و اجرای هر چه زودتر آنها است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به تدریج در بازارهای موازی رکودی در حال شکل گیری است که سبب ایجاد مشکل برای چرخش پول در اقتصاد کشور می شود؛ بنابراین زمانی که نقدینگی وجود نداشته نباشد به مراتب شاخص بورس هم از توانایی لازم برای طی کردن این مسیر صعودی برخوردار نیست.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند اصلاحی شاخص بورس تا کجا می تواند ادامه یابد، گفت: به طور قطع، بازار سرمایه تا پایان سال جاری خود را همگام با تنظیم نرخ دلار و میزان تورم در کشور جلو خواهد برد و به آرامی روند صعودی خود را ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه مطالعات انجام شده حاکی از آن است که شاخص بورس در زمانی که کشور وارد دوران رکود می شود، در انتظار رشد اقتصادی و نیز تولید ناخالص ملی خواهد ماند، افزود: در صورت ایجاد رشد تولید، معاملات بورس به سمت خروج از رکود پیش می رود که در کنار آن صورت های مالی و اخبار شرکت ها منجر به ایجاد روندی منطقی در معاملات بورس می شود.
امیری اظهار داشت: احتمال می رود در انتهای سال ۱۴۰۰ و ابتدای سال جدید شرکت ها فروش خوبی را از خود نشان دهند و تکانی اساسی در معاملات بازار ایجاد شود.
روند معاملات بورس تا پایان سال جاری
این کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس تا پایان سال جاری را مورد پیش بینی قرار داد و افزود: معاملات بورس در نیمه دوم سال متمرکز بر شرکت هایی است که متاثر از متغیرهای بازار جهانی هستند؛ چرا که تصمیمات و بودجه سال آینده کشورهای غربی تا انتهای آذر و اواسط دی مشخص می شود و میزان سرمایه گذاری در زیر ساخت ها افشا خواهد شد.
وی ادامه داد: به طور قطع بازار فلزات اساسی، مواد پتروشیمی و نفت تحت تاثیر استراتژی کشور های غربی دچار جهش هایی می شود که بازار سرمایه ایران تاثیر چنین اتفاقی را از گروه های تاثیرپذیر خواهد دید.
این کارشناس بازار سرمایه به ریسکها و عوامل تاثیرگذار بر روند معاملات بازار تاکید کرد و افزود: یکی از عواملی که در اخبار می توان تاثیر آن را بر روی بازار دنبال کرد، بحث تعیین دستمزدها است که تاثیر مستقیم و زیادی را بر روی هزینه ثابت شرکت های تولیدی می گذارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر نیز افزایش نرخ محصولات و تعیین قیمت دستوری در بازار باعث کاهش تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در برخی از شرکت های بورسی می شود.